C2H_6525

Kinetoprofilaxia este aplicarea exercitiilor aerobice pe principiile stiintei antrenamentului medical si se aplica:

  •  Omului sanatos pentru a-l feri de boli sau de aparitia sindromului de deconditionare fizica
  •  Omului varstnic la care deconditionarea a aparut pentru a-l feri de agravarea  ei
  •  Omului bolnav (cu boli cronice) pentru a-l feri de aparitia unor agravari sau complicatii ale acestor boli

Sanatatea optimala este asociata capacitatii de a face fata solicitarilor, ea semnificand prezenta starii de bine, cu conditia ca individul sa aiba un stil de viata sanatos.

Obiceiurile sanatoase de viata ale omului modern presupun autocontrolul permanent al curbei ponderale, a tensiunii arteriale, a dietei, a stresului, a consumului de alcool, de tigari, de droguri si practicarea sistematica a activitatilor fizice.

Activitatea fizica regulata contribuie la profilaxia primara si secundara a numeroase maladii cronice (bolile cardio-vasculare, diabetul, cancerul, hipertensiunea, obezitatea, depresia si osteoporoza) si este asociata cu un risc scazut de moarte prematura. Exista o relatie de dependenta liniara intre volumul activitatii fizice si starea de sanatate, astfel incat persoanele cele mai active din punct de vedere fizic au cel mai scazut risc de a se imbolnavi. De altfel, cele mai mai mari progrese in ceea ce priveste starea de sanatate sunt observate atunci cand persoanele care sunt cel mai putin active fizic, devin active fizic.

Programele de promovare a sanatatii si de kinetoprofilaxie sunt adresate persoanelor de toate varstele, din moment ce riscul de imbolnavire cronica incepe din copilarie si creste cu varsta.

Socrates Clinic va pune la dispozitie  o sala  de kinetoterapie de aproape 300 de metri patrati, in care  pacientii beneficiaza de un  program de kinetoprofilaxie individualizat, sub indrumarea fiziokinetoterapeutiilor. Sala este dotata cu biciclete ergometrice, benzi si scara rulanta, bicicleta eliptica, aparat multifunctional, mini cusca Roche, placa de echilibru, roata pentru recuperarea umarului si toate dotarile necesare unei recuperari complexe.