Zece situații în care ai nevoie de recuperare medicală

Zece situații în care ai nevoie de recuperare medicală

195 de articole

Recuperarea medicală este ca un briceag elvețian: oferă soluții pentru multiple probleme de sănătate cu care te poți confrunta de-a lungul vieții. Iată cele mai frecvente zece situații în care oamenii apelează la recuperare medicală:

  1. Atunci când ești afectat la nivelul aparatului neuro-musculo-artro-kinetic de o infirmitate, o disfuncție, un deficit funcțional, o incapacitate (dizabilitate) sau un handicap ce te împiedică să te integrezi optim în societate sau să îți desfășori activitățile zilnice.
  2. Când manifești o infirmitate mecanică, senzitivă sau motorie a capului, trunchiului sau membrelor.
  3. Când te confrunți cu o incapacitate de îngrijire personală (igienă personală, îmbrăcare).
  4. Când te confrunți cu o incapacitate de locomoție sau de poziționare a corpului ce îți afectează activitățile gospodărești sau deplasarea/mișcarea.
  5. Când abilitățile necesare activităților tale zilnice sunt diminuate sau depinzi de aparate speciale, echipamente sau însoțitori pentru a le desfășura (urcatul scărilor, deschiderea unei uși, urcatul și coborâtul din pat sau în/din autoturism).
  6. Când îți lipsește dexteritatea, coordonarea, echilibrul sau rezistența la efort cu care erai obișnuit.
  7. Când te confrunți cu un handicap ce îți afectează independența fizică (autoîngrijirea), mobilitatea sau capacitatea de a munci, a te relaxa, recrea sau a avea relații sociale cu ceilalți.
  8. Când starea de sănătate și calitatea vieții îți este afectată, iar tu nu te mai simți eficace și eficient în ceea ce faci și întreprinzi.
  9. Când dorești să te simți la fel ca înainte, atunci când aveai un grad sporit de autonomie, independență, participare socială și calitate a vieții.
  10. Când vrei reduci factorii de risc ce pot agrava bolile de care suferi și să previi apariția complicațiilor, imobilitatea, degenerarea mușchilor, contracturile. Unde te poți recupera pentru a regăsi starea de bine, funcționalitatea și mobilitatea de altădată și calitatea vieții? Te așteptăm cu drag la Socrates ClinicTimișoara, Calea Martirilor 1989 nr. 1.

La Socrates Clinic oferim doar programe personalizate și individualizate pentru situația de sănătate cu care tu te confrunți. Prima interacțiune cu clinica noastră începe printr-un consult medical amănunțit unde vei primi un diagnostic de certitudine și un plan de tratament gândit special pentru tine. 

Programează-te chiar acum pentru un consult medical de specialitate la Socrates Clinic!

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?