10 ani de Socrates Clinic – Nașterea și creșterea unui brand medical timișorean

10 ani de Socrates Clinic – Nașterea și creșterea unui brand medical timișorean

195 de articole

Îmi doream încă de la început să ajungem aici, să fim cei mai mari și cei mai tari din Timișoara, cea mai apreciată clinică privată de recuperare medicală și fizioterapie din oraș.

Am urmat politica pașilor mărunți – care nu dau greș – pentru a construi cu tenacitate, pas cu pas, ceea ce reprezintă astăzi Socrates Clinic: o abordare holistică, centrată pe interesul pacientului, un spațiu generos, un circuit terapeutic integrat, complet și funcțional, o dotare performantă cu aparatură de ultimă oră, o ambianță elegantă, un program extins de consultații și tratamente, o echipă profesionistă de medici și fizioterapeuți care conferă atât certitudine diagnosticului medical și fundamentare științifică planului de tratament, cât și atenție și grijă abordării terapeutice.

Reputația clinicii s-a construit prin calitate și atenție acordată fiecărui detaliu, printr-o selecție atentă a fizio-kinetoterapeuților după un model care îmbină fericit experiența, punctualitatea, promptitudinea, sportivitatea, colegialitatea, perfecționismul și precizia în intervenții cu grija, atenția, comunicarea, empatia și compasiunea față de pacienți.

Canalele de accesare a serviciilor noastre s-au diversificat în timp.

■ Serviciile premium oferite de Socrates Clinic valorifică acum o rețea extinsă de parteneriate și colaborări încheiate cu reputați asigurători privați de sănătate și rețele de clinici medicale furnizoare de abonamente medicale: Signal Iduna, Regina Maria, Medlife, Allianz-Țiriac, Spitalul Premiere etc

Rolul asigurărilor private și al abonamentelor medicale de sănătate a crescut mult în ultimii ani, odată cu extinderea deductibilității fiscale a acestor beneficii pentru angajatori și angajați, ceea ce ne oferă acces la o pacientură diversificată.

■ Pacienții clinicii pot beneficia și de contractul încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, Socrates Medical Center ocupând locul întâi între cei 25 de furnizori de medicină fizică și reabilitare de stat și privați care au contract cu Casa.

Bugetul contractat de CJAS-TM cu fiecare dintre acești furnizori depinde direct de plusvaloarea generată pacienților asigurați prin dotările și personalul clinicilor.

Ne situăm astfel înaintea clinicii publice, cu o îndelungată tradiție, a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara și clinicii de tratament balnear din Buziaș.

Avem un punctaj de peste două ori mai bun decât următoarea clinică privată din Timișoara aflată în contract cu Casa.

În medie, punctajul Socrates depășește de trei ori punctajul obținut de cei 25 de furnizori, ceea ce nu face decât să ne ambiționeze să continuăm să ne dezvoltăm în aceeași direcție.

Competiția în creștere de pe această piață de servicii medicale și conexe actului medical sporește adresabilitatea la servicii de calitate pentru pacienții timișoreni și ne stimulează pe toți cei activi în această piață să ne îmbunătățim oferta, să nu batem pasul pe loc, separând în timp grâul de neghină.

Crescând și dezvoltându-ne la o altă scară, ne-am lovit de numeroase provocări, însă micile încercări sunt cele care te întăresc, dacă știi să înveți câte ceva din fiecare dintre ele. Ultima criză financiară nu a adus cu ea o fluctuație semnificativă de pacienți, fiind o probă a solidității afacerii noastre, trecută cu brio.

Pacienții noștri sunt persoane educate, cu o putere de cumpărare peste medie, care au văzut lumea și, mergând în străinătate în concedii sau delegații, au intrat în contact cu standardele occidentale ale clinicilor medicale private și au învățat să aprecieze calitatea și abordarea preventivă și profilactică a întreținerii stării de sănătate pentru a evita pe cât posibil neplăcerile asociate episoadelor acute de durere ce se declanșează pe neașteptate și în momentele cele mai nepotrivite.

O surpriză plăcută pentru noi a fost succesul de care se bucură cursurile de înot pentru copii și programele de tip aquabebe care au depășit de trei ori estimările și previziunile din planul nostru inițial de afaceri. Părinții înțeleg să investească resurse în educația, sănătatea și mobilitatea copiilor pentru a-i învăța de mici cu valoarea mișcării și cu beneficiile sportului.

Ținuta sportivă a kinetoterapeuților noștri – care au grijă și de mobilitatea și sănătatea lor, nu doar de cea a pacienților noștri – îi ajută să exemplifice practic efectuarea corectă a exercițiilor de gimnastică medicală și să fie modele convingătoare pentru pacienți în ceea ce privește valoarea mișcării și a sportului în viața fiecărui om activ.

Ne-am propus mereu să fim un centru medical specializat pe recuperarea medicală a pacienților cu polipatologii, nu o policlinică unde sunt grupate la grămadă diverse specialități medicale fără o legătură directă între ele.

Ne preocupă în continuare concretizarea ideii de echipă medicală multidisciplinară care cultivă colaborarea interdisciplinară între specialitățile medicale implicate în recuperarea medicală pentru polipatologii – neurologie, neurochirurgie, ortopedie, reumatologie și recuperare medicală – la fel ca și combinarea echipei terapeutice cu abordarea socio-psihologică prin completarea echipei de medici și fizioterapeuți cu asistenți sociali, terapeuți ocupaționali, logopezi și psihologi.

Manualul propriu de operațiuni și proceduri este parte din viziunea noastră asociată unui protocol terapeutic post-traumatic unitar și standardizat.

În fine, visăm în continuare la următorii 10 ani care sperăm să ne aducă o secție completă de hidroterapie care să pună în valoare toate beneficiile terapeutice ale apei și, de ce nu, la o rețea de clinici Socrates în Timișoara.

Dr. Armand Gogulescu

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?