A-i ajuta pe alţii a devenit obiectivul meu de viaţă

A-i ajuta pe alţii a devenit obiectivul meu de viaţă

195 de articole

Răzvan Marian îşi propune să fie un om de treabă, smerit şi cumpătat. Vrea să rezolve toate problemele care ajung la el, să-şi mulţumească aproapele şi, în acelaşi timp, să-i fie respectată munca. E genul sincer şi direct, care spune verde în faţă ceea ce gândeşte, dar încearcă întotdeauna să repare ulterior dacă prin sinceritate a supărat pe moment pe cineva.

A practicat sportul de performanţă încă din copilărie. În oraşul său natal, Deva, a jucat fotbal şi a făcut atletism de performanţă. A fost şi el accidentat şi şi-a văzut colegii accidentaţi. A înţeles astfel de timpuriu ce înseamnă o recuperare medicală de calitate şi cât de importantă este pentru un sportiv. Atunci când a avut o ruptură musculară de cvadriceps – tocmai înaintea unei competiţii importante de atletism – a fost impresionat de viteza cu care a reuşit să îşi recupereze funcţionalitatea la parametri optimi cu ajutorul unor exerciţii de drenaj profesionist dozate.

„Am fost crescut creştineşte, în duhul ajutorului, al mâinii întinse către cei care sunt în ananghie, care au nevoie de sprijinul meu. A-i ajuta pe alţii a devenit obiectivul meu de viaţă. După o sesiune de practică desfăşurată în timpul studenţiei la spitalul specializat pe afecţiuni neurologice din Deva, mi-am dorit mult să învăţ cum să folosesc kinetoterapia în sprijinul celor cu deficienţe locomotorii sau neurologice pentru a le facilita reintregrarea în societate. Am fost înduioşat de soarta grea a persoanelor care suferiseră un accident vascular cerebral sau erau afectate de tetrapareză spastică. Mi-am înţeles mai bine atunci destinul, ce poate însemna practic pentru mine să fiu bun cu toţi cei din jurul meu şi să îmi ajut dezinteresat aproapele aflat în suferinţă.”

Răzvan este interesat să lucreze atât cu sportivii de performanţă cu care poate avea rapid rezultate bune şi pe care îi poate înţelege bine ca fost sportiv şi antrenor, cât şi cu copiii şi adulţii cu dizabilităţi şi afecţiuni locomotorii şi neurologice.

„Cunosc practic biomecanica mişcărilor specifice din fotbal şi atletism, iar rezultatele în recuperarea sportivilor de performanţă sunt spectaculoase datorită motricităţii articulaţiilor şi muşchilor lor dobândite prin antrenamentele îndelungate. Un sportiv recuperat la timp este din nou eficient pe teren, îşi poate ajuta echipa în competiţii şi poate avea rezultatele dorite. Ne înţelegem reciproc din priviri, ca între sportivi şi este mai uşor să lucrăm împreună exerciţiile recomandate pentru fiecare afecţiune. Oamenii cu dizabilităţi aflaţi la capătul puterilor, cu resursele de speranţă şi răbdare aflate pe terminate, ştiu să aprecieze mai mult dragostea şi sprijinul care li se oferă dezinteresat, iar efortul de recuperare medicală se reflectă direct şi în starea lor lăuntrică, sufletească. Mă impresionează puterea lor de a lupta şi optimismul cu care privesc viaţa, în ciuda provocărilor cu care se confruntă.”

Lipsit de egoism, Răzvan vede şi caută în fiecare om cu care intră în contact doar părţile frumoase, calităţile. Are răbdare nelimitată cu pacienţii şi poate lucra cu mai mulţi oameni deodată, considerând înţelegerea şi răbdarea faţă de omul suferind o formă înaltă de practicare a smereniei.

„Îmi place ceea ce fac şi acest lucru mă echilibrează şi îmi dă energia necesară. Nu pot fuşeri treaba, nu îmi plac intervenţiile terapeutice superficiale. De aceea, prefer să stau în sala de gimnastică cu fiecare pacient atâta timp cât este nevoie, depăşind uneori timpii prescrişi de medic.”

Răzvan crede în puterea colegialităţii şi a înţelegerii şi tratează echipa de fiziokinetoterapeuţi Socrates ca pe o familie.

„Am avut întotdeauna lucruri bune de învăţat din recomandările precise primite din partea domnului doctor Gogulescu şi din colaborarea strânsă dintre doctor şi terapeut. Clinica Socrates oferă toate condiţiile necesare pentru o recuperare de calitate, pacienţii vor să se întoarcă în acest spaţiu care respiră, în care nu se simt înghesuiţi, iar bazinul este foarte util în afecţiunile acute deoarece, cu ajutorul lui, se câştigă mult în mobilitatea pacienţilor, fără ca efortul să fie resimţit la fel de intens ca la sală.”

Îndrumarea de specialitate a medicului îl ajută pe Răzvan să abordeze fiecare pacient în funcţie de starea organismului său, programul terapeutic e mai eficient atunci când e conturat specific pe afecţiunea fiecăruia, iar riscul de a se abate de la schema de tratament şi de a greşi este mult diminuat datorită colaborării apropiate dintre medicul de specialitate în recuperare, medicină fizică şi balneologie şi kinetoterapeut.

„Astfel îţi este luată ţie, ca terapeut, o presiune de pe umeri, responsabilitatea reuşitei tratamentului fiind partajată cu medicul care urmăreşte şi vede progresul pacientului, ajustând pe parcurs şi dozând exerciţiile recomandate. Mai ales la început de carieră, această supraveghere profesională îţi oferă o mai mare siguranţă de sine şi posibilitatea de a învăţa practic de la cei ce au o mare experienţă.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?