Accelerează vindecarea leziunilor cartilaginoase, musculare sau articulare cu propria ta plasmă!

Accelerează vindecarea leziunilor cartilaginoase, musculare sau articulare cu propria ta plasmă!

195 de articole

Începând cu luna mai, la Socrates Clinic veți putea beneficia de un tratament modern pentru vindecarea rapidă a leziunilor ortopedico-traumatologice ale genunchiului, umărului sau gleznei: infiltrații cu plasmă bogată în plachete (trombocite).

Infiltrația autologă cu plasmă bogată în plachete (trombocite) se realizează cu plasmă extrasă chiar din sângele pacientului – căruia i se recoltează pe loc o cantitate mică de sânge (9 ml) – care este centrifugat apoi timp de 5 minute pentru a separa plasma bogată în trombocite de celelalte componente. Ulterior, plasma este injectată direct la locul afecțiunii.

Acest tip de tratament este o formă de medicină regenerativă care mărește cu 60-70% viteza de vindecare  a leziunilor cartilaginoase și musculare mici, tendinitelor, tendinozelor și chiar post-fracturilor, prin acțiune directă în focar.

Injecțiile cu plasmă pun în valoare capacitatea de auto-regenerare și auto-vindecare a fiecărui pacient pentru a rezolva problemele musculo-scheletale și a vindeca mai repede tendoanele, ligamentele, mușchii și articulațiile rănite sau bolnave. Ele concentrează toată puterea de reparare și regenerare a propriului sânge chiar în locul afectat.

Tratamentul cu plasmă bogată în trombocite se recomandă după ligamentoplastia articulației genunchiului (post-ligamentoplastii), după artroscopii ale genunchiului (post-artroscopii), pentru sutura de menisc (rupturile tendonului lui Ahile), în osteoartritele aflate în faze incipiente, în ruptura de coafă rotatorie a umărului (rotator cuff tears), defectele cartilaginoase, tendinopatii sau epicondilitele cotului (cotul tenismenului, cotul jucătorului de golf).

Intervențiile sunt cele mai potrivite pentru pacienții tineri, cu vârste între 20 și 55 de ani, acolo unde există cartilaj remanent la locul afecțiunii.

Printre contraindicațiile acestei proceduri se numără: lupusul sistemic, leucemia, instabilitatea hemodinamică, trombocitopenia severă, terapiile cu anticoagulante aflate în desfășurare și infecțiile locale (prezente chiar la locul procedurii).

PROGRAMĂRI

Cei interesați se pot programa cu bilet de trimitere de la medicul de familie la dr. Cosmin Dușu, medic specialist ortopedie-traumatologie la Socrates Clinic, zilnic, de luni până vineri, între orele 13 și 17 pentru un consult cu examen clinic, aducând eventual și o radiografie recentă.

Costul unei infiltrații cu plasmă bogată în trombocite este de 500 lei, fiind recomandate între 2 și 3 infiltrații anual.

Procedura este rapidă și sigură, utilizează propriul sistem imunitar al organismului și durează doar 15 minute, fiind realizată în ambulator.

Vreți să vă refaceți mai rapid după leziunile genunchiului, umărului sau gleznei? Sunați acum la recepția Socrates Clinic pentru o programare la un consult de ortopedie: 0356.262.127 sau 0773.840.070.  

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?