Activitățile din viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi sunt rutine și obiceiuri pe care le considerăm firești până pierdem controlul asupra lor

Activitățile din viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi sunt rutine și obiceiuri pe care le considerăm firești până pierdem controlul asupra lor

187 de articole

Activitățile din viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi sunt rutine și obiceiuri pe care le considerăm firești până pierdem controlul asupra lor și ne luptăm din răsputeri să le recuperăm atunci când ne sunt afectate. Care sunt activitățile zilnice fără de care nu putem trăi normal?

1. Igiena personală

Îmbăierea / dușul, igiena orală, îngrijirea corpului, părului, unghiilor.

2. Îmbrăcarea

A fi capabil să iei decizii vestimentare adecvate privind alegerea hainelor potrivite activității curente și a putea să te îmbraci și dezbraci singur, fără ajutorul altcuiva.

3. Hrănirea

Capacitatea de a te hrăni și a prepara mâncarea.

4. Menținerea continenței

Posibilitatea de a utiliza fizic și mental o toaletă, capacitatea de a te deplasa din pat la baie, a intra și a ieși din încăpere și a păstra igiena personală după utilizarea toaletei.

5. Mobilitatea și transferul între locații

Posibilitatea de a sta în poziția șezut, a te urca și a coborâ din pat și a te deplasa independent de la o locația la alta pe jos, cu bicicleta sau cu autoturismul personal (poți deschide portiera, poți urca la volan, poți ajusta poziția scaunului).

Care sunt activitățile instrumentale zilnice ce depind de funcționalitatea, echilibrul și mobilitatea optimă a corpului?

1. Abilități de comunicare de bază

Utilizarea telefonului mobil și fix, accesarea email-ului și aplicațiilor de Internet.

2. Transportul

Plimbările (mersul pe jos), alergarea, deplasarea pe cont propriu prin mijloacele de transport aflate în proprietate personală sau utilizând mijloacele de transport în comun (taxi, tramvai).

3. Prepararea meselor

Planificarea meselor, gătitul, curățarea suprafețelor de lucru, depozitarea alimentelor, capacitatea de a utiliza în siguranță echipamentele și ustensilele de bucătărie.

4. Cumpărăturile

Capacitatea de a lua decizii adecvate de achiziții în privința alimentelor și îmbrăcăminții, accesibilitatea / accesul în magazine.

5. Activitățile casnice

Spălarea rufelor și vaselor, ștergerea și aspirarea prafului, menținerea unui loc curat de reședință și muncă.

6. Administrarea medicamentelor

Luarea dozei corecte de medicamente la momentul corect, așa cum este prescris de medic. Gestionarea completărilor de stoc la epuizarea medicamentelor (reaprovizionarea la timp cu medicamente, ridicarea rețetelor de la medic și farmacie).

7. Gestionarea finanțelor personale

Încadrarea într-un buget personal și de familie, planificarea economiilor, scrierea unui cec sau ordin de plată, achitarea la termen a facturilor, evitarea escrocheriilor.

Socrates Clinic vă dorește independență și autonomie maximă în activitățile de zi cu zi și vă stă la dispoziție pentru recuperarea funcționalității, echilibrului și mobilității optime a corpului după un accident, post-operator sau după o imobilizare îndelungată la pat.

Unde ne găsiți? Timișoara, Calea Martirilor 1989 nr. 1

socratesclinic.ro/

recuperare@socratesclinic.r

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?