Am descoperit treptat kinetoterapia prin studiu, curiozitate şi exerciţiu personal

Am descoperit treptat kinetoterapia prin studiu, curiozitate şi exerciţiu personal

195 de articole

De la bunica sa – care a fost asistentă medicală şi moaşă – a deprins atracţia pentru medicină şi pentru însănătoşirea oamenilor, mi-a declarat Thomas Mihai Leginszki, căruia colegii îi spun Tomi.

Thomas a fost sportiv de mic, provenind dintr-o familie de practicanţi ai sportului. Mai întâi a jucat fotbal şi baschet atât la echipa de juniori, cât şi la cea mare din localitatea natală. Apoi la sală, practicând sistematic fitness-ul, a învăţat din propria experienţă cum să lucreze cu corpul său şi cum să se hrănească pentru a-şi dezvolta masa musculară.

A studiat anatomia, a citit mult şi a urmărit filme educaţionale pe YouTube despre nutriţie, antrenamente şi sport, dar şi despre psihologia umană, motivaţie, gândirea pozitivă sau dezvoltarea personală. Astfel a aflat despre diverse tehnici terapeutice prin exerciţiu fizic, a urmărit cu multă curiozitate şi interes sfaturile diverşilor kinetoterapeuţi şi kiropracticieni. A descoperit treptat kinetoterapia prin studiu şi exerciţiu personal.

Sportul te disciplinează şi îţi formează caracterul. Practicându-l în mod regulat, Thomas a deprins de timpuriu disciplina, seriozitatea şi punctualitatea. Şi astăzi la el totul este planificat şi structurat cu rigoare, după o rutină zilnică precisă. Are un orar clar, de la trezit şi mâncat la ore fixe la muncă şi activitate programată la minut pentru pacienţi. Totul e pe timpi, planificat şi precis.

Fiind o persoană ordonată, nu suportă haosul şi lipsa de rigoare. Este glumeţ şi popular, dispus întotdeauna să destindă atmosfera, dar dincolo de aparenţe se află o persoană exigentă şi serioasă.

Îi place să le explice pacienţilor pe îndelete şi pe înţelesul lor procedurile şi efectele lor. Îi plac oamenii şi asta se remarcă imediat din atenţia cu care îi ascultă şi din calitatea discuţiilor individuale pe care le poartă cu aceştia.

Oferă 100% dedicare pentru recuperarea fiecărui pacient, dar pretinde la rândul său punctualitate la programări şi seriozitate.

„Găsesc întotdeauna zona nevralgică şi punctul dureros, locul exact unde să pun electrozii. Pacienţii remarcă deseori faptul că am o bună intuiţie anatomică venită din experienţă şi din faptul că simt cumva, aproape magic, locul afectat”, afirmă Thomas.

„Ofer totul, mă dedic 100%, dar vreau să se ţină cont şi de opinia mea, să am parte de o activitate organizată care să îmi permită să văd din când în când şi lumina soarelui şi să primesc în schimb recunoaşterea şi recompensa pe care le merit”, a mai spus el.

De când se ştie, Thomas învaţă şi experimentează mereu tehnici terapeutice noi. Ultima sa investiţie în pregătirea profesională a fost într-un curs de kinesio-taping unde a învăţat cum să folosească benzile elastice cu care i-am văzut înveliţi la televizor pe sportivii profesionişti participanţi la olimpiade. Tehnica terapeutică acţionează diferenţiat în funcţie de modul în care terapeutul aplică benzile, fie pentru a stimula drenajul limfatic şi a aduce sânge în zona afectată de durere pentru a stimula recuperarea şi scăderea inflamaţiei, fie pentru relaxare sau tonifiere musculară. Este o tehnică ce facilitează procesul natural de vindecare şi echilibrare a corpului uman, oferind suport şi stabilitate muşchilor şi articulaţiilor, dar fără a restricţiona mişcarea. 

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?