Apa de băut ne face mai fericiți și optimiști

Apa de băut ne face mai fericiți și optimiști

192 de articole

Apa de băut ne face mai fericiți și optimiști, potrivit unui studiu american realizat de OnePoll.

Efectele pozitive ale consumului regulat de apă depășesc o bună funcționalitate a organelor noastre interne, fapt ce ne menține corpul sănătos. Hidratarea ajută și creierul, îmbunătățindu-ne abilitățile cognitive, concentrarea și echilibrul emoțional.

80% dintre cei ce beau mai mult de 10 pahare de apă pe zi găsesc bucurie în lucrurile simple și mărunte ale vieții de zi cu zi.

Ponderea celor ce se declară foarte fericiți este dublă în rândul celor mai hidratați oameni decât în rândul celor deshidratați (46% față de 22%).

Peste 7 din 10 oameni ce beau mai mult de 7 pahare de apă zilnic văd mai degrabă partea plină a paharului decât pe cea goală. Ca urmare, cei ce se hidratează mai bine au o abordare mai optimistă a vieții și obțin performanțe cognitive și sportive îmbunătățite semnificativ.

În schimb, cei ce nu beau suficientă apă suferă de energie scăzută, dureri de cap și crampe musculare, având parte de o proastă dispoziție, iritabilitate, senzație permanentă de frustrare și anxietate.

A te menține hidratat este la fel de important pentru sănătate ca și a dormi suficient, a face mișcare constant și a mânca sănătos și doar atât cât ai nevoie pentru a nu-ți fi foame.

Pentru a vă ține sub control consumul zilnic de apă e bine să purtați după voi permanent o sticlă plină cu apă plată, să beți un pahar plin de apă dimineața, pe stomacul gol și să vă stabiliți obiective zilnice măsurabile de aport de apă pe parcursul zilei, cu setarea unor remindere pentru a preveni uitarea sau neglijarea acestui aspect. Limitarea aportului de cafea, cofeină și alcool contribuie și ea la evitarea deshidratării.  

Detalii la:

https://www.thenews.com.pk/latest/1170958-new-study-reveals-a-fascinating-way-for-you-to-find-joy

https://nypost.com/2019/09/30/drinking-enough-water-could-be-the-key-to-feeling-very-happy

https://www.independent.co.uk/news/health/britons-water-consumption-poll-urine-b1837524.html

https://www.mediafax.ro/sanatate/apa-de-baut-ne-face-mai-fericiti-un-studiu-ofera-explicatia-22335295

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?