Loredana Popa este un designer căruia îi place să facă sport în timpul liber. Din păcate, spondilodiscartroza cervicală de care suferă nu i-a mai permis în ultimul timp să practice sporturile preferate.
Orice meci de baschet sau de tenis duceau inevitabil, a doua zi, la instalarea durerii în mâna dreaptă și la mai puține ore care puteau fi petrecute în activități profesionale la calculator.
În plus, sedentarismul și ambiția sportivă fără limite nu fac casă bună împreună. Într-o zi, trecând pe lângă o sală de sport după o pauză îndelungată, și-a zis în gând «ce se poate întâmpla dacă arunc o dată la coș?» A făcut asta fără prea multă încălzire și s-a ales și cu o tendinită care îi provoca dureri puternice la umăr. Și astfel a ajuns la noi.
„Fac recuperare o dată la doi-trei ani, de la vârsta de 19 ani. Am trecut astfel pe la mai multe clinici de fizioterapie. Fusesem mai demult și la Socrates Clinic, atunci când avea sediul în altă parte, în complexul studențesc. Apoi, am mers la alte firme din aceeași zonă, dar îmi era greu să mă țin de programul de tratament.
Recent mi-a atras însă atenția website-ul clinicii Socrates, unde am remarcat o evoluție în bine a dotărilor și spațiului clinicii față de ceea ce știam eu din trecut. Părea cu totul altceva decât ceea ce se oferă în alte părți în Timișoara, la un alt nivel.
Aveam tendința să schimb mereu firmele unde făceam recuperare deoarece aveam eu o problemă cu mindset-ul meu de pacient: doream să mă fac bine cât mai repede, nu aveam răbdare să finalizez un program complet de tratament, trăgeam tare de corpul meu și apoi mă plângeam de rezultate. Practic, forțam nota și nu ascultam recomandările.
Domnul doctor Gogulescu, care m-a consultat și terapeuții Liliana și Robert, cu care am lucrat la Socrates Clinic mi-au setat așteptările corecte și au dat dovadă de profesionalism atât în recomandările făcute, cât și în implementarea lor zilnică la sala de fizio și de kinetoterapie.
Sunt deja în mijlocul celui de-al doilea pachet de tratament și sunt încântată de aparatura nouă high-tech aflată în dotarea clinicii.
Am făcut laserterapie cu Lili și kinetoterapie cu ajutorul Imoove și Sintesi sub supravegherea lui Robert. În plus, urmez un program de gimnastică pentru Școala Spatelui și am făcut exerciții de stretching și la roata pentru umăr.
La Imoove am făcut un program de stretching pentru umăr, iar la Sintesi îmi antrenez eficient mobilitatea, forța și rezistența musculară, pe baza unor exerciții atent monitorizate.
Ambele echipamente high-tech – Sintesi și Imoove – sunt interactive vizual și permit afișarea și reprezentarea grafică a efortului depus de mine, a intensității exercițiilor efectuate și performanței mele.
Am setat împreună cu Robert un interval de intensitate a solicitării musculare, în funcție de limita mea de suportabilitate a durerii și am putut vedea cât de tare să trag de corzi pentru a nu mă mai suprasolicita, așa cum am tendința să fac în mod natural.
Oamenii de la Socrates Clinic – atât medicul, cât și terapeuții – sunt interesați de profesie și de ceea ce fac în activitatea de zi cu zi. Se simte că nu lasă doar ca lucrurile să se întâmple de la sine, să mai treacă cumva o zi. Aici nu am întâlnit expresia pe care nu o suport: «bun și-așa, las’ că e bine cum o fi».
La Socrates Clinic există un standard al exigențelor, un standard de excelență de care toată lumea se ține în mod tacit, prin fapte. Sunt deschiși, empatici și amabili. În plus, apreciez faptul că e mereu curățenie și aspectul estetic a contat peste tot în amenajarea cu gust a spațiului clinicii.
După tratamentul efectuat, mă bucur de mai multă mobilitate, s-a mai redus și din intensitatea durerii și parcă s-a îmbunătățit un pic și postura spatelui. Mi-am făcut mental chiar și un plan pentru viitor: după ce finalizez și al doilea pachet de tratament, intenționez să vin în continuare o dată pe săptămână pentru a mă antrena pentru spate și umăr cu Sintesi și cu Imoove și pentru a fi pregătită cu adevărat să reiau baschetul și tenisul”.