Apreciez punctualitatea și organizarea bună de la Socrates Clinic, faptul că nu sunt nevoit să aștept la tratament

Apreciez punctualitatea și organizarea bună de la Socrates Clinic, faptul că nu sunt nevoit să aștept la tratament

195 de articole

Alexandru Sorin Farca a fost fotbalist de performanță. Acum este operat la șoldul drept în urma unei coxartroze, suferind o artroplastie totală de șold cu protezare și a fost diagnosticat suplimentar cu o spondilită anchilozantă avansată, stadiul IV.

Cum s-a întâmplat acest șir de evenimente neplăcute?

Fotbalistul a început să simtă, cu vreo cinci ani înainte de operație, o durere la nivelul șoldului, care cobora pe piciorul drept și îi lua parcă toată puterea din musculatura piciorului, pe care nu îl mai putea folosi ca înainte.

După ce a suportat o vreme cu stoicism durererea – care însă se accentua constant – s-a prezentat pentru un consult la ortoped, unde i s-a diagnosticat coxartroza și a făcut un test antigen HLA B27 și un RMN al cărui rezultat l-a dus și la un medic specialist reumatolog ce a depistat o boală autoimună (spondilita anchilozantă) cu care va fi nevoit să trăiască toată viața.

Tânărul a început să primească calmante pentru a suporta durerea, a mai lungit-o cu operația de șold încă un an, dar în final a fost nevoit să apeleze la artroplastie.

Imediat după operație a făcut vreo două ședințe de fizioterapie, apoi s-a delăsat, iar când a reluat lucrul mergea greu, cu ajutorul unui cadru și simțea că spatele, tot mai rigid, îl deranjează.

„Mă strângea mereu la spate, simțeam că musculatura lui mă ținea cumva blocat și, când încercam să întorc capul, parcă eram permanent anchilozat, ca atunci când te-a tras curentul la gât. În plus, chiar și cu medicamentele pe care le iau permanent împotriva durerii și inflamației, durerea nu ceda defel.

Ca atare, fiind asigurat la Groupama și Regina Maria ca angajat la compania Hamilton, am putut beneficia de un pachet complet de fizio și kinetoterapie la Socrates Clinic. Mi s-au decontat costurile și am beneficiat de masaj, de curenți pentru ameliorarea durerii și biostimulare și de exerciții de kinetoterapie adaptate bolii și stării mele.

Mă simt mai bine după doar opt zile de terapie la Socrates Clinic. Tot mai iau calmante, dar nu mai am aceleași dureri insuportabile și am putut să reduc doza zilnică de medicamente. Voi merge în continuare la reumatolog pentru tratament medicamentos, dar în mod clar intensitatea și nivelul durerii s-au redus semnificativ.

În urma repetării exercițiilor de gimnastică medicală și datorită efectului binefăcător al curenților și masajului, simt că mușchii spatelui nu mai sunt la fel de încordați, și-au mai dat drumul un pic.

Îmi e clar că voi depinde în continuare de tratamentul cu medicamente împotriva durerii și va trebui să fac în paralel măcar de două ori pe an câte un program complet de fizio-kinetoterapie de 10 zile la Socrates Clinic pentru a-mi ameliora starea fizică.

Ema și Thomas sunt doi terapeuți minunați, sociabili, parte dintr-o echipă de profesioniști care își tratează atent toți pacienții. Nu m-au ținut niciodată să aștept ca să îmi vină rândul, s-au ocupat prompt și imediat de mine și au respectat exact programările.

Pentru mine, ca pacient, datorită durerilor cu care mă confrunt, e important să îmi fac programul la timp și să nu fiu nevoit să aștept. Nu îmi place deloc să stau și, de aceea, apreciez mult punctualitatea și organizarea bună de la Socrates Clinic.

Aici ești întâmpinat cu grijă și cu zâmbete și colaborezi deschis cu terapeuți de vârsta ta pentru a avea cele mai bune rezultate posibil. Am învățat și memorat programul de exerciții și mă voi ține de el și de periodicitatea tratamentelor recomandate în cadrul clinicii.”

Noi îi urăm tenacitate și perseverență pentru a-și ameliora starea de sănătate și funcționalitate a spatelui.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?