Bandajare neuromusculară la Socrates Clinic, pentru ameliorarea durerii, drenaj limfatic, creșterea echilibrului corpului și corectarea posturii

Bandajare neuromusculară la Socrates Clinic, pentru ameliorarea durerii, drenaj limfatic, creșterea echilibrului corpului și corectarea posturii

187 de articole

Două dintre fiziokinetoterapeutele noastre tinere și deschise spre perfecționare – Liliana Păun și Bianca Pantelimon – au finalizat cursul de specializare cu aplicabilitate practică de tehnici de bandajare neuromusculară (medical taping), iar acum sunt pregătite și dornice să ofere beneficiile acestei tehnici terapeutice alternative pacienților Socrates Clinic.

Tehnicile de bandajare neuromusculară (medical taping) au efect imediat după aplicarea corectă a benzii elastice kinesiologice și acționează continuu, 24 de ore din 24 pentru recuperarea pacientului. Banda aplicată nu limitează mișcarea.

Taping-ul se adresează unui spectru larg de pacienți – de la sportivi și persoane active care aleargă, participă la maratoane sau urcă pe munte, până la copii și adulți sedentari – și unei diversități de afecțiuni ortopedice, limfatice, neurologice, post-operatorii și post-traumatice.

Principalele beneficii ale taping-ului medical sunt ameliorarea rapidă a durerii resimțite de pacient, relaxarea și tonifierea musculară prin efectul de lifting al pielii, drenajul limfatic, creșterea stabilității, aliniamentului și echilibrului corpului și corectarea posturii.

În ce afecțiuni se recomandă aplicarea benzilor elastice kinesiologice și pe ce segmente ale corpului pot fi ele aplicate?

1. Pentru lumbago, punctele lombare dureroase, hiperlordoză și dureri la nivelul vertebrelor în zona lombară a spatelui.

2. Pentru durerile de cap cauzate de tensiune, gâtul dureros și rigid; pentru corectarea posturii; în cazul discopatiei la nivelul coloanei cervicale.

3. Pentru corectarea posturii coloanei toracale.

4. Pentru leziunile ligamentelor genunchiului, răsuciri, artroză, contuzii și dureri de genunchi; pentru instabilitatea datorată leziunilor ligamentului încrucișat anterior; la deformarea articulației genunchiului în raport cu coapsa ce poate apărea la sportivi și la persoanele active după oprirea bruscă din alergare sau aterizarea puternică după un salt (hiperextensia genunchiului).

5. Pentru luxații și entorse la nivelul gleznei; pentru monturi și deformări ale piciorului datorate purtării unor pantofi incomozi (hallux valgus); pentru durerile de călcâi apărute la susținerea greutății corpului și în mers (fasciita plantară); pentru întinderi ale tendonului lui Ahile; pentru piciorul cu tulburări de sensibilitate.

6. Pentru amorțelile și furnicăturile resimțite la primele patru degete ale mâinii de către IT-iștii și alte persoane cu muncă de birou ce folosesc frecvent mișcările repetitive de mouse și tastatură (sindromul de tunel carpian, neuropatia de compresie).

7. Pentru cotul jucătorului de golf și tenis – durerea resimțită în partea interioară a cotului (epicondilita cordială).

8. Pentru drenajul limfatic la nivelul genunchiului și gleznei.

9. Pentru umărul blocat; inflamațiile și rigidizările adiacente articulației umărului (bursite); instabilitatea umărului anterior.

După cum ați remarcat din această enumerare, benzile elastice pot fi aplicate la nivelul spatelui, genunchilor, gleznei, piciorului, mâinii, umărului și cotului.

Există câteva contraindicații ale taping-ului medical: în sarcină, în perioada de alăptare, tromboze, traumatisme severe în zona de aplicare, defecte de epidermă, carcinoame, febră, diabet.

Se recomandă ca banda elastică să se schimbe o dată la trei-patru zile și să se aplice continuu până ce dispar simptomele, în funcție de răspunsul organismului fiecărui pacient.

Această terapie este complementară procedurilor incluse în pachetele de recuperare medicală, fizio-hidro-kinetoterapie și masaj oferite de Socrates Clinic și este accesibilă ca preț.

O aplicare de taping se poate face la tarife cuprinse între 60 și 120 de lei, în funcție de zona de aplicare, în acest tarif fiind inclus și prețul benzii elastice.

Pentru programări la taping medical la Lili și Bianca și oferte de preț personalizate, puteți apela la recepția clinicii. Într-o primă etapă, veți beneficia de o consultație, urmată de recomandarea medicului specialist de recuperare.

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință și să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?