Bicicleta pasivo-activă Kinevia Duo poate ameliora multiple afecțiuni agravate de lipsa unei mișcări regulate a membrelor

Bicicleta pasivo-activă Kinevia Duo poate ameliora multiple afecțiuni agravate de lipsa unei mișcări regulate a membrelor

195 de articole

Un tratament constant cu bicicleta pasivo-activă ușurează spasmele, relaxează musculatura, îmbunătățește mobilitatea articulară și stimulează circulația sanguină. 

Prin mișcarea regulată, pacienții își pot reduce simptomele de oboseală, riscul de obezitate și de instalare a bolilor cardiovasculare sau osteoporozei. 

Bicicleta pasivo-activă Kinevia Duo

Kinevia Duo este un dispozitiv de nouă generație impunându-se prin flexibilitate, aparatul se adaptează oricărui pacient, putând fi efectuate o gama largă de setări, fiind utilizat în recuperarea medicală, recuperarea cardio-pulmonară, geriatrie etc.

Exercițiile efectuate cu această bicicletă nu presupun un efort deosebit și sunt adaptate perfect pacienților cu scleroză multiplă imobilizați, persoanelor aflate în reabilitare după un accident vascular cerebral, paraplegie, tetraplegie, boala Parkinson, pacienților cu distrofie musculară sau pareze spastice, precum și bolnavilor de diabet, celor cu tulburări circulatorii, boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), celor aflați în recuperare post-operatorie a genunchiului, șoldului sau a umărului, sedentarism, aplicații geriatrice etc.

Bicicleta pasivo-activă Kinevia Duo

Repetițiile frecvente ale unor mișcări uitate stimulează capacitatea de reorganizare a creierului și ajută la reînvățarea mișcărilor asociate mersului și utilizării membrelor și la reabilitarea funcțiilor zonelor afectate după un accident vascular cerebral, care pot fi preluate de zonele sănătoase. 

Bicicleta pasivo-activă Kinevia Duo

Antrenamentul activ al membrului superior sau inferior este important în tratamentul bolilor neuromusculare care se bazează pe terapie manuală și mișcare. Chiar și pacienții imobilizați într-un scaun cu rotile în urma distrofiei musculare pot contracara efectele negative ale lipsei mișcării printr-o mișcare pasivă cu ajutorul motorului bicicletei. 

Fizioterapia intensă, atât de necesară în cazul parezelor spastice, poate fi realizată cu ajutorul acestui aparat care atenuează spasticitatea, consolidează și relaxează musculatura, mobilizează flexibilitatea articulațiilor și ajută funcția vezicii urinare și cea a intestinului. 

Pacienții cu BPOC pot face sport regulat fără frica de a rămâne fără aer, antrenamentul simultan al brațelor și picioarelor îi ajută pe diabetici să ardă glucidele mai rapid și eficient și să își crească rezistența, iar activarea mișcării poate dezvolta circulațiile colaterale prin care se îmbunătățește schimbul de sânge, nutrienți și oxigen, care este afectat în cazul tulburărilor de circulație specifice piciorului fără durere. 

Caracteristici Kinevia Duo:

 • afișaj color tactil (7 inch), panou din aluminiu anodizat, interfață intuitivă și port USB;
 • ajustarea modulului pentru antrenarea membrelor superioare: 
 • în înălțime (6 trepte de fixare) și în plan orizontal (rotirea pe 180 de grade);
 • pedale din metal, cu sistem de susținere pentru gambe;
 • ajustarea lățimii pedalei în 4 trepte;
 • ajustarea prin system “Quick adjust – ajustare rapidă” a razei de pedalare: în 10 trepte;
 • Kinevia Duo are un software intuitiv, afișaj optim, afișarea tuturor parametrilor de lucru: distanța parcursă, simetria, calorii consumate, puls, procentajul utilizării propriei forțe etc;
 • programe prestabilite de antrenament;
 • posibilitata terapeutului de a-și personaliza propriile programe;
 • control anti-spastic;
 • schimbarea automată a direcției;
 • contor al orelor de utilizare;
 • posibilitatea de a avea date statistice prin transferul de date catre PC prin intermediul portului USB.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?