Ca pacient, ai nevoie să ţi se dea încredere că totul va fi, în final, bine

Ca pacient, ai nevoie să ţi se dea încredere că totul va fi, în final, bine

195 de articole

Daliborca Nicolin Movilă avea probleme cu spatele de ani de zile. Apoi brusc, la începutul acestui an, problemele s-au accentuat şi s-au extins la piciorul stâng şi în zona cervicală.

Durerile zilnice de cap şi de picior – care nu o mai lăsau să lucreze, să îşi desfăşoare cu succes activităţile cotidiene – au dus-o pe Daliborca la Urgenţe.

După un CT şi un RMN de coloană şi bazin a aflat cu surprindere că are o hernie de disc despre care nu ştia nimic.

Atât medicul primar neurolog Alina Murariu de la NeuroTim, cât şi medicul specialist ortoped Dan Cojocaru i-au explicat că dacă vrea ca boala să nu i se agraveze şi să ajungă la operaţie pe coloană trebuie să se apuce serios de gimnastică medicală, de kinetoterapie şi recuperare medicală.

I s-a recomandat să se adreseze clinicii Socrates, o clinică bună, care Daliborcăi îi convenea şi datorită faptului că locuieşte în apropiere, pe strada Lidia.

A început tratamentul de recuperare în luna martie, apoi a revenit în clinică pentru încă 10 zile de proceduri terapeutice în iunie.

S-a ţinut de procedurile recomandate de doctorul Armand Gogulescu şi de exerciţiile de gimnastică din programul personalizat construit de kinetoterapeuţii clinicii – pe care le face şi acasă cât de des poate, măcar o dată la două zile.

Combinaţia de laserterapie, masaj şi gimnastică medicală a făcut minuni. Dacă la început nici nu putea să stea în picioare fără doza zilnică de antiinflamatoare, după primele cinci şedinţe de tratament nu a mai durut-o deloc piciorul şi i s-a ameliorat şi durerea de coloană şi de cap.

„Mi-au plăcut toţi terapeuţii clinicii cu care am interacţionat. Cristina, Adina, Sergiu, Oana şi Răzvan sunt cu toţii tineri, plini de viaţă, energie şi entuziasm – pe care ţi le transmit şi ţie. Ca pacient ai nevoie să ţi se dea încredere că totul va fi în final bine, că are sens tot acest efort, iar ei mi-au dat această încredere în procesul de recuperare.

Terapeuţii Socrates se ocupă atent de tine şi, dacă nu reuşeşti din cauze obiective să vii într-una dintre zile, a doua zi te întreabă ce ţi s-a întâmplat, dacă pot să te ajute cu ceva şi dacă eşti bine. Nu te iau la rost, nu te fac să te simţi prost pentru că nu ai fost în stare să vii la tratament. Îţi recomandă câte repetări să faci şi cât efort să depui pentru a evolua fără a te suprasolicita.

Clinica are standarde înalte, dotări diverse şi posibilităţi multiple de plată prin firmele de asigurări private sau prin casa de asigurări de stat.

Eu am venit prin Signal Iduna, dar şi la liber, iar preţul mi s-a părut acceptabil pentru calitatea serviciilor oferite. Oricum, atunci când vine vorba de ameliorarea unei dureri acute care nu-ţi dă pace, sănătatea e pe primul loc în lista oricui de priorităţi şi nu precupeţeşti niciun efort pentru a-ţi reveni în formă.

Acum voi face şi hidrokinetoterapie la bazinul clinicii, iar kinetoterapia de grup la sală este mai OK pentru mine decât exerciţiul individual la domiciliu deoarece sunt mai atentă şi concentrată atunci când simt energia unui grup dedicat efortului de recuperare, pe când acasă te mai iei cu altele şi îţi găseşti mereu alte lucruri de făcut.

Le-am recomandat deja clinica Socrates prietenelor mele din domeniul resurselor umane datorită standardelor sale ridicate, dotărilor cu aparatură nouă, de top, medicilor şi terapeuţilor buni şi mediului plăcut, care constă în curăţenie, calitate şi amabilitate.

În altă parte, mai ales la stat, nu te prea bagă lumea în seamă ca pacient, nu se ocupă în mod expres, dedicat de tine, echipamentele sunt învechite, iar asistentele sunt reci, nepăsătoare şi se iau de tine dacă nu te încadrezi perfect în regulile lor.

Le recomand celor de la Socrates să se extindă şi diversifice, să ofere mai multe zile din săptămână orar de hidrokinetoterapie şi seara, precum şi consultaţii de nutriţie sau cardiologie – care ar merge bine în completarea profilului de bază a clinicii, cel de recuperare medicală.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?