„Din pasiune pentru excelență” este deviza noastră încă de la început.
Dacă drumul îți aduce mai multă plăcere decât destinația, atunci știi că ți-ai descoperit pasiunea.Iar noi ne-am descoperit-o: să fim pe cale, tinzând mereu spre excelență, este un demers la fel de motivant pentru managementul și personalul Socrates Clinic ca și atingerea însăși a excelenței.
Care este însă calea spre excelență și prin ce stații trebuie să treci pe parcurs? Cum știm că suntem pe drumul cel bun?
Excelența nu este o abilitate, ci o atitudine și o alegere conștientă în relația cu viața, cu profesia și cu cei din jurul tău. Trebuie să îți ridici mereu nivelul de performanță pentru a se potrivi cu așteptările tale – exigente – de la tine și față de tine însuți.
O clinică excelează în ceea ce face dacă este percepută de cei ce îi trec pragul ca fiind admirabilă, superioară ca standard al serviciilor, deosebită față de ceea ce li se oferă de obicei prin alternativele existente pe piață, excepțională, remarcabilă și încântătoare în abordarea pacientului.
Excelența denotă un înalt grad de perfecțiune, de neîntrecut la un moment dat. De aceea, noi, cei de la Socrates Clinic, tindem să fim cei mai buni dintre cei buni.
Prin poziționarea sa publică, dr. Armand Gogulescu a declarat excelența în servicii o prioritate de top a fiecărui angajat al clinicii Socrates
Auzim și ascultăm atent vocea fiecărui client pentru a înțelege cum ne putem conecta mai bine la așteptările sale, pentru a crea experiențe memorabile și valoare pentru oamenii aflați în suferință. Deoarece nouă chiar ne pasă de oameni, de ameliorarea durerii și recuperarea stării lor de bine.
Măsurăm satisfacția clienților noștri și evaluăm constant feedback-ul lor privind performanța medicilor și terapeuților clinicii Socrates pentru a ști felul în care cultura noastră organizațională orientată spre excelență se reflectă în îmbunătățirea calității serviciilor și experienței oferite pacienților. Să aflăm dacă reușim să livrăm mai mult decât ceea ce promitem, depășind constant așteptările.
Am încercat mereu să fim primii, deschizători de drumuri în abordarea noastră terapeutică și în dotările noastre de excelență centrate pe pacient.
Membrii echipei noastre au avut întotdeauna autoritatea, responsabilitatea și libertatea de a lua pe loc cele mai bune decizii și a adapta pe parcurs planul de tratament și abordarea terapeutică în folosul pacientului.
Excelența nu este un act singular, ci un obicei
Suntem ceea ce facem în mod constant și repetat. Jucătorii din liga NBA o știu prea bine, dar Shaq O’Neal a exprimat-o în cuvinte.
Calea spre excelență presupune consecvență și disciplină, atenție la detalii, rutine și obiceiuri bune, testate și validate în practica profesională de zi cu zi, în abordarea performanței.
„A te întreba ce îl face pe un om să ajungă de succes sau ce asigură succesul unei organizații este ca și cum ți-ai pune întrebarea ce ingredient dă gustul bun al unei rețete delicioase de mâncare. Nu e vorba niciodată de un singur ingredient. Este combinația optimă a mai multor ingrediente, adăugate în proporțiile potrivite și în ordinea potrivită, dar și absența oricărui element care ar strica feng-shui-ul, rezultatul final, compoziția”, afirmă specialistul în construirea de obiceiuri bune James Clear.
Care sunt ingredientele ce fac parte din succesul Socrates Clinic? Comunicarea, profesionalismul, programele personalizate, colaborarea, echipa, empatia, atenția, grija, dedicarea, terapeuții amabili, prietenoși și joviali, spațiul intim, generos și aerisit, dotările performante, tehnologia de ultimă generație, abordarea integrată, flexibilitatea, răbdarea, respectul față de demnitatea pacientului, promptitudinea, zâmbetul și voia bună molipsitoare, spiritul pozitiv, susținerea psihologică, încurajarea emoțională.
Și care sunt cele de care ne ferim pentru că ar strica tot ce am construit pe calea spre excelență? Autosuficiența, plafonarea, nepăsarea, egoismul, răceala, indiferența. Nu vrem să devenim niște aroganți ce se cred atotștiutori, nu mai învață și nu mai evoluează. De asemenea, ne încurajăm pacienții să renunțe la comoditate, să nu amâne decizia de a începe fizio-kinetoterapia și să se țină de programul început până la sfârșit, fără întreruperi.
Cel mai bun mod de a trece onorabil prin viață este să fii ceea ce pretinzi că ești. Să fii autentic preocupat de excelență, nu doar declarativ, din vârful buzelor.
La Socrates Clinic facem din conversație și terapie o artă
Platon punea retorica, știința cuvântului vindecător și generator de încredere, în relație directă cu medicina tămăduitoare: „În amândouă aceste arte – medicina şi retorica – se cere analizată o natură: în prima, natura trupului, în cealaltă, natura sufletului; căci, dacă vrem să-i dăm trupului sănătate şi putere cu ajutorul leacurilor şi al hranei, nu ne putem restrânge la rutină şi experienţă, ci trebuie să recurgem şi la arta medicinei; şi, la fel, dacă vrem să-i trecem sufletului convingerea pe care o dorim şi virtutea, trebuie să o facem cu ajutorul unor vorbiri şi practici care să urmeze anumite reguli.”
La Socrates Clinic facem din conversație și terapie o artă pentru a vindeca trupuri și suflete și pentru a reda fiecărui pacient încrederea în puterea de a-și recupera starea de bine și sănătatea. Pas cu pas, zi de zi, cu răbdare, tenacitate și perseverență.
Empatia este la ea acasă la Socrates Clinic
Unul dintre citatele preferate ale dr. Armand Gogulescu, managerul Socrates Clinic, spune că „Medicul nu este decât un mângâietor al sufletului„ (Petronius, Satyricon).
Medicul specialist de recuperare trebuie să fie puntea de legătură dintre pacientul afectat de consecințele nefaste ale unui accident sau de suferința unei boli cronice debilitante și posibilitatea revenirii sale la o viață frumoasă și pe deplin funcțională.
Încrederea pacientului în medic, bazată pe o comunicare efectivă și eficientă și pe siguranța abordării terapeutice dată de experiență, îi ajută pe amândoi pe parcursul procesului de vindecare.
Compasiunea şi toleranţa nu sunt un semn de slăbiciune, ci un semn de putere, crede Dalai Lama.
Micile gesturi atente, grija față de omul în suferință, o vorbă bună și un zâmbet sincer ce aduce alinare sunt întotdeauna un „must have” pentru medicii și terapeuții clinicii noastre.
Felul natural de a fi al tinerilor noștri terapeuți, încărcat cu energie pozitivă și calm, mâinile lor pricepute, răbdarea de a asculta poveștile oamenilor sunt menționate des în review-urile și chestionarele de evaluare a satisfacției completate de pacienții noștri.
Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți cu bine peste suferință și să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și sănătate.
Cumpătarea și măsura în toate sunt cheia spre sănătate
Se păstrează în memoria oamenilor un text considerat a fi rugăciunea lui Socrates: „Iubite Pan și voi zeități de aici, câte sunteți, faceţi să dobândesc frumuseţea lăuntrică. Iar cele din afara mea să fie toate prietene celor din mine. Fie, apoi, să-l socotesc pe înţelept bogat. Să am parte de o avere nici mai mare, nici mai mică decât aceea pe care numai omul cumpătat poate şi să o poarte şi să o mâne.”
Cumpătarea, înțelepciunea lăuntrică și măsura în toate sunt și o condiție a păstrării sănătății în bună stare.
Recomandăm întotdeauna pacienților Socrates Clinic cumpătarea în dietă, dozarea atentă a eforturilor fizice în funcție de capacitatea fiecăruia, măsură și echilibru în numărul repetărilor exercițiilor efectuate la sală, în complexitatea și intensitatea acestora, prioritizând consecvența zilnică în fața hei-rup-ului care poate duce la accidentare.
Înțelepciunea lăuntrică a medicilor și terapeuților noștri se reflectă în capacitatea lor de a ghida pacienții cu blândețe, amabilitate și răbdare, prin sfaturi, explicații și încurajări, pe calea spre excelența în recuperarea stării de bine, funcționalitate și sănătate.