Calitatea vieții și starea de bine ar trebui să fie alegerea firească a fiecărui pacient care are nevoie de recuperare

Calitatea vieții și starea de bine ar trebui să fie alegerea firească a fiecărui pacient care are nevoie de recuperare

187 de articole

Floare Gander este o pensionară activă. Fiind dreptace, și-a suprasolicitat toată viața această mână, purtând îndelung diverse greutăți. 

De la un timp, articulația umărului drept a început să se răzbune, să-și ceară dreptul la atenție și grijă. Când s-a acutizat durerea și s-a redus randamentul activităților desfășurate cu mâna dreaptă, doamna Gander a ajuns la ortoped, iar acesta i-a recomandat fizioterapie. 

No alt text provided for this image

Atunci când a venit vorba de a alege o clinică de recuperare, fiul doamnei – care lucrează la Continental – i-a putut recomanda o clinică unde există aparatură și dotări la standarde europene: Socrates Clinic. 

Aflase acest lucru din proprie experiență, atunci când a făcut aici kinetoterapie pentru o hernie de disc la coloana lombară dobândită la sport, pe terenul de squash. S-a ameliorat și a scăpat de operația pe care urma să o facă la Szeged. 

„Am mare încredere în copiii mei. Sunt parte din generația digitală și – fiind bine informați și mereu la curent cu noutățile – știu ce vorbesc. Am rămas plăcut impresionată de la primul contact cu clinica, atunci când mi s-a preluat rapid apelul telefonic și am fost imediat programată la doamna dr. Ana Maria Băsescu. Fiind co-asigurată, am putut beneficia de decontarea cheltuielilor prin asigurarea privată de sănătate de la Allianz Țiriac de care beneficiază fiul meu, ca angajat la Continental. 

După o discuție pe care aș caracteriza-o drept deschisă și prietenoasă, am ales ora dorită și am început tratamentul încă de a doua zi. În sala de fizioterapie am întâlnit o echipă de tineri profesioniști cu o atitudine setată la standarde înalte. Sunt în temă cu acest lucru, întrucât am ieșit la pensie după 35 de ani de activitate în calitate de asistentă medicală. Fizioterapeuții Socrates sunt procedurați, paroliști și punctuali, la fel ca mine. Ești preluat imediat de primul dintre ei care e liber. 

Nu au fost nici excesiv de rigoriști. Dacă din cauza traficului am ajuns cu 15 minute mai devreme sau mai târziu față de ora programată, au găsit întotdeauna o soluție să mă preia atunci când am sosit în clinică. În plus, vestiarul curat, cu dulăpioare individuale și cheiță mi-a lăsat o bună impresie. 

Am simțit primele efecte pozitive încă de la a doua ședință, când articulația umărului nu a mai fost atât de rigidă și dureroasă la orice mișcare. Și-a dat imediat drumul. 

Fizioterapeuții mă întrebau permanent cum mă mai simt, își dădeau interesul și simțeam că îmi monitorizează îndeaproape evoluția, totul fiind integrat într-un sistem eficient, care denotă instruire și preocupare managerială pentru binele pacientului. Și munca lor dedicată chiar dă roade. 

După trei luni de la finalizarea tratamentului, articulația îmi spune deja că mă cheamă să revin la Socrates Clinic. Ce-i drept, mâna mai trebuie și cruțată, or eu m-am folosit din plin de binele adus de procedurile terapeutice și m-am comportat ca zmeul cu șapte capete. 

Filosofia mea personală spune că viața e un dar, dar calitatea vieții e o alegere și depinde de felul cum fiecare decide să se simtă confortabil în pielea sa. Durerile și limitările de mișcare și efort cu care alegi să trăiești generează stres și diminuarea vizibilă a calității vieții. Disconfortul fizic devine și un disconfort psihic, iar pentru mine este o exigență personală să nu trăiesc cu acest disconfort și să aleg să mă simt în formă. De aceea, e important să nu rămâi doar la stadiul de intenție, ci să iei atitudine, să apelezi la procedurile de recuperare medicală la primele semne de disconfort, deoarece acestea îți readuc starea de bine fizic și mental. Caută-te omule, nu te neglija și rezultatele pentru tine pot fi mai mult decât benefice, asta le spun tuturor prietenilor care au nevoie de un tratament complementar de recuperare. Îi îndrum la Socrates unde medicii și terapeuții știu exact ce are nevoie fiecare pacient și lucrează individual, cu fiecare în parte, cu un tratament personalizat, adaptat stării sale de sănătate.” 

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?