Capacitatea ridicată de procesare şi servire a pacienţilor contribuie la succesul parteneriatului dintre MedLife şi Socrates Clinic

Capacitatea ridicată de procesare şi servire a pacienţilor contribuie la succesul parteneriatului dintre MedLife şi Socrates Clinic

195 de articole

Trei dintre cele patru pachete de prevenţie şi profilaxie oferite de sistemul medical MedLife companiilor client şi angajaţilor acestora conţin servicii de fiziokinetoterapie şi recuperare medicală.

Astfel, în funcţie de condiţiile negociate cu angajatorii, pachetele Clasic, Executive şi Business pot include dreptul salariatului de a accesa, o dată pe an, până la 10 şedinţe de fiziokinetoterapie şi recuperare medicală a câte patru proceduri terapeutice fiecare, atunci când situaţia medicală a abonatului şi medicul specialist al clinicii MedLife o recomandă.

Angajaţii care suferă de o afecţiune cronică degenerativă a aparatului locomotor ce necesită două pachete de şedinţe de tratament în fiecare an vor beneficia gratuit din partea companiei angajatoare de unul dintre acestea, urmând să facă ulterior un efort financiar personal pentru cel de-al doilea, cu un discount de 20% din tarifele standard oferit de partenerul medical pe baza cardului MedLife.

Începând din anul 2010, Socrates Clinic este singurul partener medical din Timişoara care oferă servicii de recuperare medicală şi fiziokinetoterapie pentru abonaţii hyperclinicii MedLife Timişoara.

Am stat de vorbă cu doamna Alina Ordean, corporate sales manager MedLife Timişoara, despre colaborarea medicală dintre MedLife şi Socrates Clinic pusă în beneficiul pacienţilor ce apelază la tratament de recuperare pe baza cardului de abonat MedLife:

„MedLife a negociat pachete personalizate de servicii medicale corporate cu peste 200 de companii din Timişoara, preponderent din domeniul automotive şi IT. Printre marii angajatori timişeni cu peste 1.000 de salariaţi aflaţi în contract cu MedLife pot aminti firmele, Valeo, Kathrein, Kromberg & Schubert, Cottontex, Adient (fostul Johnson Controls), Sodexo sau Profi. La ora actuală, avem peste 30.000 de abonaţi în Timişoara care beneficiază de serviciile noastre.

Piaţa timişoreană a muncii este una dinamică şi în continuă evoluţie, toată lumea caută să angajeze resursă umană calificată, este o competiţie pentru talente, iar beneficiile medicale oferite opţional în pachetul salarial au devenit un factor important de diferenţiere pentru candidaţii care se prezintă la interviul de angajare.

Salariaţii care s-au obişnuit deja la fostul lor angajator să aibă acces gratuit la servicii medicale private de calitate pe baza cardului de abonat solicită aceste beneficii şi noilor angajatori care doresc să îi atragă şi apoi să îi fidelizeze.

Aşadar, cererea de beneficii medicale începe să vină tot mai mult din partea resursei umane, iar angajatorii care vor să rămână competitivi se aliniază acestei tendinţe generale.

La început, pe lângă Socrates Clinic, colaboram cu încă un cabinet de recuperare medicală din Timişoara, însă în timp am renunţat la acel parteneriat datorită faptului că nu aveam un canal de comunicare la fel de bun precum cel deschis cu Socrates, iar feedback-ul primit de la pacienţii noştri privind calitatea serviciilor nu era unul încurajator. 

Am absolvit Facultatea de Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, specializarea Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, unde l-am avut ca profesor pe domnul doctor Armand Gogulescu. Îl cunoşteam deci personal, îi ştiam grija, atenţia şi modul profesionist în care relaţionează cu pacienţii şi terapeuţii, oferind toate explicaţiile necesare şi, de aceea, nu am ezitat să recomand la sediul nostru central din Bucureşti demararea parteneriatului medical pe recuperare cu Socrates Clinic, în Timişoara.

Criteriile avute în vedere de MedLife în selectarea partenerilor săi medicali includ dotarea clinicii partenere, calitatea personalului, programul de lucru prelungit, mai ales după amiaza şi eventual sâmbăta, potrivit pentru angajaţii care termină lucrul doar la orele 16-17, organizarea zonei de recepţie, unde să existe personal de front office calificat care să poată face diferenţa între un abonat şi un neabonat şi să cunoască detaliat condiţiile de acordare a serviciilor decontate.

Am apreciat la Socrates Clinic faptul că are program zilnic în toate zilele lucrătoare până seara târziu, capacitatea ridicată de procesare a solicitărilor venite din partea abonaţilor noştri, capacitatea de a servi mai mulţi pacienţi deodată, în paralel, în acelaşi interval orar şi timpii scurţi de răspuns la programări, fără perioade lungi de aşteptare între adresarea solicitării, consultaţie şi începerea tratamentului. 

Adresabilitatea pacienţilor la MedLife este una ridicată, iar partenerii noştri trebuie să dispună de o echipă completă de medici şi terapeuţi pentru a face faţă unor solicitări variabile numeric şi cantitativ.

Evaluăm permanent feedback-ul primit de la abonaţii noştri prin completarea chestionarelor de satisfacţie. Socrates Clinic beneficiază de o evaluare bună atât în privinţa atitudinii personalului, cât şi a timpilor de aşteptare sau locurilor de parcare disponibile în apropierea clinicii.

Este apreciată capacitatea medicilor de a purta o discuţie deschisă şi clarificatoare cu pacienţii, pregătirea personalului de la recepţie care ştie precis şi fără dubii ce intră în pachetul oferit abonaţilor MedLife – pe baza biletului de trimitere de la medicii noştri cu parafă, decontat prin MedLife şi cardului de abonat.

Pentru noi, pe lângă deschidere, comunicare şi atmosfera plăcută, la fel de importantă este şi existenţa unui circuit al serviciilor şi documentelor pentru decontare – care trebuie să funcţioneze impecabil, fără sincope.

Abonaţii noştri care accesează serviciile de recuperare medicală sunt oameni activi profesional, tineri şi adulţi care acuză în general dureri de spate, fie din cauza unei poziţii defectuoase şi a activităţii sedentare îndelungate de la birou, fie pentru că lucrează la bandă, în picioare, în activităţi de producţie sau desfăşoară munci fizice solicitante.

În general, medicii specialişti în neurologie şi ortopedie-traumatologie care oferă consultaţii la clinica MedLife recomandă aceste servicii de recuperare medicală după ce confirmă cu certitudine diagnosticul pe baza unor investigaţii imagistice sau IRM.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?