Cinci practici pentru fericire durabilă

Cinci practici pentru fericire durabilă

195 de articole

Selecția naturală nu ne-a dezvoltat un creier cablat cu circuite neuronale pentru fericire, ci pentru supraviețuire și reproducerea speciei.

Deci, dacă vrem să fim fericiți și împliniți, trebuie să ne regândim atitudinile și comportamentele pentru fericire.

Iată cinci practici care o asigură dacă vă țineți constant de ele:

1. Conexiunea, socializarea și relația cu alți oameni.

Nu în mediul virtual și pe rețelele sociale, ci în timp real și în realitatea fizică, înconjurătoare. Petreceți mai mult timp cu prietenii și membrii familiei, practicați sporturi de echipă și faceți gimnastică alături de alți pacienți și oameni care se confruntă cu aceleași probleme. Vă veți simți încurajați să perseverați atunci când sunteți înconjurați de alți oameni care fac același lucru.

2. Orientarea altruistă

Grija și preocuparea sinceră pentru ceilalți, activitățile caritabile și voluntariatul ne fac mai fericiți. De aceea, terapeuții noștri au mereu zâmbetul pe buze. Pentru că se bucură zilnic de rezultatele pacienților lor, de faptul că le pot reda starea de bine. Sunt empatici și altruiști și binele făcut de ei se întoarce înmiit în starea lor de fericire. Mulțumirile pacienților le umplu inima de fericire.

3. Mindsetul pozitiv și optimist

Practicarea recunoștinței pentru binele de care ai parte, a vedea jumătatea plină a paharului sunt esențiale în procesul de recuperare. Decât să te scufunzi în tristețe și gânduri negative, mai bine te asociezi cu speranța și vezi luminița de la capătul programului de recuperare. Speranța că te vei recupera, că îți vei redobândi flexibilitatea și mobilitatea de dinainte este de neprețuit. Medicii și terapeuții noștri vă încurajează mereu să adoptați această mentalitate pozitivă și să nu abandonați speranța și optimismul. Cu zâmbetul pe buze, efortul pare mai ușor și timpul trece mai repede. Țineți un jurnal al gratitudinii în care să vă notați zilnic 3 lucruri pentru care sunteți recunoscători la finalul fiecărei zile. Rugăciunea, atitudinea și meditația de mulțumire și gratitudine sunt de folos. Toți suntem binecuvântați, doar că unii dintre noi remarcă și conștientizează acest lucru și se concentrează în mod natural pe binecuvântare.

4. Savurați micile bucurii ale vieții

Nu treceți pripiți cu vederea micile bucurii ale vieții: o cafea bună, regăsirea cu un prieten, o conversație plăcută, un moment de relaxare în mijlocul naturii. Reduceți puțin ritmul vieții, lăsați deoparte multi-tasking-ul și priviți o floare, ascultați cântecul unei păsări, lăsați-vă încălziți de o rază de soare sau bucurați-vă de zâmbetul unui copil care descoperă lumea cu ochi proaspeți.

5. Fă schimbări în corpul tău

Corpul e conectat cu creierul tău și cu mintea ta. Îți poți schimba starea de spirit emoțională făcând mai mult sport și mai multă mișcare. Exercițiile fizice au legătură directă cu sănătatea mentală și emoțională. Nu trebuie să fiți maratonist sau atlet pentru a vă bucura de beneficiile sportului. 30 de minute de mișcare activă în fiecare zi, o plimbare prin natură sau mersul pe jos în ritm susținut vor aduce o schimbare remarcabilă în viața voastră.  

***

Why humans are surprisingly bad at being happy | Laurie Santos

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?