Cinci terapeuți inimoși și sportivi de la Socrates Clinic au participat la Timotion pentru a susține alfabetizarea copiilor vulnerabili de la sat

Cinci terapeuți inimoși și sportivi de la Socrates Clinic au participat la Timotion pentru a susține alfabetizarea copiilor vulnerabili de la sat

187 de articole

Timișoara s-a pus în mișcare în 28 mai la Timotion.  

Printre participanți s-au numărat și cinci colegi de-ai noștri: Alexandra Gherman și Robert Berecki au participat la crosul Akwel de 10,5 km, în timp ce Paula Vacca, Claudiu Daniel Drăgoi și Cristina Mitar au luat parte la crosul Visma 5,5 km.

În acest an, proiectul susținut de noi a fost „Școala la sat”, propus de Asociația Educația la Sat.

În continuarea activităților din 2022, proiectul „Școala la sat” va oferi peste 700 de ore de remediere și alfabetizare celor 32 de copii înscriși în program care vin la Centrul de zi din comuna Coșteiu.

Prin acest proiect, asociația combate abandonul școlar în rândul copiilor vulnerabili din comună și vine în întâmpinarea lor cu o masă caldă pe zi și multă consiliere școlară, psihologică și logopedie, pentru a-i ajuta să crească și să se dezvolte cât mai sănătos posibil, în ciuda greutăților familiale sau sociale pe care le au.

Potrivit unui studiu realizat de organizația „Salvați Copiii”, România este marcată de disparități severe, inechitatea fiind prezentă în viața copiilor români încă de la naștere.

Unu din doi copii se află în risc de sărăcie severă sau excluziune socială, asta ducând la abandon școlar și discriminare.

Riscul de sărăcie sau de excluziune socială este mult mai mare în zonele rurale comparativ cu mediul urban: în 2021, rata a fost de 16,1% în orașele mari, 30,7% în urbanul mic și suburbii și 50,1% în zonele rurale.

Abandonul școlar afectează peste 35.000 de elevi din România, iar 286.150 de copii între 7 și 17 ani nu frecventau școala anul trecut.

15,6% dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani au finalizat doar opt clase sau mai puțin.

Țara noastră se confruntă cu o intensitate record a sărăciei educaționale în rândul copiilor, exprimată prin sărăcie (41,5%) și analfabetism funcțional (43%), mult peste nivelurile din țările europene dezvoltate.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?