Cu răbdare și tenacitate, recuperarea este deplină chiar și în urma unor traumatisme serioase

Cu răbdare și tenacitate, recuperarea este deplină chiar și în urma unor traumatisme serioase

195 de articole

Lucian Ionuț Fenchea este un tânăr medic stomatolog care la începutul acestui an, în urma unui traumatism sportiv petrecut la schi, s-a ales cu o leziune a nervului sciatic și o fractură de platou tibial la genunchiul stâng, ce a trebuit operată.

Începând din luna martie face tratament de recuperare la Socrates Clinic. Când am stat de vorbă cu el începea deja al șaselea pachet de tratament, iar recuperarea sa post-operatorie prezenta o evoluție foarte bună:

„Am ales să mă recuperez la Socrates Clinic în urma recomandării primite din partea unor prieteni care au fost anterior pacienți ai clinicii și din partea unui coleg, medic ortoped.

Evoluția a fost una majoră. În prima lună nu am putut lucra deloc. Nu îmi puteam ridica piciorul și nu reușeam să îmi mișc degetele de la picior. Apoi am reînceput încet-încet activitatea, am reînvățat să merg, iar acum merg normal, fac genuflexiuni, merg cu bicicleta și nu mai am dureri.

Consider că sunt deja recuperat în proporție de 80%, iar esențial în asemenea situații este factorul timp: să ai răbdare cu tine însuți și să asculți întocmai recomandările medicului și terapeuților. Știam că va dura cel puțin șase luni ca să încep să alerg din nou, era ceva asumat, dar sunt o persoană sportivă și responsabilă, iar atunci când am un obiectiv, îl urmăresc cu dedicare.

De la săptămână la săptămână, Robert a introdus exerciții suplimentare, diversificându-mi programul de kinetoterapie și, cu ajutorul lui, am înregistrat treptat progresele terapeutice la care mă așteptam. Acum sunt exact acolo unde trebuia să ajung conform așeptărilor mele și ale echipei terapeutice care m-a motivat să păstrez ritmul și cadența de recuperare.

Combinația exercițiilor de hidrokinetoterapie și kinetoterapie cu electrostimularea și masajul, precum și atitudinea tonică a terapeuților mi-au întărit motivația de a reuși.

Cu domnul dr. Armand Gogulescu am avut încă de la început un dialog profesional util. Mi-a clarificat etapele, am aflat ce ar trebui să fac și am creionat un plan de bătaie pe care l-am agreat împreună și l-am urmat apoi atât la sală, cât și acasă.

Medicul și terapeuții Bianca, Robert și Paula sunt cu toții oameni faini și optimiști. Am găsit la Socrates Clinic o echipă tânără de profesioniști care lucrează bine împreună, se ajută reciproc și se suplinesc la nevoie. Niciodată nu erau certuri sau conflicte între ei care să afecteze moralul echipei și starea pacienților.

Dotările cu echipamente ale sălii și bazinului sunt foarte bune, am trecut prin toate, prin fiecare la timpul lor, după ce exercițiile efectuate mai întâi la saltea și în apă m-au ajutat să îmi pot ridica și mobiliza piciorul.

Faptul că toate serviciile de recuperare medicală au fost prezente laolaltă într-un singur loc, iar oamenii sunt drăguți și prietenoși m-au făcut să fiu mulțumit și m-au determinat să îi recomand deja celor ce au nevoie de ajutorul lor. Le mulțumesc tuturor pentru suport și sprijin”.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?