Au trecut deja doi ani de când soții Icobescu – Mihaela și Cătălin – au trecut cu munca de birou în regim de home office.
În 13 martie 2020, o dată cu izbucnirea pandemiei, Mihaela, care se ocupă de purchasing (achiziții) la o mare corporație prezentă în Timișoara, a fost trimisă să lucreze de acasă. Cătălin, care este gestionar, a început să își organizeze și el parțial activitatea de birou de acasă.
Cei doi ani de muncă în sistem „total remote” au însemnat limitarea mișcării în aer liber la doar câteva ore în week-end și renunțarea completă la fizioterapie, plimbări, sport (înot sau mers la sală).
Sălile de fitness și piscinele erau închise, la fizioterapie s-au temut să meargă pentru a nu se infecta. În plus, programul remote era mai lung decât cel obișnuit de la birou, cu ședințe pe Zoom de dimineața până seara, stând nemișcați, fără pauze, pe scaun.
Cam după un an de zile, sedentarismul, renunțarea la plimbări, sport și gimnastică au început să-și spună cuvântul. La mijlocul perioadei de muncă remote au apărut durerile de spate. În timp, ele s-au accentuat tot mai mult.
La Mihaela e vorba de dureri cronice în zona dorso-lombară, pe fond de deviere axială. La Cătălin, spatele este afectat mai serios datorită unor discopatii care îi provoacă atât spondiloză cervicală, cât și o durere lombară joasă. Ambele cazuri beneficiază în mod clar și semnificativ de recuperarea medicală prin fizio-kinetoterapie și masaj.
Când și-au reluat activitatea la birou, au ieșit din izolare și au dorit să revină la sport și sală, Mihaela și Cătălin au decis să înceapă treptat intrarea în formă cu un boost de energie printr-un program complet de recuperare.
Pe baza unei recomandări primite de la fratele Mihaelei, pacient fidel al clinicii Socrates de peste 10 ani, au ales să se programeze la dr. Armand Gogulescu pentru o consultație.
„Este un medic foarte bun. Cu sinceritate și deschidere ne-a explicat pe îndelete ce putem cu adevărat îmbunătăți printr-un program de recuperare și cum putem face acest lucru, care ar fi așteptările realiste de la fizio-kinetoterapie, dar și faptul că totul depinde și de efortul și dedicarea noastră pe termen lung. Că este un parcurs de lungă durată, de readaptare a spatelui la activitatea fizică, un efort ce trebuie să îl facem împreună, în parteneriat, pacienți, medic și terapeuți.
Am înțeles mesajul educațional clar și am intrat într-o rutină a efortului fizic constant și a muncii depuse pentru îmbunătățirea stării corpului nostru.
Suntem deja la al doilea pachet de tratament și la a 17-a ședință și avem de gând ca, până la finele anului 2022, cu pauze între ele, să facem patru pachete complete de fizio-kinetoterapie pentru a fi pregătiți pentru momentul când se va lăsa din nou frigul.
Beneficiem de faptul că avem și asigurare privată de sănătate prin Allianz Țiriac, plătită de angajator pentru întreaga familie, putem deconta două pachete de tratament anual și prin Casa de Asigurări de Sănătate și suntem corporatiști cu salarii care ne permit să achităm și o parte dintre proceduri în regim cash.
Facem masaj și electrostimulare pentru relaxarea și tonifierea musculaturii și reducerea durerii de spate, proceduri de electroterapie care ne pregătesc pentru efortul depus la sala de gimnastică medicală care simțim că ne repară efectiv spatele.
La kineto lucrăm atât pe bicicletă, cât și pe Imoove pentru spate și genunchi, dar și exerciții la saltea pentru corectarea posturii și eliminarea stresului acumulat pe coloană. Eu mi-am revenit complet din durerile de spate, iar starea soțului meu este mult ameliorată.
La început îmi venea mereu să mă întind și repoziționez pentru a-mi redresa coloana și simțeam noduli dureroși și umflați pe spate care îmi țineau coloana tensionată. Acum, nodulii au dispărut prin masajul benefic, postura mea s-a îmbunătățit, iar flexibilitatea este la cote maxime. Pot să mă rotesc complet în lateral fără a mai avea permanent senzația de cuțit în spate care mă chinuia”, ne povestește Mihaela.
„Din punctul meu de vedere”, spune Cătălin, „mi-am îmbunătățit mobilitatea și flexibilitatea picioarelor și spatelui, mi-am întins tendoanele și ligamentele. La începutul recuperării eram aproape complet blocat din spate și simțeam o durere intensă. Acum, intensitatea durerii s-a redus mult și spatele s-a deblocat. Ca gestionar, nu mai puteam ridica aproape nimic, iar pentru a muta obiectele grele trebuia să fac mai multe drumuri. Acum mi-am putut relua eficient activitatea.”
Ema, Roxana, Liliana, Robi și Robert și-au adus din plin contribuția la recuperarea spatelui celor doi soți.
„Insistarea pe noduli și pe zonele dureroase, pentru relaxarea lor la masaj, ascultarea activă practicată, adresarea de întrebări de clarificare și încurajări arată că terapeuții Socrates Clinic vor cu adevărat să te ajute și nu o fac din complezență.
Comunică bine și constant, îți adresează întrebările potrivite contextului, sunt creativi în abordarea terapeutică și iau atitudine de moment, adaptând pe loc tratamentul la evoluția individuală a pacientului”, a mai declarat Mihaela.
Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință și să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.