Daţi valoare timpului şi sănătăţii dumneavoastră!

Daţi valoare timpului şi sănătăţii dumneavoastră!

195 de articole

E greu să oferi tratamente integral gratuite care să fie în acelaşi timp şi de calitate, la standarde înalte, cu dotări de ultimă generaţie, furnizate de medici şi fizio-kinetoterapeuţi motivaţi şi empatici, care să asigure un acces imediat al pacientului la serviciile de recuperare medicală, chiar în momentul programării. 

De aceea, noi vă recomandăm să investiţi şi singuri, suplimentar şi complementar – în măsura posibilităţilor financiare – în propria voastră sănătate. Nu vă amăgiţi, auto-limitându-vă tratamentele doar la procedurile decontate de asiguratorii de stat sau privaţi. 

Calculul beneficiilor acoperite de diverşii asigurători de sănătate ţine de suma plătită de asigurat şi de bugetul alocat de asigurător furnizorilor de servicii de recuperare medicală conform propriilor sale calcule de rentabilitate, nu de nevoile de tratament specifice stării de sănătate a fiecărui pacient asigurat. 

Există şi va exista întotdeauna un conflict greu de reconciliat între limitele maxime decontabile de asigurătorii de sănătate – fie ei de stat sau privaţi – şi nevoile efective de servicii medicale de recuperare ale pacientului. 

Patru proceduri pe zi timp de zece zile poate fi un bun început, o bază de pornire în demersurile de recuperare, dar în general este insuficient pentru un tratament fizio-kinetic personalizat, complet şi complex. 

Ele reprezintă o mică parte dintr-o paletă diversă de proceduri aflate la dispoziţia medicilor la Socrates Clinic şi care vă pot fi recomandate. 

Nu lăsaţi treaba făcută pe jumătate dintr-un spirit de economie care nu se justifică. Orice tratament neterminat trebuie de fapt făcut de două ori, trebuie reluat de la capăt. E doar o pierdere de timp, o acţiune diluată, incompletă, ce nu garantează obţinerea unor rezultate optime. 

Ar fi ca şi cum un stomatolog nu ar extrage de tot măseaua bolnavă, ci doar ar mişca-o din rădăcină, atât cât să zgândărească locul dureros şi ar lăsa-o aşa pentru că doar atât aţi plătit. 

Ca şi cum am întrerupe tratamentul cu antibiotice înainte de a-l finaliza, când dispar simptomele, crescându-ne doar rezistenţa organismului la acel antibiotic şi distrugându-ne flora intestinală. 

Sau ca şi cum ne-am sub-doza singuri cantitatea zilnică recomandată dintr-un medicament sau nu am respecta timpul de acţiune şi intervalul dintre administrări, obţinând doar un efect parţial, o acţiune terapeutică redusă şi o diminuare a eficacităţii. 

Pentru că nu vrem să vă vindem iluzii, nu putem oferi soluții optime fără niciun cost peste suma alocată de asigurator. Experienţa medicilor specializaţi în recuperare, medicină fizică şi balneologie arată că, în medie, fiecare pacient are nevoie zilnic de şase proceduri – nu doar de patru, câte se decontează – pentru a asigura o acţiune terapeutică completă şi eficientă. 

În general, sunt utile minimum trei proceduri de electroterapie cu curenţi de joasă, medie şi înaltă frecvenţă, plus un tip de masaj pentru segmentul de corp direct afectat şi unul pentru regiunea în care iradiază durerea, plus kinetoterapie (gimnastică medicală) individuală sau de grup, kinetoterapie cu aparatură specială şi, eventual, bazin (hidrokinetoterapie). 

Deci, numărul optim de proceduri zilnice recomandat pentru un tratament complex eficace este cu 50% mai ridicat decât cel decontabil de casa de asigurări de stat sau de unii asigurători privaţi. 

Există anumite proceduri foarte eficiente din punct de vedere medical (laserterapia MLS de profunzime cu sondă robotizată, masajul regional, kinetoterapia cu aparatură specială şi bazinul), dar care au un cost ridicat (asociat recuperării investiţiei în aparatura şi dotările aferente) şi care în cazul în care sunt incluse în pachetele de proceduri decontabile prin asigurările de stat, le-ar consuma integral.

Prin procedurile recomandate pacienţilor în faza acută a unei afecţiuni trebuie să reuşim să combatem atât durerea şi disconfortul produs – prin efectul antalgic, cât şi să reducem inflamaţia – prin efectul antiinflamator. În faza subacută (cronică) se adaugă, pe lângă efectele antalgic şi antiinflamator, şi cele vasculotrofice, tonifiante ale unor grupe de muşchi, biostimulante, decontracturante, excitomotorii sau miorelaxante. 

Pentru a obţine toate aceste efecte, în cazul procedurilor electrice de fizioterapie avem nevoie să combinăm diverşi parametri ce ţin ce intensitatea curentului, de timpi (durata fiecărei proceduri) şi de frecvenţă. Aparatura din dotarea Socrates Clinic poate scoate 50 de forme diferite de curenţi de joasă, medie şi înaltă tensiune. 

Plafonul lunar alocat clinicii Socrates de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş ajunge doar pentru tratarea unui număr limitat de pacienţi, limitată atât ca număr de proceduri decontabile, cât şi ca durată şi frecvenţă a tratamentului. 

Pentru stadiile avansate, mai grave, ale afecţiunilor acute şi cronice degenerative, nu ajung nici patru proceduri pe zi, nici zece zile de tratament şi nici reluarea tratamentului doar o dată la şase luni. 

Această plafonare financiară, corelată cu cererea ridicată venită din partea pacienţilor noştri, înseamnă practic o amânare nedorită cu două-trei luni a începerii tratamentului de recuperare medicală din cauza epuizării plafonului, timp în care veţi fi nevoiţi să duceţi durerea pe picioare şi să asistaţi neputincioşi la agravarea afecţiunilor cu care vă confruntați. 

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?