Dureri cronice spate cervicale și lombare, în creștere abruptă

Dureri cronice spate cervicale și lombare, în creștere abruptă

195 de articole

Marea Britanie se confruntă cu o criză majoră de sănătate publică datorată creșterii abrupte a durerilor cronice de spate și gât – zonele lombară și cervicală.

Cele patru cauze ale acestei crize identificate de experții britanici (valabile și în România, mai ales în rândul angajaților corporatiști, freelancerilor și nomazilor digitali) sunt:

– munca / activitățile profesionale sedentare

– obezitatea / supraponderalitatea

– îmbătrânirea populației active (numărul mare de angajați / profesioniști seniori ce se apropie de vârsta pensionării)

– munca remote / hibrid la distanță / de acasă

Numărul mare de cazuri se reflectă în dificultatea celor afectați de a munci productiv din cauza durerii, în numărul mare de concedii de boală și absențe de la serviciu.

Stilul de viață nesănătos, pozițiile vicioase la birou și lipsa mobilierului și echipamentelor ergonomice acasă și în cafenele complică situația și pun presiuni suplimentare pe cabinetele și clinicile de recuperare și fizioterapie.

Durerile frecvente de spate și de gât au devenit cu adevărat debilitante și cauzează pe scară largă inactivitate economică și profesională. Motivul? Angajații și freelancerii nu acționează preventiv, din timp, la primele semne de boală, ci așteaptă până durerea se acutizează și devine insuportabilă.

Crizele dureroase în zonele cervicală și lombară ajung să se repete tot mai des, la intervale tot mai scurte de timp și îi aduc în final în cabinetul medicului de recuperare și la tratamentul fizio-kinetoterapeutic, dar în stadii tot mai avansate ale afecțiunilor.

Femeile ce lucrează sunt și mai afectate decât bărbații deoarece, pe lângă activitățile profesionale, timpul lor este ocupat cu activitățile casnice uzuale și de îngrijire a familiei (copii, bătrâni, persoane cu handicap). Ca atare, nu mai au timp și pentru ele – pentru mișcare, sport, gimnastică medicală sau plimbări în aer liber.

Priviți poza ce ilustrează acest text: umerii aduși în față, capul aplecat și privirea în jos sunt tot atâtea greșeli care ne fac să ducem în spate degeaba greutatea echivalentă a două baxuri de apă.

Măcar atât să rețineți și să aplicați și tot ar fi un pas mare pe drumul bun: Țineți umerii drepți, privirea drept în față și nu lucrați la laptop din pat sau de pe canapea!

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?