Echipa Socrates Clinic este de nota 10 și o recomand oricui

Echipa Socrates Clinic este de nota 10 și o recomand oricui

195 de articole

Vlad Chercotă este profesor universitar și medic oftalmolog cunoscut, cu o bogată experiență în operarea cataractei. Dar este și pacient Socrates care a revenit recent la clinică pentru ameliorarea durerilor cronice de spate datorate spondilodiscartrozei cervico-dorso-lombare – o boală profesională a medicilor care operează sub microscop.

„Acum ani de zile am asistat la un congres medical la Chicago unde o echipă de kinetoterapeuți a prezentat un studiu științific care concluziona că 80% dintre chirurgii care fac operații la microscop, fie ei neurochirurgi, oftalmologi sau ORL-iști, au tasări de coloană.

Și aceasta în ciuda evoluției aparaturii chirurgicale care a devenit tot mai ergonomică, statistica descurajantă fiind valabilă atât pentru medicii înalți, cât și pentru cei mai scunzi, atât pentru cei cu o greutate normală, dar mai ales în cazul celor supraponderali.

Din păcate, am verificat pe pielea mea adevărul spus de acel studiu. După 30 de ani de chirurgie oftalmologică, mă confrunt cu tasări toracale care îmi afectează serios calitatea vieții personale și performanța activității profesionale.

În urmă cu șapte ani puteam opera între 15 și 20 de pacienți pe tură zilnic și resimțeam după aceea doar o ușoară jenă în regiunea interscapulohumerală. Anul acesta, în 7 aprilie, am intrat în sală unde aveam programate opt operații și am reușit să le duc cu greu la bun sfârșit, doar prin administrarea a două fiole de Algocalmin buvabil.

În timpul pandemiei, când oricum adresabilitatea pacienților la medic s-a redus în mod natural, am decis să îmi reduc volumul de activitate de la trei-patru ședințe operatorii pe săptămână la două ședințe pe lună. Chiar și așa îmi era greu. În timpul operațiilor ești concentrat la pacient și simți durerea mai puțin, dar după ce termini de operat resimți cu adevărat efectele contracturii musculare în zona gâtului și coloanei.

Până acum câțiva ani reușeam să am o calitate a vieții acceptabilă prin administrarea din când în când a câte unui miorelaxant de genul Midocalm. Acum însă, durerea persistă – surdă, constantă, deranjantă ca o durere de măsea care nu te mai lasă în pace și a ajuns să îmi afecteze nu doar activitatea de zi cu zi, ci și calitatea somnului. Nu mai puteam dormi nici pe spate, nici lateral și mă trezeam obosit.

Prima dată am fost la Socrates Clinic acum doi ani, datorită durerii lombare provocate de efortul excesiv de la sport și de ridicarea incorectă a unor piese de mobilier.

Mă știu cu Gino Gogulescu de mulți ani, a fost coleg de școală cu soția mea, iar bunicii mei au fost pacienții tatălui lui Gino la clinica balneo.

Acum am revenit la Socrates pentru că știu că are kinetoterapeuți foarte buni și o aparatură performantă, de ultimă generație. Am intrat în tratament cu o durere căreia îi dau scorul 5 pe scala durerii (durere moderată spre severă) și ies mult îmbunătățit, cu scorul 1 (durere ușoară, suportabilă), după doar 10 zile de recuperare a coloanei. Pot din nou să operez și să mă ocup de pacienții mei.

Am făcut electrostimulare și laser MLS pentru ameliorarea durerii în profunzime, masaj și kinetoterapie la sala de gimnastică medicală, cu bastonul și cu mingea, dar mai ales programul de coloană al aparatului multifuncțional Imoove, care face minuni pentru spate.

Pentru mine este un cerc vicios: terapeuții mă repară, mă apuc din nou să operez, în timp se reinstalează durerea și apoi revin la recuperare pentru a-mi ameliora starea de sănătate.

Acum, la finalul unui nou program complet de fizio-kinetoterapie, după ultima ședință de tratament, intensitatea durerii pe care o percep este mult mai mică, dorm mai bine, mă simt alt om.

Așa cum pentru o cursă automobilistică reușită ai nevoie atât de o mașină performantă, cât și de un șofer priceput, la Socrates Clinic apreciez atât echipamentele de ultimă generație, cât și medicii și terapeuții de excepție. Este un mix obligatoriu.

Gino, Alexandra, Robert și Thomas sunt de nota 10 și îi recomand oricui. Și spun acest lucru știind prea bine că pacienții sunt greu de mulțumit, mai ales în privat, acolo unde scot și ceva bani din buzunar. Este greu să mulțumești pe toată lumea și să respecți strict toate programările la ora exactă, dar echipa Socrates Clinic pentru mine – și o spun ca pacient, profesor și doctor cu 10.000 de intervenții chirurgicale și sute de mii de consulturi medicale – merită pe deplin nota maximă.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?