Echipamentele inovative de ultimă generație oferă beneficii multiple pentru pacienții și terapeuții noștri

Echipamentele inovative de ultimă generație oferă beneficii multiple pentru pacienții și terapeuții noștri

187 de articole

Socrates Clinic a ales să investească de-a lungul timpului în aparatura de electroterapie și kinetoterapie produsă de liderul pieței, Chattanooga, pentru a garanta pacienților săi un tratament confortabil, sigur și eficient. 

Cristian Pestrițu, managerul general al firmei de distribuție de aparatură medicală Reo Medical, ne-a oferit câteva detalii despre avantajele oferite de combinele Chattanooga Intelect Neo aflate în dotarea Socrates Clinic atât pentru pacienți, cât și pentru fizio-kinetoterapeuții care lucrează cu ele: 

„Modularitatea totală a echipamentelor permite reconfigurarea lor în funcție de abordarea terapeutică urmărită, până la o configurație ce poate include maximum patru canale independente de electroterapie, patru canale de vacuum, ultrasunete și laser. Protocolul lor clinic intern include un meniu inspirat din literatura de specialitate cu informații utile despre reperele anatomice și modul de efectuare a terapiei. 

Interfața intuitivă este bazată pe pictograme, iar panoul de comandă este rotativ și ajustabil în plan vertical. Planșele color anatomice și patologice permit explicarea, înțelegerea și acceptarea de către pacient a bolii și tratamentului. 

Combinele permit crearea de baze de date complexe cu informații specifice despre fiecare pacient și tratamentul acestuia care pot fi utilizate pentru printarea fișelor de tratament și evaluarea scalei durerii înainte și după tratament. Aceste baze de date sunt extrem de utile pentru consultațiile inițiale și de control, mai ales în cazul pacienților cronici care revin regulat în clinică pentru tratament. 

Schemele de tratament complexe pot combina în aceeași terapie trei forme diferite de curenți, iar pentru eficiența terapeutică sunt disponibile forme de curent care evită creșterile mari ale intensităților electrice și tratarea pacienților cu hipersensibilitate la nivelul pielii. 

Chattanooga Intelect Neo

Existența unor curenți care permit stimulări alternante sau co-reciproce oferă posibilitatea unor tratamente complexe de tip agonist/antagonist. 

Modulele de recuperare neurologică și ortopedică creează cadrul motivațional pentru psihicul pacientului în vederea depășirii anumitor praguri de efort setate pentru stimularea efortului depus de el și obținerea rezultatelor dorite de terapeut. 

Monitorizarea în permanență de către aparat a contactului dintre electrod și tegumentul pacientului și oprirea automată a emisiei de curent în cazul unui contact imperfect evită orice risc de arsuri datorate poziționării greșite a electrozilor. 

Preîncălzirea sondei de ultrasunte înaintea începerii tratamentelor sporește confortul pacienților și elimină gesturile reflexe de contracție musculară datorate senzației de rece. 

Aparatele pot memora scheme de tratament, existența telecomenzilor permite un mai bun management de la distanță al timpilor de tratament și deservirea în același timp a minimum două paturi de către un singur terapeut, iar existența întrerupătorului de pacient creează confortul psihic necesar evitării situațiilor neplăcute ce ar putea interveni într-un moment în care terapeutul nu este prezent lângă pacient.” 

Dr. Armand Gogulescu, managerul clinicii Socrates, a dotat în ultimii 12 ani nu mai puțin de trei săli de kinetoterapie și două clinici de recuperare medicală cu echipamente de electroterapie și kinetoterapie distribuite de Reo Medical și nu regretă deloc această decizie: 

„Reo Medical distribuie doar echipamente de ultimă generație produse de lideri de piață în domeniul recuperării medicale din SUA și Franța, evitând să reprezinte firme no name sau să propună clienților echipamente ieftine, la mâna a doua. Politica noastră de achiziții s-a potrivit perfect cu oferta lor deoarece aduc întotdeauna primii în România cele mai inovative echipamente, imediat ce sunt disponibile pe piață, fiind deschizători de drumuri în domeniul aparaturii high-tech. În calitate de profesionist care utilizează aceste echipamente pe scară largă, am constatat de-a lungul timpului faptul că aparatura produsă de Chattanooga este solidă, fiabilă și durabilă. Încă mai folosesc unele echipamente achiziționate în 2008 și funcționează impecabil în continuare. Colaboratorii noștri de la Reo Medical s-au dovedit întotdeauna prompți în răspunsurile oferite la solicitările noastre, au găsit soluțiile tehnice potrivite așteptărilor Socrates Clinic și au manifestat implicare, deschidere și flexibilitate atunci când a fost vorba să adapteze modalitățile de plată și furnizare la posibilitățile noastre.” 

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?