Educație medicală

Educație medicală

Vorbim despre o industrie de sănătate (healthcare) care se ocupă de fapt de îngrijirea bolnavilor (sick care) și nu de prevenirea îmbolnăvirii oamenilor sănătoși. Industria farmaceutică de medicamente chimice s-a dezvoltat pe această abordare – lasă-i să se îmbolnăvească, apoi profită. De asemenea, o întreagă birocrație profită de aceeași viziune greșită: asigurările de sănătate sunt de fapt o asigurare de boală, iar asigurările de viață nu se străduiesc să recompenseze prelungirea vieții, ci acoperă riscurile de moarte (deces). 

O schimbare radicală spre prevenție (profilaxie) și prelungirea vieții sănătoase va veni curând din convergența dintre tehnologiile bazate pe date, nanotehnologie și monitorizarea senzorilor care ne vor arăta din timp ce se petrece riscant cu corpul nostru și cu indicatorii săi din tabloul de bord și serviciile medicale care vor acționa din timp pentru a preveni agravarea unor stări de lucruri îngrijorătoare. 

Clinica Socrates este deja setată pe această direcție a viitorului prin educația pentru sănătate și mișcare pentru regăsirea stării de bine și mobilitate și pachetul de kinetoprofilaxie care se adresează angajaților sănătoși (fără boli cronice care necesită recuperare), dar stresați, sedentari, anchilozați, supraponderali, cu un tonus muscular scăzut, care include gimnastică la sală cu aparatul Imoove și echipamente speciale + o ședință de masaj fascial profund și terapie posturală. Testați ”Easy Moove”, pachetul de kinetoprofilaxie de la Socrates Medical Center care va schimba paradigma din piață.