Fii înțelept și caută excelența cu Socrates Clinic!

Fii înțelept și caută excelența cu Socrates Clinic!

195 de articole

Poate v-ați întrebat de ce este potrivit pentru o clinică de recuperare medicală și fizioterapie să poarte numele înțelept al lui Socrates, dincolo de numele străzii unde se afla prima sa locație din Timișoara?

Filosoful Socrates pleda mereu pentru moderație, cumpătare și stăpânire de sine ca sursă a virtuții și nobleței. Pledoaria sa era despre evitarea exceselor. Socrates Clinic recomandă mereu același stil de viață, cumpătarea în dietă și moderația în efortul fizic depus și numărul de repetări ale exercițiilor de gimnastică medicală adaptate mereu posibilităților fiecărui pacient.

Socrates își învăța și consilia companionii și prietenii mai tineri despre virtuți folositoare și comportamente nobile. Îi sfătuia de bine pentru viitor și pentru mai binele lor în viață. La Socrates Clinic, recomandările medicilor și terapeuților au mereu în centrul lor interesul pentru starea de bine a fiecărui pacient.

Socrates a practicat filosofia dialogând întreaga sa viață cu companionii săi, la fel cum medicii noștri dialoghează deschis cu pacienții, explicându-le pe îndelete și cu răbdare ceea ce au de făcut și de ce e bine pentru ei să adopte acea conduită terapeutică recomandată.

Socrates a fost modelul dascălului prin excelență. A descoperit adevărul prin dialog și dezbatere și i-a îmboldit pe tinerii săi discipoli și prieteni să-și pună marile întrebări despre viață. A pune întrebări și a participa activ la discuții profesionale este prin definiție metoda socratică de învățare prin descoperire. Filosoful și-a încurajat discipolii să pună totul sub semnul întrebării. Dr. Armand Gogulescu, fondatorul Socrates Clinic este și mentor și formator al tinerelor generații de terapeuți care găsesc în clinica noastră un loc de formare și de exersare a deprinderilor de comunicare empatică cu pacienții și de alinare a suferinței și durerilor. Avem mereu un zâmbet și o vorbă bună.

Socrates credea că oamenii deștepți învață din orice întâmplare și de la oricine, învață mai ales din experiențele și greșelile altora pentru a le evita, cei obișnuiți și mediocri învață doar din propria lor experiență și pe propria lor piele, iar cei proști cred în mod eronat că au deja dinainte răspunsuri la toate întrebările. Pentru el, binele venea din cunoaștere și introspecție, inclusiv din cunoașterea de sine și răul din ignoranță.

La Socrates Clinic ne bazăm pe atitudinea preventivă și pe profesionalismul medicilor și terapeuților noștri care cu ajutorul sutelor de cazuri diagnosticate și tratate pot personaliza cele mai bune abordări teerapeutice pentru a evita repetarea acelorași greșeli de către pacienții noștri. Noi știm că nu trebuie să aștepți până ce durerea devine insuportabilă pentru a te prezenta la medic și la recuperare!  

Socrates credea că oamenii trebuie să se axeze în viață pe facerea de bine și pe grija față de suflet și virtuți. Mai presus de toate, el a tânjit după excelență și și-a învățat discipolii despre excelență și ceea ce presupune o viață bine trăită. La Socrates Clinic, traducem pasiunea pentru excelență în cea mai memorabilă experiență de recuperare a stării de bine și funcționaliate pentru pacienții noștri!

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?