Îmi place mai mult zona de front office şi comunicare externă deoarece mă stimulează constant şi mă păstrează în priză

Îmi place mai mult zona de front office şi comunicare externă deoarece mă stimulează constant şi mă păstrează în priză

187 de articole

Anca Florina Biţa s-a angajat imediat ce a terminat studiile de fiziokinetoterapie. Vineri a terminat facultatea, marţi avea de susţinut dizertaţia, iar luni începuse deja lucrul.

A ales să-şi înceapă traseul profesional la un cabinet de remodelare corporală şi tratamente faciale.

„Mi s-a părut un loc de muncă potrivit pentru o fată tânără. Lucram cu oamenii, îmi puneam în aplicare cunoştinţele dobândite în facultate, iar concentrarea pe aspectele estetice, asociate înfrumuseţării răspundea cel mai bine firii mele sensibile, care vrea să aibă de a face cât mai puţin în mod direct cu suferinţa şi durerea oamenilor.”

Anca făcea de toate la primul său loc de muncă: prelua pacienţii la recepţie, le explica procedurile, făcea analiza vizuală asociată aspectului lor şi apoi le recomanda un pachet personalizat cu ajutorul căruia puteau obţine rezultatele dorite.

„Am învăţat astfel toate procedurile, aplicam personal tratamentele recomandate, dar mă ocupam şi cu încasarea contravalorii serviciilor sau comunicarea cu clienţii. Am înţeles repede ce important este să ai răbdare cu oamenii, m-am lămurit că pot fi convingătoare şi mi-am dezvoltat o atitudine de vânzări şi relaţionare pro-business, oferind toate explicaţiile necesare pentru a câştiga încrederea şi acordul clienţilor.”

După trei ani petrecuţi la acel cabinet a înţeles că nu mai poate evolua profesional şi a simţit că totul devenise rutină şi nu mai prezenta nici o provocare.

„Ştiam deja totul atât pe partea administrativă, cât şi pe cea asociată tratamentelor aplicate. Mă mai stimulau doar conversaţiile purtate cu oamenii. Datorită competiţiei intense de pe piaţa cabinetelor locale de înfrumuseţare însă, numărul pacienţilor era tot mai redus şi nu mai vedeam acolo perspective de viitor pentru mine.”

În facultate, Anca făcuse o jumătate de an voluntariat la clinica Socrates din Complexul Studenţesc şi păstrase legătura cu dr. Gogulescu care îi fusese şi profesor.

„Era de la început o clinică cochetă şi elegantă în comparaţie cu alte cabinete de profil, cu o patologie largă, iar contactul cu Socrates Medical Center mi-a deschis ochii asupra valorii specializării mele şi mi-a trezit interesul. Dată fiind relaţia bună cu doctorul Gogulescu, mi s-a oferit posibilitatea unei discuţii exploratorii privind o viitoare colaborare. Mi-am exprimat dorinţa şi preferinţa de a evolua pe partea administrativă şi de relaţionare cu pacienţii, nu pe cea terapeutică. Îmi place mai mult zona de front office şi comunicare externă deoarece mă stimulează constant, mă păstrează atentă şi permanent în priză.”

Pentru Anca cel mai important este să evolueze intelectual şi să înveţe mereu ceva nou pentru a se dezvolta profesional şi personal.

„Diversitatea cazurilor şi relaţionarea cu oameni cu firi diferite mi se pare interesantă. Cred că pot să contribui la succesul clinicii, să dau o mână de ajutor pentru ca lucrurile să meargă tot mai bine. Vreau să înţeleg aprofundat cum merg lucrurile la Socrates şi să fac doar lucruri practice. Simt că mai am multe de învăţat şi vreau să acumulez cât mai multă informaţie aplicabilă. Nu îmi doresc un anumit titlu sau o anumită poziţie, dar sunt ambiţioasă şi ceea ce fac vreau să fac temeinic, să simt că stăpânesc lucrurile şi că reuşesc să produc rezultate, să aduc valoare şi să deţin răspunsuri la toate întrebările care mi se adresează atât de către pacienţi, cât şi din partea managementului firmei. În viitorul apropiat sper să pot genera valoare în mai multe direcţii importante pentru clinică. Doresc o direcţie clară de dezvoltare şi să fiu tratată cu consecvenţă şi deschidere de toată lumea.” 

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?