În ultimii 8 ani, noi, cei de la Socrates Clinic, am acționat pe 8 direcții strategice de dezvoltare a afacerii și consolidare a brandului

195 de articole

1. Atingerea excelenței operaționale prin definirea propriului mod de lucru gândit în relație cu fluxul pacienților

2. Investiția în oameni, conform principiului „Put your people first”

3. Dezvoltarea rețelei de colaboratori și parteneri ai clinicii

4. Construirea unui portofoliu diversificat de servicii pentru toate categoriile de pacienți

5. Extinderea gamei de specialități medicale și servicii terapeutice în jurul recuperării medicale

6. Centrarea clinicii pe pacienți, prin ascultarea vocii și feedback-ului primit de la aceștia

7. Implicarea Socrates Clinic în comunitatea locală

8. Educarea publicului timișorean pentru o abordare preventivă a stării de sănătate prin mișcare și sport

*  *  *

1. Pornind de la studierea modului în care se reflectă cultura și filosofia excelenței în practica medicală a clinicii Socrates, am identificat punctele critice pentru experiența și satisfacția pacientului și am elaborat manuale, proceduri și reguli interne pentru a ridica standardul de calitate a activității noastre operaționale în relația simbiotică dintre recepție, terapeuții și pacienții clinicii. De asemenea, am optimizat circuitul documentelor și managementul bazelor de date pentru a facilita digitalizarea acestora.

2. Trainingurile de comunicare, management operațional, stimularea spiritului de echipă, managementul conflictelor și management prin obiective și responsabilități ne-au ajutat să devenim mai buni în tot ceea ce facem. Iar team building-urile de socializare, recuperare și refacere activă pentru medicii și terapeuții clinicii au sudat echipa în jurul valorilor comune. Am analizat care sunt factorii motivaționali și așteptările individuale ce influențează comportamentul terapeuților și am identificat valorile comune ale echipei Socrates Clinic. Ne-am concentrat pe următoarele puncte forte: comunicarea autentică, prietenoasă și deschisă; empatia profundă față de pacienți; grija față de ceilalți; cooperarea; profesionalismul; perfecționarea continuă; supraspecializarea; lucrul în echipa terapeutică medic-terapeut; punctualitatea și promptitudinea; excelența în calitatea serviciilor. Am lansat competiția „Performerul Lunii” pe baza unor criterii obiective și măsurabile de evaluare a performanței terapeuților. De asemenea, am publicat periodic portretele medicilor și fiziokinetoterapeuților pentru a vă familiariza cu oamenii ce compun familia Socrates Clinic, cu modul lor de a gândi și visa.

3. Rețeaua de colaboratori și parteneri ai clinicii s-a extins continuu prin includerea: asigurătorilor publici și privați; furnizorilor de abonamente medicale de sănătate; corporațiilor timișorene ce sunt angajatorii pacienților noștri; sindicatelor ce coagulează în jurul lor angajați pacienți sau prospecți ai noștri; medicilor specialiști ce recomandă serviciile clinicii; clinicilor și spitalelor partenere; organizatorului de cursuri de înot pentru copii și bebeluși „Happy Swim”.

4. Serviciile Socrates Clinic adresează toate categoriile de pacienți: sedentari și sportivi; copii, tineri, dar și vârstnici; corporatiști, liber profesioniști și antreprenori.

5. Ne-am extins gama de specialități medicale și servicii terapeutice în jurul recuperării medicale ca punct central de interes. Oferta clinicii include acum: consultații de neurologie, ortopedie-traumatologie și dermatologie; terapia manuală și masajul profund fascial; Yumeiho; infiltrațiile cu plasmă; masajul de relaxare cu roci vulcanice; kinesio-taping; manipulările osteo-articulare.

6. Am ascultat cu atenție vocea clienților noștri. Analiza chestionarelor de feedback și evaluare a satisfacției ne-a ajutat să fim la curent cu locurile unde mai avem de lucrat pentru a ne ridica la nivelul așteptărilor voastre. Comunicarea de criză şi strategiile de aplanare a conflictelor ne-au fost de ajutor în abordarea pacienților mai dificili și pretențioși și în gestionarea win-win a rarelor review-uri negative primite. Am dezvoltat o rețea de ambasadori ai brandului „Socrates Clinic” selectați din rândul pacienților fideli care sunt angajați ai corporațiilor partenere. Programul de colectare pro-activă a recenziilor online pozitive ale pacienților mulțumiți ai clinicii Socrates pe Google și Facebook ne-a adus o mulțime de stele și cuvinte bune de apreciere. Conversațiile aprofundate purtate cu sute de pacienți pentru redactarea de studii de caz, interviuri și testimoniale ne-au ajutat să vă cunoaștem percepția, să vă înțelegem și să vă servim mai bine.

7. Socrates Clinic s-a implicat în comunitatea locală prin proiecte de responsabilitate socială, activități pro-bono și susținerea unor cauze meritorii. Bursele de Excelență Socrates Clinic pentru studenți, susținerea în calitate de partener gold a Galei Excelenței Bănățene și participarea terapeuților noștri la Timotion pentru a susține alfabetizarea copiilor vulnerabili de la sat se numără printre aceste inițiative. Am oferit programe de recuperare pro-bono și subvenționate pentru copii și tineri accidentați și grav bolnavi, precum și sesiuni de evaluare posturală și screening gratuit al deviațiilor axiale la copiii ce deprind înotul la bazinul clinicii Socrates. Live-urile video săptămânale transmise pe pagina noastră de Facebook pentru programe online de gimnastică medicală pe segmente ale corpului, efectuate la domiciliu pe perioada pandemiei, testarea gratuită a echipamentului multifuncțional Imoove de către echipe de sportivi timișoreni și sesiunile de educație pentru ergonomie și mișcare au fost extrem de apreciate de participanți.

8. Ne-am implicat personal în educația publicului larg pentru medicină preventivă prin mișcare și sport care contribuie la recuperarea capacității funcționale a organismului. Newsletter-ul educațional și informațional, programele de ergonomie și kinetoprofilaxie la birou și de evaluare posturală gratuite, precum și evenimentele de educație pentru sănătate prin mișcare și recuperare activă „Școala Spatelui” livrate face-to-face și online angajaților corporațiilor timișorene au făcut parte din acest demers pe termen lung al clinicii noastre.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?