Emilia Crăsnianu, una dintre pacientele Socrates Clinic, avea o verişoară operată de menisc. După o tentativă de recuperare post-operatorie care mai mult a agravat situaţia, cele două femei şi-au propus să caute împreună în Timişoara o clinică privată care să ofere şi gimnastică medicală de recuperare în bazin.
Anterior, Emilia învăţase pe propria piele valoarea inestimabilă a acestui serviciu terapeutic la o clinică din Budapesta, unde recuperarea în apă a făcut minuni după ce şi-a rupt piciorul la schi. Nici nu a mai fost nevoie de operaţie.
Astfel, au aflat despre existenţa Socrates Clinic, singura clinică privată de recuperare medicală din Timişoara dotată cu bazin de înot. Trimisă de Emilia, verişoara sa a apelat la Socrates Clinic şi se pare că a fost tare mulţumită.
După un timp, din nefericire, a venit rândul Emiliei să fie operată, tot în urma unei rupturi de menisc ce a survenit din cauza forţării piciorului la grădină. În septembrie 2016 s-a operat la Spitalul Militar din Timişoara şi, deşi putea să îşi înceapă recuperarea chiar la spital, a preferat să vină direct la Socrates Clinic.
A venit constant timp de două luni, fără întrerupere, atât prin Casă, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, cât şi cu plată. Le-a spus de la început şi medicilor, şi terapeuţilor că ea nu renunţă până ce nu pleacă de aici „săltând ca o căprioară”. Zis şi făcut.
Recuperarea sa a fost una spectaculoasă. A venit la clinică în două cârje, ajutată de soţ, după numai o săptămână de tratament a renunţat la ele, iar la finalul primei luni de recuperare nu mai urca la etaj cu liftul, ci pe picioarele ei, pe scări.
Era prima dată în viaţă când a făcut fizioterapie şi masaj. Ţine să le mulţumească din suflet Adinei, lui Răzvan şi Dianei pentru ajutorul acordat. Pe Adina a îndrăgit-o din prima clipă, poate şi din cauză că are o fiică de aceeaşi vârstă.
„Adina era mereu drăguţă, nu doar cu mine, ci cu toată lumea. M-a ajutat foarte mult şi nu am simţit să fi avut zile rele în aceste două luni. Avea multă răbdare cu o persoană în vârstă, a fost respectuoasă, politicoasă şi foarte blândă cu mine. Simţeam faptul că e dornică să mă ajute.
La gimnastică, în sală, a fost puţin mai greu la început deoarece mă durea tare piciorul operat, dar nu m-am forţat şi nimeni nu m-a grăbit mai mult decât puteam suporta.
Când am ajuns la bazin eram deja ceva mai bine. La clinica din Budapesta intram în apă maximum şase persoane deodată, iar terapeuţii stăteau doar pe marginea bazinului şi ne dădeau indicaţii verbale, fără a interacţiona fizic cu fiecare pacient pentru a-i explica fiecare mişcare.
Aici, la Socrates Clinic, mi-a plăcut mai mult, deoarece Răzvan intră în apă şi el o dată cu pacienţii şi ne ajută să exersăm mişcările recomandate, făcând şi el exerciţiile o dată cu noi şi implicându-se personal în succesul tratamentului prin poziţionarea şi mişcarea corectă a piciorului tratat.”
Emilia sugerează managementului clinicii să achiziţioneze nişte brâuri de plută similare celor pe care le-a folosit la Budapesta şi care ţin corpul pacientului în poziţie verticală în timp ce acesta exersează cu picioarele. Sunt nişte accesorii foarte utile, care pot fi comandate online.
De când a terminat tratamentul, Emilia Crăsnianu le recomandă tuturor colegelor şi prietenelor sale bazinul curat şi cald de la Socrates Clinic şi terapeuţii inimoşi ai clinicii. Şi le mai spune că nu sunt de ajuns doar 10 zile, ci trebuie să investeşti timp şi bani atât cât e nevoie pentru sănătatea ta, mai ales de la o vârstă încolo.
Îşi reproşează un singur lucru, că nu s-a ţinut de promisiunea făcută sieşi de a reveni la Socrates după şase luni de pauză, dar speră să ajungă imediat după sărbători, când timpul i-o va permite.