„Sufăr de ceva vreme din cauza unui reumatism degenerativ cu o componentă neurologică, însoţit de o hipotrofie musculară. Activitatea de birou – care m-a determinat să adopt diverse poziţii incomode şi probabil incorecte ale coloanei vertebrale presupuse de orele de studiu pe dosare de-a lungul carierei mele de 31 de ani de magistrat – a fost şi ea un factor favorizant al suferinţei ce mi-a produs în timp o spondiloză cervicală.
Am dus pe picioare timp de mai mulţi ani aceste afecţiuni cronice, amânând mereu începerea unui tratament serios. Primul diagnostic medical mi s-a pus prin 2009, iar începând din 2012 a apărut şi un blocaj al umărului drept care mi-a îngreunat mişcările mâinii. Îmi plăcea să joc tenis de câmp, iar primele semne îngrijorătoare pentru mine au fost date de dificultatea de a mai practica acest sport preferat.
Apoi, cu ocazia unui examen de promovare în carieră, pe fondul stres-ului accentuat asociat acestui eveniment, am constatat cu neplăcere că nu îmi mai puteam ridica membrul drept decât la 45% din capacitatea sa totală. Au început apoi vizitele la neurologi şi recomandarea de a începe recuperarea medicală.
Eu sunt unul dintre pacienţii care am aşteptat cu nerăbdare deschiderea acestui centru medical modern. Îl cunoşteam bine pe tatăl domnului dr. Armand Gogulescu, în care aveam încredere ca specialist, dar şi pe asociatul în care s-a amenajat clinica Socrates, care m-a asigurat că proiectul este gândit la un înalt standard, similar clinicilor specializate din Ungaria sau Austria.
Pentru că îmi doream mult să îmi recapăt independenţa funcţională în activităţile de rutină ale vieţii zilnice, din februarie 2015 am început un program sistematic de recuperare medicală a funcţiei motorii a braţului constând în serii de câte 10 şedinţe succesive de fizioterapie, masaj şi kinetoterapie, alternate cu perioade de repaus parţial în care însă continuam gimnastica medicală sub supravegherea kinetoterapeuţilor Socrates Clinic. Fac gimnastică şi acasă, pe baza unui program de exerciţii specializate care mi-a fost recomandat. O singură dată, într-un concediu, am făcut o pauză completă mai lungă şi imediat am constatat un regres.
Specificul afecţiunii de care sufăr – ce are cauze neurologice încă incomplet identificate – nu presupune durere, ci doar tulburări de sensibilitate şi reducerea forţei motorii a mâinii.
Simt clar progresul în urma tratamentului, atât la birou, cât şi acasă, în activităţile obişnuite, dar atât de importante pentru orice om, cum ar fi uşurinţa de a mă îmbrăca, încălţa sau spăla pe cap singur.
Mi-am recăpătat pe parcurs, pas cu pas, funcţia motorie a membrului superior drept, iniţial până la un grad de utilizare de 60% a capacităţii sale, iar acum chiar până la 70-80% din capacitate. Pornind de la doar 45%, mi se pare un progres semnificativ după un an şi jumătate de tratament.
M-am simţit foarte bine la Socrates Clinic, condiţiile sunt civilizate – de la sala de aşteptare până la vestiare şi sala de tratament, iar personalul este unul calificat. Chiar ştiu ce fac. Fiziokinetoterapeuţii mai vechi îi iniţiază pe cei noi şi le comunică acele cunoştinţe practice de abordare a pacientului care fac diferenţa.
Eşti bine tratat şi din punct de vedere psiho-afectiv, nu uită de tine cu aparatul în funcţiune şi senzorii de curenţi pe corp. Vin din când în când lângă tine în timpul fiecărei proceduri de electroterapie şi te întreabă cum te simţi, dacă intensitatea curentului e potrivită şi fac apoi reglajele necesare.
Am o menţiune specială pentru aparatul modern de laserterapie care are clar un important impact biostimulator şi regenerativ.
Am beneficiat mult şi de pe urma accesului la un aparat multifuncţional de gimnastică medicală şi am apreciat faptul că terapeuţii lucrează întotdeauna doar conform prescripţiei şi recomandărilor medicale.
Faptul că toate aparatele şi posturile de lucru sunt folosite la întreaga capacitate – pe care l-am constatat în orele de vârf – este un semn al calităţii ridicate a serviciilor şi arată că există deja un interes ridicat şi o adresabilitate fidelizată din partea pacienţilor clinicii.”