M-am antrenat la Socrates Clinic pentru a fi în formă maximă la un meci al vieții pe care doream neapărat să îl câștig

M-am antrenat la Socrates Clinic pentru a fi în formă maximă la un meci al vieții pe care doream neapărat să îl câștig

187 de articole

Evoluția favorabilă a tratamentului în cazurile complexe – ce presupun pregătirea preoperatorie și recuperarea postoperatorie după o mastectomie totală, urmată de reconstrucție funcțională – depinde mult de psihicul puternic al pacientului.

Este și cazul doamnei Corina Bârsan, o persoană puternică, o luptătoare cu gândire pozitivă și multă tenacitate, ce a ajutat-o enorm în procesul de recuperare.

Chimioterapia și operația lasă întotdeauna mici sechele de mobilitate și funcționalitate, precum și un edem post-operator ce presupune drenaj limfatic prin masaj manual și mecanic, realizat la Socrates Clinic cu aparatul Endopress.

Procedurile de fizio și kinetoterapie aplicate de terapeuții noștri Alexandra Gherman, Thomas Stoica și Maria Bîrcu, sub atenta coordonare a dr. Armand Gogulescu, au contribuit direct la revenirea rapidă a pacientei la activitatea sa profesională și personală curentă și la o calitate mai bună a vieții.

Ne-am luptat împreună cu doamna Bârsan pentru a reduce amorțelile membrelor și micile parestezii, pentru a diminua disconfortul produs de nervul sciatic, dar mai ales pentru a crește amplitudinea de mișcare a mâinii – care era aproape blocată din articulația umărului. De la o amplitudine de mișcare de doar 10%, acum mâna și-a recăpătat aproape complet mobilitatea firească.

Dincolo de masaj și de drenajul limfatic manual și mecanic al mâinilor și picioarelor, exercițiile diverse de kinetoterapie au contribuit semnificativ la mobilizarea mâinii. Am utilizat o gamă completă de dispozitive și echipamente de kinetoterapie din dotarea Socrates Clinic, de la scripete la roata de mobilizare a membrului superior, cușca Roche, bicicleta pasiv-activă Kinevia Duo, bastonul, benzile elastice, urcatul pe spalier și mingea de exersare a musculaturii mâinii. Toate completate cu mobilizarea manuală treptată a brațului, pe măsură ce acesta și-a dat drumul din articulația umărului.

„Am văzut pregătirea pre-operatorie ca pe un antrenament care să mă aducă în forma maximă pentru un meci al vieții pe care doream neapărat să îl câștig. M-am ținut de ea cu religiozitate, conform conduitei terapeutice recomandate de medic.

Drenajul limfatic cu Endopress, făcut de trei ori pe săptămână atât la mâini, cât și la picioare, pe hemicorp și pe diagonală, a fost foarte benefic, deoarece mi-a îmbunătățit circulația limfei și a ajutat mult organismul să se adapteze la perioada de chimioterapie.

Sunt consilier juridic și, prin natura muncii, o persoană sedentară, care stă mult în fața calculatorului. Gimnastica medicală pe care am făcut-o atât înainte, cât și după operație m-a pus în mișcare, mi-a îmbunătățit mult flexibilitatea și mobilitatea corpului. Sincer, cam era nevoie să mă desțelenesc puțin deoarece, înainte, mă simțeam destul de crocantă și rigidă.

Edemul postoperator a fost unul minim și recuperat rapid prin drenaj, iar disconfortul produs de nervul sciatic s-a atenuat mult între timp.

Eu sunt ușor protectivă și nu mă forțez prea mult, de teamă să nu dăunez prin exagerare. De aceea, kinetoterapeuții m-au ajutat să înțeleg cât pot să fac atât în termeni de repetări, cât și de amplitudine a mișcărilor.

Am rămas uimită să constat că, deși sunt toți tineri, terapeuții clinicii sunt dedicați, pasionați, atenți și știu meserie. Este evident că se pricep și sunt toți pe jobul lor, oamenii potriviți la locul potrivit.

Îi mulțumesc dr. Gogulescu pentru deschiderea și disponibilitatea maximă spre dialog, pentru răspunsurile clare oferite la toate întrebările pe care i le-am adresat, iar Alexandrei, lui Thomas și Mariei le sunt recunoscătoare că mi-au fost alături cu devotament în tot acest timp.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?