M-am simțit de la început ca acasă printre oamenii inimoși și săritori de la Socrates Clinic

M-am simțit de la început ca acasă printre oamenii inimoși și săritori de la Socrates Clinic

187 de articole

Ana-Maria Haures face tratament postoperator de recuperare la Socrates Clinic începând din luna iulie 2020, după o operație solicitantă pentru înlăturarea unei tumori la măduva spinării.

Cu anumite pauze, cu momente de cădere a tonusului psihic și chiar de descurajare, urmate însă întotdeauna de o recăpătare a ambiției și dorinței de progres, Ana-Maria a efectuat deja șapte pachete terapeutice complete a câte 10 ședințe. Și rezultatele se văd cu ochiul liber.

„Pentru mine a fost un mare noroc faptul că am descoperit clinica Socrates”, afirmă Ana-Maria Haures. „Soțul îl știa pe dr. Gogulescu și astfel am cunoscut un colectiv de oameni inimoși, săritori, dispuși să te înțeleagă și să te ajute. Printre ei m-am simțit încă de la început ca acasă. Prin felul apropiat în care au comunicat cu mine, m-au încurajat să nu abandonez tratamentul și recuperarea.

Am început cu masaj la degetele de la mână și picior, apoi, încetul cu încetul, am făcut drenaj, electrostimulare pentru reducerea durerii, băi galvanice, gimnastică în bazin și exerciții simple, de bază, pentru mână și picior, în sala de kinetoterapie.

Pe măsură ce am prins putere și curaj, am început să folosesc echipamentele: bicicleta pasiv-activă Kinevia Duo, barele paralele pentru reluarea mersului și recăpătarea echilibrului, scripeții, mingea și spalierul pentru întinderea mușchilor mâinii (stretching).

Primele trei luni am venit în cărucior, așa că liftul clinicii mi-a fost de mare ajutor. La început, am făcut doar masaj, drenaj și electrostimulare.

Apoi, după ce s-au mai redus durerile de genunchi și am început să calc mai bine pe piciorul stâng, am renunțat la cărucior și am început să mă deplasez cu cârjele, să urc pe scări și să continui recuperarea mobilității articulațiilor degetelor și tratamentul fizioterapeutic pentru durerea de omoplat datorată poziției corpului în timpul somnului.

M-am bucurat atunci când mi-am reluat treptat activitățile zilnice în casă și am putut să mă ocup singură de igiena personală și de treburile casnice (gătit, făcut ordine în casă, spălat și întins haine).

Acum, acasă nu mai folosesc nici cârja pentru sprijin, dar afară mă simt încă nesigură fără cârjă. Pot totuși să merg cu ajutorul ei la cumpărături.

Obiectivul meu personal este ca, până în decembrie 2022, să îmi recapăt stabilitatea și siguranța în picior, pentru a avea încredere să renunț de tot la cârjă.

Alexandra Gherman și Maria Bîrcu mi-au fost partenere de drum de excepție pe calea lungă spre recuperarea deplină. Două fete atente și optimiste, care m-au făcut să mă simt mai bine. Veneam și plecam mereu bine dispusă de la clinica Socrates.

Dr. Armand Gogulescu mi-a oferit sfaturi bune și m-a încurajat permanent, spunându-mi mereu că mă voi face bine și voi merge din nou. A contat enorm pentru mine. Fac și acasă mișcare, repet exercițiile recomandate, urc și cobor scările.”

Între Alexandra Gherman și pacienta ei Ana-Maria s-a legat în timp o adevărată relație de prietenie bazată pe încredere. De aceea, Ana-Maria a insistat ca Alexandra să participe la interviul nostru și să spună câteva cuvinte despre evoluția ei terapeutică.

„Ana-Maria a vrut cu adevărat să se facă bine”, spune Alexandra. „Perseverența și tenacitatea ei au dus la obținerea unor rezultate incredibile într-un termen relativ scurt. Faptul că nu a renunțat și nu s-a delăsat, chiar și atunci când i-a fost greu, că a revenit la clinică după micile recăderi și momente de descurajare, cu optimism și încredere reînnoită în sine m-a ajutat să fac echipă bună cu Ana-Maria și să ne bucurăm împreună de rezultatele încurajatoare. Pozele și filmulețe făcute de noi pe parcursul recuperării sunt o dovadă a acestui parcurs incredibil de ambițios și reușit.”

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință și să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?