<strong>Manipulări osteo-articulare la Socrates Clinic: efectele benefice le poți simți încă de la prima ședință</strong>

Manipulări osteo-articulare la Socrates Clinic: efectele benefice le poți simți încă de la prima ședință

195 de articole

Colegul nostru, kinetoterapeutul Thomas Stoica, s-a specializat în manipulări osteo-articulare, fiind certificat în manipulări de viteză mare și amplitudine mică ale articulațiilor, în urma absolvirii, în decembrie 2022, a unui curs autorizat.

Drept consecință, pacienții Socrates Clinic care se confruntă cu dureri de spate, suferă de mobilitate limitată și se simt blocați, cei cu hernii de disc și vârstnicii cu boli cronice degenerative ale aparatului locomotor pot beneficia din această lună de serviciile de manipulări osteo-articulare oferite de Thomas în cadrul clinicii noastre.

Articulațiile cel mai des afectate sunt în zonele cervicală și lombară ale coloanei vertebrale. Gradul de afectare a articulațiilor poate fi diagnosticat funcțional de către kinetoterapeut printr-o baterie de teste specifice.

O procedură durează în medie 30 de minute, însă timpul alocat poate să difere în funcție de patologia pacientului și gradul de afectare a articulațiilor.

Prețul unei ședințe de manipulări osteo-articulare este de 250 de lei. Lunar este recomandat să se facă cel mult 3 ședințe, însă efectele benefice se pot simți încă de la prima ședință.

Efectele funcționale ale primei ședințe sunt relaxarea musculară a contracturilor și creșterea mobilității articulare. De asemenea, o consecință a procedurii este eliberarea de endorfine – care oferă o stare de bine pacientului.

Manevra se efectuează doar atunci când pacientul este relaxat și constă în descărcarea printr-un pocnet a unei tensiuni și eliberarea unei presiuni intra-articulare care duce la contracturi musculare.

Aceste mișcări rapide, cu durată, distanță sau rotație scăzută, care ajută la eliminarea restricțiilor articulare sunt practicate de osteopați și chiropractori specializați.

Scopul lor este de a restabili mișcarea și funcția normală a articulației, de a relaxa musculatura și a ameliora durerile.

În urma manipulărilor se aude un pocnet care provine de la eliberarea dioxidului de carbon acumulat – eliberare ce produce vasodilatație locală, îmbunătățirea circulației sanguine și o hrănire celulară îmbunătățită cu nutrienții necesari.

Manipulările elonghează musculatura și transmit semnale sistemului nervos central – care trimite, la rândul său, impulsuri de relaxare musculaturii. Se obține astfel un reflex de relaxare musculară rapidă.

Metodele aplicate sunt sigure, nu sunt traumatice și dureroase și se aplică local, pe puncte și segmente specifice alese de terapeut în urma testelor aplicate în cadrul diagnosticului funcțional.

Indicațiile manipulărilor osteo-articulare sunt diverse: mobilitate articulară redusă, hipertonicitate musculară, dureri de spate, mobilitatea redusă a coloanei vertebrale, radiculopatii, hernii de disc, cefalee, migrene persistente.

Vă puteți programa chiar acum pentru o ședință de manipulări osteo-articulare la recepția Socrates Clinic sau direct la Thomas, în timpul celor 10 zile de tratament de recuperare medicală și fizio-kinetoterapie, în combinație cu celelalte proceduri recomandate de medicul specialist.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?