Medicul și terapeuții de la Socrates Clinic dedică timp din plin pentru a mă consulta, motiva și îndruma

Medicul și terapeuții de la Socrates Clinic dedică timp din plin pentru a mă consulta, motiva și îndruma

195 de articole

În ziua de 4 decembrie a anului 2021, viața a luat o turnură neprevăzută, nedorită și neplăcută pentru tânărul pompier Gabriel Gheorghe Micliuc.

La doar 22 de ani, în timp ce conducea regulamentar autoturismul pe Calea Șagului din Timișoara, a fost implicat fără vină într-un accident teribil. Un alt autoturism pătruns pe contrasens a intrat frontal în mașina lui, rănindu-l grav.

A ajuns la spital în stare critică, cu politraumatisme ce au necesitat o intervenție chirurgicală urgentă. Accidentul rutier i-a provocat multiple probleme, de la fractură de bazin și fracturi costale la traumatism cranio-cerebral, rupturi de splină și un hematom în pelvis. Datorită acestui hematom a rămas internat la reanimare aproape o lună, imobilizat la pat, cu abdomenul deschis și hemoragii interne ce au necesitat transfuzii de sânge.

Înainte de Crăciun s-a externat. Datorită durerii nu putea, însă, călca pe piciorul drept și simțea furnicături și amorțeli în talpa piciorului. Gabi făcuse înainte sport de performanță – canotaj – și mergea des la sala de fitness, dar în urma accidentului a slăbit mult și i s-a atrofiat semnificativ și masa musculară.

După o încercare nereușită de recuperare a stării de sănătate la o altă clinică din oraș – unde nu a perceput îmbunătățirea dorită – lui Gabi i s-a recomandat de către un cunoscut de încredere să apeleze la dr. Adela Gorun. A ajuns de mână cu mama sa la consultația inițială la Socrates Clinic.

În urma unui bilanț articular și muscular complet și atent, doamna doctor Adela Gorun a constatat o pareză de nerv sciatic ce punea pacientul în imposibilitatea de a ridica vârful piciorului drept și a se coborî apoi pe el. Cu alte cuvinte, nu se putea ridica pe vârful degetelor.

O fasceită plantară îi producea dureri mari la laba piciorului și amorțeli (parestezii). De asemenea, mersul vicios instalat în urma accidentului rutier, datorat afectării piciorului și imobilizării îndelungate la pat, produsese o atitudine cifotică ce nu existase anterior, dar putea fi remisă în timp prin gimnastică medicală.

Programul terapeutic de recuperare medicală și fizio-kinetoterapie recomandat de doamna doctor Gorun a inclus: hidrokinetoterapie în bazin; gimnastică medicală (kinetoterapie) pentru diminarea durerilor și reluarea funcționalității piciorului afectat de pareză, asociind exerciții de coordonare a echilibrului și de mers corect cu exerciții de redresare a atitudinii cifotice; fizioterapie și masaj pentru durere și pentru creșterea troficității masei musculare.

Aparatura diversă existentă în clinica Socrates a permis combinarea exercițiilor din șezut și în poziție întinsă cu placa de balans, mersul printre jaloane și între barele paralele, spalier, exerciții cu bastonul pentru cifoză, bicicletă, bandă de mers, electrostimulare pentru reluarea funcționalității piciorului, baie galvanică pentru troficitate, masaj pentru spate și electroterapie împotriva durerii (antialgică), constând în tens și ultrasunete.

Gabi Micliuc este încântat de rezultate și de recuperarea sa spectaculoasă:

„Medicul și terapeuții de la Socrates Clinic – cu care am făcut echipă bună în recuperarea mea – sunt mult mai interesați de starea mea decât cei de la cealaltă clinică, mult mai atenți la nevoile și problemele mele și dedică timp din plin pentru a mă consulta și îndruma.

Am fost foarte mulțumit de controlul amănunțit și complet pe care l-a făcut doamna dr. Adela Gorun, ocazie cu care a depistat probleme de sănătate pe care nu știam că le am, de la pareza de nerv sciatic la cifoză. Și ulterior, doamna doctor a supravegheat atent evoluția mea pe parcursul tratamentului.

Terapeuții Alexandra Gherman și Robert Berecki m-au ajutat zi de zi, pe parcursul celor 10 zile de tratament, să îmi mențin și îmbunătățesc moralul și încrederea în rezultatele eforturilor mele constante.

Am devenit ușor prieteni, suntem de vârste apropiate, comunicăm deschis, iar atunci când ne vedem la începutul unei noi săptămâni, discutăm între noi ce am făcut în week-end și cum ne-am petrecut timpul liber.

Am venit cu mama de mână la consult și, când am început tratamentul, îmi era greu să urc și să cobor scările, având tendonul lui Ahile blocat. După 10 zile de gimnastică medicală cobor și urc scările fără nicio problemă, pot merge pe distanțe mai lungi fără să mă doară nimic, am început din nou să conduc mașina și să merg la cumpărături.

Înainte de acest program de recuperare, nu mă puteam odihni deloc noaptea și mă trezeam din oră în oră din cauza durerii de spate și de picior. Acum dorm buștean, neîntors timp de opt ore în fiecare noapte și mă trezesc din nou odihnit dimineața.

Îmi era greu să mă încalț înainte de a veni la Socrates Clinic, o puteam face doar stând pe scaun. Acum mă încalț ușor stând în picioare.

În urma accidentului, am slăbit 15 kilograme și am pierdut multă masă musculară, dar după cele două săptămâni de recuperare am reușit deja să pun la loc 5 kilograme și îmi voi relua mersul la sală și activitățile sportive de canotaj.

Din 8 martie voi reîncepe și să lucrez, tot la ISU, mai întâi în dispecerat, iar după ce mă voi reface complet voi reveni în operațional, ca pompier.

Voi continua tratamentul la Socrates Clinic cu mare încredere în ceea ce îmi rezervă viitorul.”

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință și să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?