Medicul și terapeuții Socrates Clinic sunt amabili, comunicativi, profesioniști și siguri pe recomandările lor terapeutice de specialitate

Medicul și terapeuții Socrates Clinic sunt amabili, comunicativi, profesioniști și siguri pe recomandările lor terapeutice de specialitate

187 de articole

Farmacista Cristina Andraș este deja la al treilea pachet de tratament de fizio-kinetoterapie la clinica Socrates. Un pachet preoperator pentru discopatia lombară, dar și pentru pregătirea în vederea operației de ruptură de ligament, plus două pachete post-operator, de recuperare a mobilității după operația de ruptură completă de ligament încrucișat anterior la genunchiul stâng. Operația a fost o reușită, iar evoluția post-operatorie este una favorabilă.

Puțină istorie personală. În anul 2019, în urma unor dureri ușoare resimțite la coloana lombară atât la repaus, cât și în timpul activităților zilnice, deși erau suportabile chiar și fără antiinflamatoare și antalgice, Cristina Andraș a luat decizia responsabilă să facă un examen RMN la coloana lombară. Pentru discopatia lombară L5-S1 descoperită cu această ocazie, a venit la clinica Socrates de două ori pe parcursul anului 2020 prin abonamentul de la Regina Maria și prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Apoi, în 25 ianuarie 2022, în urma unui traumatism survenit la schi la articulația genunchiului stâng, s-a ales cu o ruptură de ligament. În urma consultației ortopedice și unui RMN la genunchi, s-a descoperit că este o ruptură completă de ligament încrucișat anterior ce necesita operare. Dr. Radu Prejbeanu de la Spitalul Premiere i-a recomandat să facă recuperare atât pre-operator, cât și după operație.

Zis și făcut. A ales Socrates Clinic deoarece avea deja experiența precedentă și pentru că locuiește în zonă, în proximitatea clinicii. Informațiile descoperite pe Internet au încurajat-o în plus privind dotările și abordarea terapeutică a clinicii.

A rămas internată o singură zi după operație și imediat după externare a avut voie să calce pe piciorul operat, cu sprijin pe o cârjă. Bineînțeles, resimțea instabilitate în articulația genunchiului, însoțită de inflamație și durere locală.

În prima săptămână post-operator nu a făcut recuperare, ci a administrat local anti-inflamatoare, însoțite de ușoare mișcări de flexie și extensie, pentru mobilizare.

Apoi a început programul de recuperare post-operatorie, cu accent pe kinetoterapie – constând în exerciții de mobilizare și creștere a masei musculare efectuate de pe pat, dar și cu ajutorul bicicletei pasiv-active și al benzii de mers. Preoperator încercase și programul de schi oferit de Imoove. Gimnastica medicală este însoțită de electroterapie pentru stimularea mușchiului cvadriceps și mușchiului gambei.

„Nicoleta Lupu, medicul specialist care m-a consultat, a fost amabilă, deschisă la comunicare și a dovedit o experiență bogată, reliefată de modul profesional de exprimare a recomandărilor de specialitate. Terapeuții Robert, Lili și Bianca cu care lucrez îndeaproape sunt la rândul lor amabili, atenți la detalii, siguri pe ei și pe programul de exerciții recomandat, care este bine stabilit și personalizat pentru fiecare diagnostic medical în parte, în funcție de status-ul pacientului. De asemenea, echipamentele clinicii sunt propice pentru recuperarea genunchiului și coloanei lombare, iar spațiul din incinta Socrates Clinic este confortabil și luminos”, ne-a povestit farmacista Cristina Andraș.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?