Pacienţilor le place să fie trataţi de Mihaela pentru că are răbdare, dăruire şi căldura necesară pentru a se face plăcută

Pacienţilor le place să fie trataţi de Mihaela pentru că are răbdare, dăruire şi căldura necesară pentru a se face plăcută

195 de articole

Un eveniment nefericit cu care s-a confruntat în liceu a impresionat-o profund pe Mihaela Bumbu şi a determinat-o să opteze pentru profesia de fizio-kinetoterapeut.

„Eram în clasa a IX-a, iar una dintre cele mai bune prietene a suferit un accident de maşină care a impus o operaţie pe coloană, urmată de un program complex de recuperare de durată. Am asistat neputincioasă la efortul presupus de situaţia ei particulară, ce a inclus numeroase şedinţe de recuperare şi purtarea unui corset. M-a impresionat şi m-a ajutat să iau o decizie clară privind traseul meu de carieră în viaţă.”

Mihaelei îi place să lucreze cu oamenii, având şi răbdarea, dăruirea şi căldura necesare pentru a se face plăcută. Are o fire pozitivă şi veselă şi este întotdeauna disponibilă pentru dialogul cu pacienţii. Atunci când se acumulează oboseală, ştie să se relaxeze făcând mişcare, alergând în fiecare seară sau destinzându-se prin sport şi activităţi de grup la sală. A practicat şi baschetul, iar sportul o ajută să rămână dinamică şi activă.

A absolvit un liceu cu profil pedagogic, ceea ce o ajută să abordeze eficient copiii atunci când aceştia vin la clinică.

„Lipsa mişcării şi sportului, sedentarismul, postura greşită în bancă şi falsa socializare din realitatea virtuală au drept consecinţă un număr tot mai ridicat de copii supraponderali sau care se confruntă cu diverse probleme de coloană. Atunci când lucrezi cu un copil, totul trebuie să fie ca o joacă. Orice copil tinde în mod natural să se autodepăşească. Kinetoterapeutul trebuie doar să îl ajute să conştientizeze că e bine să lucreze tot mai mult cu el însuşi de la o şedinţă la alta ca să progreseze şi să aibă rezultatele dorite. O soluţie pe care o practic este să pun în competiţie doi copii care se află simultan în sala de gimnastică medicală şi se confruntă cu probleme asemănătoare pentru a-i stimula, pe fiecare dintre ei, să dea tot ce pot şi să se autodepăşească. Evident, toată lumea este răsplătită la final cu bulinuţe drept o dovadă a punctelor acumulate prin numărul de exerciţii repetate.”

Mihaela a trecut prin mai multe cabinete şi clinici de recuperare medicală din Timişoara înainte de a ajunge să lucreze, începând cu primăvara acestui an, la Socrates Clinic. Poate face deci o comparaţie în cunoştinţă de cauză.

„La Socrates Clinic am întâlnit multă seriozitate şi disciplină. Îmi place că există reguli clare, iar programările făcute se respectă. Aparatura este mai performantă, complexă şi completă decât în celelalte locuri în care am lucrat. Simt că am făcut un salt la un alt nivel de calitate şi performanţă. Mediul de lucru şi ambianţa sunt primitoare, iar pacienţii sunt încântaţi când întâlnesc un colectiv de tineri amabili şi săritori, cu o mentalitate comună orientată spre binele pacientului.”

Mihaelei îi place să înveţe şi să se perfecţioneze. După ce a terminat balneofizioterapia la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, a urmat şi un master interdisciplinar de implanturi, proteze şi evaluare biomecanică a mişcării. Nu vrea însă să se oprească aici.

„Îmi doresc să urmez în viitorul apropiat un curs de reeducare posturală globală care m-ar ajuta să am intervenţii mai eficiente privind postura coloanei vertebrale şi să ofer servicii de kinetoterapie individuală constând în tracțiuni, elongații şi manipulări ale coloanei.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?