Pentru mine, două lucruri au ieșit în evidență la Socrates Clinic: terapeuții prietenoși și tratamentul eficient

Pentru mine, două lucruri au ieșit în evidență la Socrates Clinic: terapeuții prietenoși și tratamentul eficient

187 de articole

Sergiu Jute este un tânăr profesionist din domeniul auditului și consultanței financiare. Fire sportivă, Sergiu joacă fotbal și tenis încă din copilărie, cu multă pasiune. De la o accidentare la fotbal i s-a tras însă și problema de sănătate ce l-a adus în final la Socrates Clinic.

Încă din 2019, a călcat strâmb la un meci de fotbal și a avut senzația că i s-a dus piciorul din genunchi. Atunci nu a intervenit direct o ruptură de ligament, ci doar i s-a ciobit puțin cornul la genunchiul de la piciorul stâng. I s-a spus că ligamentul încrucișat se va reface și a continuat să joace regulat fotbal.

„Apoi, în acest an, în luna aprilie mi-a plecat din nou piciorul de sub mine la fotbal. De data aceasta, durerea a fost mult mai mare, am avut nevoie de repaus total și la RMN s-a confirmat că e vorba despre ruptură de ligament încrucișat anterior și corn posterior la genunchiul de la piciorul stâng.

Am fost operat la Szeged la finalul lunii iulie, operația presupunând reconstrucția cu șuruburi a ligamentului (ligamentoplastie) și extirparea parțială a meniscului. După operație am făcut patru zile kinetoterapie în spital, cu un aparat Artro Moto ce mă ajuta mecanic să realizez exerciții de flexie a piciorului operat, stând întins pe pat.

Un prieten cu care joc fotbal mi l-a recomandat pe dr. Armand Gogulescu și clinica Socrates pentru programul de recuperare post-operatorie. S-a dovedit o alegere fericită și, începând din august, mă aflu acum la al doilea pachet de fizio-kinetoterapie.

Programul constă în curenți (adică fizioterapie) și exerciții de kinetoterapie la sală, atât de pe pat – ridicare, flexie, extensie picior, cât și cu mingea, presa, bicicleta și genuflexiuni pentru exhilibru.

Am lucrat mult și cu aparatul multifuncțional Imoove, folosind diverse programe pentru sportivi – tenis, fotbal și schi. Este un aparat foarte antrenant, un mod plăcut și eficient de a te recupera, mai ales dacă ești un practicant pasionat al sportului.

Lili și Thomas s-au dovedit a fi terapeuți de nădejde și oameni de treabă. Au stat lângă mine cât a fost nevoie până am învățat bine toate exercițiile și s-au interesat permanent, alături de domnul doctor Gogulescu, de starea și evoluția mea.

În sala de kinetoterapie e curățenie și o temperatură potrivită pentru exersare, doar în vestiarul bărbaților ar putea fi ceva mai răcoare.

Dacă ar fi să descriu în doar două cuvinte experiența mea la clinica Socrates, aș spune că este «prietenoasă» din perspectiva oamenilor, a tinerilor terapeuți cu care am lucrat direct și «eficientă» din perspectiva dotărilor și programului care m-a ajutat să am o recuperare rapidă, mai rapidă decât mă așteptam.

Am venit în cârje la clinică, nu puteam să calc direct pe piciorul operat, nu reușeam să urc scările și nu puteam să conduc nici mașina. După 7-8 zile, am scăpat de cârje, merg și urc scările singur și șofez singur până la clinică.

A fost o recuperare peste așteptări, la care au contribuit probabil și vârsta, constituția corpului dată de practicarea sportului, faptul că m-am ținut de exerciții atât la sală, cât și acasă, dar și că am avut parte de o echipă de suport excepțională la Socrates Clinic.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?