Prezența activă a terapeuților alături de tine în procesul de recuperare oncologică te face să te simți în siguranță, în mijlocul unor profesioniști cu multă umanitate

Prezența activă a terapeuților alături de tine în procesul de recuperare oncologică te face să te simți în siguranță, în mijlocul unor profesioniști cu multă umanitate

195 de articole

Doamna Manuela Gruescu este manager de proiect informatic și se recuperează la Socrates Clinic în urma unei intervenții chirurgicale datorate unui carcinom mamar.

După extirparea ganglionilor, mâna sa stângă avea o mobilitate mult redusă. Exercițiile de brațe recomandate la externarea din spital și efectuate acasă nu s-au dovedit suficiente pentru a-i reda mobilitatea mâinii.

„Nu puteam ridica sau duce mâna la ceafă cu ușurință. Pe lângă lipsa mobilității, mă confruntam cu umflarea mâinii și cu o lipsă de sensibilitate în zona axilei.

Îl cunoșteam personal pe domnul dr. Gogulescu, în care am mare încredere, iar soțul meu și o prietenă fuseseră anterior pacienți ai clinicii Socrates, cu rezultate bune.

Imediat după externarea din spital, în drumul spre casă, l-am sunat pe domnul doctor pentru a programa o consultație.

M-am externat chiar înainte de Crăciun, iar în prima zi lucrătoare din acest an, după sărbătorile de iarnă, am început recuperarea în clinică.

Ceea ce poți realiza în sala de gimnastică medicală nu se compară cu exercițiile pe care le poți face singură acasă: sunt mult mai multe echipamente profesionale, exercițiile recomandate sunt mai diverse și complexe și beneficiezi de supravegherea constantă a unui kinetoterapeut specializat.

Lili mă ajută cu partea de drenaj limfatic, o zi cu aparatul Endopress și alternativ, în ziua următoare, prin masaj manual.

Mărturisesc că masajul manual este mai eficient și mai plăcut decât cel cu aparatul, dar împreună fac minuni, mai ales că Lili este empatică față de situația mea personală și mă înțelege bine deoarece a avut o mătușă care a trecut printr-o afecțiune similară.

Intervenția ei terapeutică nu îmi lezează niciodată intimitatea, este delicată, atentă și punctuală. Întotdeauna. Conversăm și e interesată să știe cum mă mai simt, dacă îmi este mai bine.

La sala de kineto lucrez cu Robert și fac exerciții cu bicicleta eliptică, roata, bastonul, coarda elastică, scripetele și halterele mici.

Un program complet de gimnastică medicală durează cam 45 de minute zilnic, iar Robert este atent mereu la felul cum execut exercițiile și mă corectează cu răbdare atunci când greșesc ceva.

Le-am învățat treptat în mare parte, dar Robert introduce mereu exerciții noi, iar dacă e nevoie, mi le reamintește pe cele vechi – dacă mai sar câte unul. Și el este empatic și foarte amabil cu mine.

După nouă ședințe în clinică, mobilitatea mâinii stângi este mult ameliorată, mă îmbrac singură mult mai ușor, pot duce mâna la spate cu ușurință, iar sensibilitatea axilară este din nou prezentă. Mâna îmi mai este doar ușor amorțită. Musculatura – care era contractată dureros în zona operată – s-a relaxat acum, iar edemul s-a redus mult.

Clinica Socrates este curată și spațioasă, personalul este foarte amabil și nu sunt lăsată niciodată baltă sau de una singură în mijlocul procedurilor terapeutice.

Domnul dr. Gogulescu mi-a explicat dinainte utilitatea fiecărei proceduri recomandate, iar prezența activă a terapeuților alături de mine mă face să mă simt în siguranță, în mijlocul unor profesioniști cu multă umanitate.

Aș vrea să continui tratamentul aici atâta timp cât va fi nevoie și să revin la clinică și pentru celelalte probleme cronice de sănătate care țin de activitatea mea profesională sedentară.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?