Recuperarea mobilității, stabilității și funcționalității genunchiului la Socrates Clinic: Sper că voi evita o nouă operație

Recuperarea mobilității, stabilității și funcționalității genunchiului la Socrates Clinic: Sper că voi evita o nouă operație

187 de articole

La 23 de ani, Ruxandra Tornoreanu, analist, a suferit o operație pentru excizarea unui chist din zona genunchiului stâng. În urma acesteia, a avut loc o ușoară deplasare a rotulei care i-a afectat echilibrul și stabilitatea în piciorul stâng.

Pentru că îl cunoștea bine pe Dan, unul dintre fizioterapeuții Socrates Clinic, s-a adresat cu încredere pentru un program de recuperare în cadrul clinicii.

„Am făcut laser, ultrasunet și electrostimulare cu Dan și kinetoterapie cu Thomas.

Programul de gimnastică medicală a urmărit tonifierea și stretching-ul musculaturii genunchiului pentru ca aceasta să susțină mai bine, mai stabil piciorul stâng. Am făcut și Imoove pentru restabilirea echilibrului și o serie de exerciții de stepper care imită urcarea și coborârea scărilor din viața de zi cu zi.

Electrostimularea s-a combinat de minune cu exercițiile de kineto. Thomas a scos untul din mine, efortul a fost destul de mare și intens, dar și rezultatele au fost pe măsură.   

Deja după primele zile de tratament m-am simțit mult mai bine și am început să am un echilibru vizibil îmbunătățit în piciorul stâng. Altfel abandonam rapid efortul depus – care a fost destul de intens.

Înainte de a începe terapia la Socrates Clinic nu mă puteam sprijini deloc în piciorul stâng și nu puteam călca pe el din cauza durerii. Nu puteam sta nici măcar o jumătate de oră în picioare și nu reușeam să urc singură scările.

Acum piciorul meu nu mai pocnește, îl pot flecta și pot să mă sprijin în el fără a mai resimți o durere intensă. De asemenea, mobilitatea genunchiului este mult îmbunătățită.

Cei doi terapeuți au avut multă răbdare cu mine, m-au învățat cum să efectuez corect exercițiile recomandate și m-au corectat ori de câte ori a fost nevoie până ce le-am învățat.

Repet și acasă exercițiile învățate la sol și la spalier, doar cele de pe bicicletă și Imoove nu le pot face singură.

Sper să nu mai fie nevoie de încă o operație deoarece mă simt deja mult mai bine și mi-am recăpătat funcționalitatea piciorului. Am recomandat deja clinica Socrates, iar doi colegi de-ai mei au început și ei tratamentul de recuperare aici.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?