Ultimul Eurobarometru special al Comisiei Europene privind activitatea fizică și sportivă arată că doar 2% dintre români fac sport regulat, zilnic sau de două-trei ori pe săptămână.
58% dintre concetăţenii noștri nu merg la sală, iar 22% spun că, deşi nu practică niciun sport, fac plimbări lungi sau aleargă în parc.
5% dintre români fac activitate fizică în scop recreațional, fără a o asocia cu practicarea unui anumit sport.
Mai mult de jumătate dintre români nu se implică, însă, în niciun fel de activități ce presupun efort fizic.
De obicei, europenii aleg să facă mișcare între 30 și 60 de minute zilnic. România este singura țară europeană în care o proporție egală de respondenți – un sfert dintre aceștia – afirmă că, atunci când fac mișcare, depun doar un efort moderat pentru o perioadă scurtă de timp, de mai puțin de jumătate de oră pe zi. Iar ponderea românilor care fac plimbări lungi în natură este mai redusă decât media europeană.
În concluzie, românii fac sport mai rar, cu o mai mică intensitate a efortului fizic depus și pentru o perioadă mai scurtă de timp decât ar fi recomandabil.
Mare parte din populaţia României nu percepe în acest moment sedentarismul şi dezechilibrele alimentare ca fiind elemente ce măresc riscul cardiovascular și declanșează obezitatea și diabetul, ci le asociază cu traiul bun și confortabil.
80% dintre români nu fac sport niciodată și petrec foarte mult timp stând jos!
Românii preferă să facă sport acasă, în proporție de aproape 60%, față de media europeană, de 37%. Preferința românilor pentru exercițiile fizice practicate la domiciliu are legătură cu obiceiurile formate în timpul restricțiilor de mobilitate din pandemie, dar și cu faptul că numărul românilor care lucrează de acasă sau în regim hibrid e încă foarte mare.
Practicanții sportului outdoor, în aer liber, sunt mult mai puțin numeroși decât cei care preferă să rămână acasă chiar și atunci când se ridică de pe scaun.
Doar 15% dintre români sunt membri ai unui club sportiv de amatori și o proporție și mai mică, de doar 6%, plătesc un abonament la o sală de fitness sau un centru de sănătate pentru a practica regulat un anumit sport.
Media la nivel european a celor ce practică sportul și activitățile fizice pentru a-și îmbunătăți sănătatea este de 54%, în timp ce în România doar 31% asociază sportul cu grija pentru sănătate.Dacă sunteți în căutarea unei brățări. Există ceva care să se potrivească oricărui look, https://www.fakewatch.is/product-category/patek-philippe/ de la îmbrățișat la corp la structurat, de la manșete la brățară cu lanț și manșete.
Mulți dintre români merg la sală doar pentru a se distra și relaxa, a arăta mai bine, a slăbi, a-și îmbunătăți stima de sine, a-și face noi prieteni și cunoștințe sau a se integra mai bine în societate.
Mișcarea și sportul trebuie să redevină parte din stilul de viață al românilor. Vă așteptăm cu programe de kinetoprofilaxie personalizate capacității voastre de efort la sala noastră de gimnastică medicală.