Sabina Mihăică, jurnalist: Dr. Armand Gogulescu mi-a câștigat încrederea datorită felului deschis, concret și aplicat în care discută cu pacienții

Sabina Mihăică, jurnalist: Dr. Armand Gogulescu mi-a câștigat încrederea datorită felului deschis, concret și aplicat în care discută cu pacienții

187 de articole

„Am început să am probleme cu coloana încă din ultimii ani de liceu. S-a dovedit ulterior că era vorba despre o hernie de disc descoperită şi corect diagnosticată ulterior de Dr. Armand Gogulescu. 

De prin 2005-2006, puseele dureroase s-au acutizat şi au devenit mai grave. În acel an, aveam periodic crize dureroase tot mai grave care durau de la 2-3 zile până la o săptămână. În timpul lor, mă mişcam tot mai greu, eram aproape înţepenită şi aveam dureri tot mai mari atunci când mă ridicam de pe scaun sau de pe pat sau când mă aplecam. Orice activitate ce presupunea un anumit efort mi se părea deja prea solicitantă. Până şi spălatul pe dinţi devenise prea obositor şi deranjant. Aceste pusee acute tot mai grave care apăreau frecvent m-au determinat să îmi fac o radiografie şi, după depistarea herniei de disc, să încep tratamentul de recuperare medicală. 

Aceasta este a treia locaţie de clinică în care mi-am urmat doctorul, începând cu anul 2007. I-am rămas fidelă medicului Armand Gogulescu pentru că, ascultându-i întocmai sfaturile, am reuşit să îmi revin, fără să mai ajung vreodată în situaţiile neplăcute prin care treceam în timpul unei crize dureroase acute.  

Apreciez faptul că este atent cu tratamentul recomandat şi discută deschis cu toţi pacienţii săi. Mi-a câştigat încrederea datorită unei comunicări foarte bune, concrete şi aplicate la specificul diagnosticului meu. Nu e scump la vorbă, succint şi evaziv ca alţi medici specialişti pe care i-am întâlnit.

Actuala locaţie a clinicii Socrates este un pas mare înainte, fiind o reuşită din perspectiva designului şi amenajării. Un spaţiu generos, unde timpii de aşteptare sunt rezonabili, în sensul că nu aştepţi mult faţă de programare, iar bazinul de hidroterapie este un mare atu. 

Hidro-kinetoterapeuţii sunt nişte profesionişti care ştiu exact ce au de făcut pentru ca procedurile recomandate de medic să dea rezultate. Am remarcat faptul că sunt prompţi în reacţii, le sunt alături pacienţilor lor şi sunt empatici cu situaţia acestora, lucru rar întâlnit de mine la alte clinici din Timişoara. 

Am continuat tratamentul şi pe perioada sarcinii, începând din luna a 3-a şi până în luna a 8-a de sarcină inclusiv. Familia şi cei din jur, precum şi ginecologul meu, m-au încurajat să vin la masaj, gimnastică medicală şi bazin, mai ales că nu aveam o sarcină cu probleme. 

Am rămas astfel mult mai mobilă, mi-am menţinut musculatura tonifiată şi greutatea în echilibru, nu am pus prea multe kilograme în plus peste limita normală recomandată. 

Ceea ce e mai important însă e faptul că nu am simţit dureri de spate pe toată perioada sarcinii. Nu am resimţit presiunea suplimentară exercitată pe coloană de greutatea în plus. Pentru mine a fost un fel de măsură de siguranţă personală necesară pentru a nu-mi agrava hernia de disc, ştiind bine faptul că tratamentele medicamentoase antiinflamatorii sunt total interzise pe perioada sarcinii, iar recuperarea în urma unui puseu dureros de coloană ar fi fost mult mai grea şi îndelungată. 

Apa din bazin a fost la temperatura optimă pentru o gravidă care nu poate face multă mişcare într-un mod prea activ, iar ideea preconcepută a unor gravide de pe forumurile de discuţii cum că masajul ar putea produce contracţii sau chiar risc de naştere prematură s-a dovedit falsă, având în vedere că, încă din trimestrul al doilea de sarcină, gravida nu mai stă pe burtă pe patul de masaj, iar masajul, fiind efectuat stând culcată pe o parte a corpului, pe scaun sau masă specială, nu exercită presiune asupra fătului. 

Medicul şi hidro-kinetoterapeuţii Socrates au avut grijă să am o postură corectă pe tot timpul sarcinii, care m-a ajutat la statica şi aliniamentul coloanei şi s-au ocupat de tonifierea acelor grupe musculare care au un rol stabilizator asupra coloanei. 

Am fost foarte mulţumită de uşurinţa cu care am dus sarcina la bun sfârşit şi recomand oricărei gravide, mai ales celor cu probleme de coloană, care au hernii de disc dureroase, să apeleze la masaj, kinetoterapie şi hidroterapie profesionistă la Socrates Clinic pe perioada sarcinii.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?