Simți că terapeuții Socrates Clinic sunt acolo special pentru tine, nu doar pentru că trebuie să-și facă meseria

Simți că terapeuții Socrates Clinic sunt acolo special pentru tine, nu doar pentru că trebuie să-și facă meseria

187 de articole

Doamna Irina Popescu este medic cardiolog și se recuperează acum la clinica Socrates după o operație de menisc la piciorul drept, iar în paralel se pregătește pentru o intervenție chirurgicală la piciorul stâng, programată pentru viitorul apropiat.

Evoluția funcționalității piciorului operat este una rapidă și bună, iar starea piciorului care va trebui operat este și ea ameliorată.

Am invitat-o pe doamna doctor să ne povestească istoria personală care a adus-o la clinica noastră:

„Obișnuiam să joc tenis des, câte două ore de sport intens, de patru ori pe săptămână. La un moment dat, am observat că, după ce jucam cele două ore, mi se umfla genunchiul drept, fără însă să resimt în plus vreo durere acută în acea zonă. A doua zi, umflătura dispărea, dar reapărea după fiecare efort depus la sport.

La începutul lunii ianuarie a acestui an, am făcut un RMN și am aflat că este vorba despre o ruptură de menisc ce ar necesita o intervenție chirurgicală. Din păcate, am amânat inițial această intervenție pentru că nu resimțeam durere. Am și continuat să joc tenis în același ritm.

În 24 ianuarie, îmi aduc aminte și acum extrem de precis, chiar în timp ce jucam tenis, am simțit o durere acută și intensă la celălalt picior, tot la genunchi. S-a întâmplat în timp ce alergam după minge și durerea m-a oprit brusc din alergare.

Apoi, am început să merg tot mai greu și, în urma unui consult de ortopedie la profesorul Jenel Marian Pătrașcu, am aflat că m-am ales și cu o ruptură completă de ligament încrucișat la piciorul stâng.

De acum, mă confruntam cu probleme la ambele picioare, o ruptură de menisc la dreptul și o ruptură de ligament la stângul. Ambele necesitau operație, dar am stabilit împreună cu domnul doctor să reparăm mai întâi piciorul drept, să recuperez capacitatea funcțională a acestuia și apoi, după o perioadă de pregătire pre-operatorie, să facem și ligamentoplastia.

La începutul lui februarie m-am operat de menisc, iar în scurt timp am început recuperarea la Socrates Clinic.

Inițial, trebuia să folosesc liftul pentru a urca la etaj, deoarece pe scări puteam urca cu greu, doar treaptă cu treaptă și pas cu pas.

Soțul meu este prieten și coleg de joc la tenis cu Cătălin Ștefu, unul dintre asociații Socrates Clinic, chiar a apelat anterior la serviciile de fizio-kinetoterapie de aici și, la recomandarea lui, am ales și eu să mă recuperez la clinica dumneavoastră.

Fac electrostimulare împotriva durerii la ambii genunchi, laserterapie și gimnastică medicală în sala de kineto.

Ameliorarea a fost una spectaculoasă, de la o zi la alta, vizibilă și neașteptat de bună și rapidă, din perspectiva mea.

După doar trei zile de tratament, coboram scările normal, nu treaptă cu treaptă și începeam să mă antrenez pe echipamentul multifuncțional Imoove, la început cu genuflexiuni cu mici greutăți pe placa de echilibru aflată în mișcare, apoi cu un antrenament mai intens de simulare a mișcărilor de la tenis, sportul meu preferat.

Lucrez deja și cu bicicleta, și cu presa de picioare, mă simt aproape ca înainte de accidentările de la sport.

Alexandra, Thomas și Ema mi se par niște terapeuți extraordinari și empatici. Simți că sunt acolo special pentru tine, nu doar pentru că trebuie să își facă meseria. Se înțeleg din priviri între ei și se ajută la nevoie pentru a servi optim fiecare pacient din sala de electroterapie și din cea de kinetoterapie. E o energie bună și pozitivă acolo sus – care se transmite automat și pacientului.

Cu domnul dr. Armand Gogulescu am stat de vorbă pe îndelete, ca de la coleg la coleg și profesionist la profesionist, mi-a explicat ce proceduri îmi recomandă să urmez și de ce, la ce îmi va fi folositoare fiecare dintre ele.

Am din nou o mobilitate atât de bună că îmi vine să alerg, să urc și să cobor scările în viteză. Nu mă mai rețin la mers și călcat pe ambele picioare, nu mă mai tem de durerea de genunchi și mi-am dat drumul la umblat ca în vremurile bune.

Piciorul drept s-a recuperat aproape complet, mă pot sprijini deja pe ambele picioare și mă simt pregătită pentru ligamentoplastie și pentru a mă întoarce apoi la tenis.”

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință și să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?