Socrates Clinic ajută un balerin să facă din nou piruete și să își încânte publicul

Socrates Clinic ajută un balerin să facă din nou piruete și să își încânte publicul

195 de articole

Ionuț-Sergiu Anghel este balerin profesionist. De 30 de ani, meseria îl obligă să își solicite intens genunchii. Mai ales genunchiul drept, deoarece majoritatea săriturilor le efectuează confortabil cu detentă pe piciorul stâng și aterizare pe dreptul. Ca atare, încărcătura cinetică pe genunchiul drept este mai ridicată la aterizare.

A mai avut mici probleme la genunchi, dar niciodată nu a auzit cârâitura prevestitoare ca la începutul lunii februarie a acestui an, în timpul antrenamentului zilnic de la sala de balet, la o aterizare în urma unei sărituri obișnuite, repetată până acum de mii de ori.

Inițial, a sperat că este doar o luxație care va trece. A mai trecut și până atunci prin luxații de gleznă sau întinderi musculare, dar nu a apelat niciodată la ortoped.

Din păcate, RMN-ul a arătat că e vorba despre o ruptură de ligament încrucișat anterior la genunchiul drept și o fractură de menisc care au necesitat intervenție chirurgicală.

A fost operat la finele lunii aprilie și de atunci nu a mai putut reveni la sala de balet, ci a trebuit să se mulțumească cu exerciții ușoare de întreținere, deoarece nu mai avea siguranță în genunchi.

A avut în continuare un program de viață normal, dar incompatibil cu exigențele funcționale ale profesiei de balerin.

„Am dat sfoară în țară pentru o recomandare de clinică în care să mă recuperez. Mama a fost decan la Facultatea de psihologie de la Tibiscus și dispune de o rețea largă de cunoștințe. Una dintre acestea i-a recomandat Socrates Clinic și i-am urmat sfatul.

Am venit aici cu piciorul drept umflat și rigid. Doamna dr. Mariana Pekurar mi-a recomandat drenaj limfatic, electrostimulare musculară și exerciții fizice pentru mobilizarea genunchiului și tonifierea musculaturii.

Toată lumea la clinica Socrates este amabilă. Bianca și Robert se comportă așa cum mă așteptam, ca niște profesioniști adevărați. Am terminat deja un pachet de tratament de 10 ședințe și l-am început pe al doilea. Progresul meu este evident, nu la fel de rapid pe cât mi l-aș dori, dar constant și în ritmul natural de recuperare al organismului.

Acțiunea sinergică a fizioterapiei și kinetoterapiei este evidentă pentru mine, ca balerin profesionist fiind obișnuit cu exercițiile și antrenamentele constante de gimnastică. La balet suntem învățați de la început să lucrăm cu corpul nostru și avem nevoie de mai puține aparate sau echipamente pentru a ne tonifia musculatura. De aceea, folosesc mult mingea și benzile elastice și doar din când în când bicicleta activ-pasivă și banda de alergat. După-amiaza și seara repet și acasă toate exercițiile recomandate la clinică și aplic electrostimularea musculară cu un aparat pentru amatori pe care l-am achiziționat.

Liftul de la clinică este util pentru confortul meu psihic și fizic, până îmi voi reveni complet. Fizio-kinetoterapeuții Socrates Clinic au grijă de mine ca pacient, se comportă civilizat și îi percep ca fiind adevărați profesioniști, amabili, serioși și concentrați pe profesia lor și pe scopul de a face bine pacienților aflați în suferință.

Am speranța și îmi propun ca la un an de la data operației să fiu complet recuperat și să revin la practicarea profesiei de balerin, dar nu vreau să forțez sau să grăbesc artificial lucrurile. Organismul are ritmul lui de recuperare, eu trebuie să îi acord tot concursul. Sunt și coregraf la o companie de dans, și profesor de dans, dar din perspectiva balerinului orice imobilizare fizică îndelungată înseamnă că totul stagnează sau chiar regresează din perspectiva musculaturii și antrenamentului.

Socrates Clinic s-a dovedit o alegere bună: punct ochit, punct lovit! Sunt o persoană pretențioasă și exigentă și aș fi renunțat imediat, după primele ședințe, dacă nu îmi plăcea felul în care sunt tratat. Faptul că am început al doilea pachet de tratament demonstrează că sunt cu adevărat mulțumit de recuperarea genunchiului meu.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?