Socrates Clinic – din pasiune pentru excelenţă

195 de articole

De ce ne ocupăm de recuperarea medicală? Chiar ne pricepem şi suntem buni la asta. 

EXPERTIZA

Clinica are o structură clară, bine organizată şi este condusă de un medic primar de recuperare, medicină fizică şi balneologie care predă și la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, este doctor în medicină şi are o experienţă practică în domeniu de peste 17 ani. 

ECHIPA

Avem o echipă profesionistă şi bine sudată de medici şi fiziokinetoterapeuţi în care există un echilibru optim între specialităţile medicale asociate recuperării fizice medicale şi între kinetoterapeuţi, fiziokinetoterapeuţi, asistenţi de recuperare şi maseuri terapeutici. 

MEDICII

Profesionişti desăvârşiţi, cu ani buni de experienţă în spate, dar şi cu suflet şi empatie pentru pacienţii lor, care salvează, recuperează şi schimbă în bine destine, dându-le o nouă şansă la o viaţă normală, fericită, funcţională, mobilă, cu mai puţină durere şi suferinţă. Aşa sunt medicii cu care colaborează Socrates Clinic pentru consulturi interdisciplinare. Medici experimentaţi şi căutaţi, apreciaţi şi solicitaţi de pacienţi, cu o adresabilitate largă, cei mai buni în specialitatea lor: recuperare, medicină fizică şi balneologie, reumatologie, neurologie, neurochirurgie şi ortopedie. Felul deschis, concret şi aplicat în care medicii discută cu pacienţii şi se interesează pe parcurs de evoluţia şi progresul lor este tonifiant şi încurajator. 

TERAPEUŢII

Cu un zâmbet pe faţă, o vorbă bună şi un sfat potrivit pentru fiecare pacient aflat în suferinţă. Aşa sunt fiziokinetoterapeuţii clinicii Socrates. Le iau oamenilor durerea cu mâna. Între terapeut şi pacient se dezvoltă o relaţie apropiată, de încredere, bazată pe comunicare, empatie şi respect reciproc, printr-o ascultare atentă şi oferirea unor răspunsuri clare şi detaliate la întrebările legate de procedurile recomandate de medic. Atmosfera plăcută şi angajaţii tineri, zâmbitori şi amabili ajută pacienţii să capete curajul de a pune toate întrebările de clarificare legate de afecţiunea lor. Fiziokinetoterapeuţii clinicii Socrates sunt tineri, dar ştiu ce fac. Profesionişti bine pregătiţi, au ritm, siguranţă în terapie şi în fiecare intervenţie. Deţin tehnică şi metodă de lucru, dar învaţă permanent din fiecare caz, studiază speţele pentru a putea răspunde unor aşteptări specifice diferitelor afecţiuni şi se specializează suplimentar pentru a evolua profesional. Dacă le-am face un portret robot pentru a-i descrie, sunt amabili, politicoşi, drăguţi, agreabili, pozitivi, prietenoşi, deschişi, calmi, zâmbitori, binevoitori, răbdători, perseverenţi, grijulii, atenţi la detalii şi serioşi în abordare. Ascultă atent şi comunică frecvent cu pacienţii, simplu, clar şi explicit. Ştiu să se facă înţeleşi şi au dobândit din experienţa de zi cu zi o bună psihologie a pacientului suferind. Empatici cu omul aflat în suferinţă, încurajează pacienţii să se exprime şi să pună întrebări. Stau de vorbă cu pacienţii şi răspund la întrebările lor, oferă explicaţii detaliate, nu îi iau prin surprindere, ci îi pregătesc pentru tot ce urmează. Se interesează permanent de starea pacienţilor lor şi urmăresc cu perseverenţă ca aceştia să înregistreze o ameliorare treptată a stării lor, o evoluţie pozitivă a sănătăţii. Sunt prezenţi acolo unde e nevoie de ei şi când e nevoie, focusându-se pe nevoile pacientului şi concentrându-se pe rezolvarea problemelor lui. Sunt implicaţi trup şi suflet în profesie, dedicaţi şi dăruiţi, cu o mare disponibilitate de timp şi psihologică şi o capacitate ridicată de a rezolva cazuri complicate şi complexe şi a recomanda un program de exerciţii personalizat. Prompţi în reacţie, se preocupă de respectarea programărilor şi… nu îşi uită pacienţii cu electrozii pe corp după finalizarea timpilor recomandaţi pentru procedură. 

EMPATIA

Te simţi confortabil, bine şi relaxat la clinica Socrates, la fel ca la tine acasă. Pentru că ne pasă de oameni. Nu ne sunt indiferenţi pacienţii. Suntem preocupaţi să le ameliorăm suferinţa, să le restituim starea de bine, funcţionalitatea şi mobilitatea. Cea mai mare satisfacţie profesională este atunci când bolnavul venit la noi în cârje sau în scaunul cu rotile pleacă de aici pe picioarele lui. Medicii şi terapeuţii clinicii Socrates creează o atmosferă plăcută, prietenoasă şi degajată, astfel încât pacienţii să se relaxeze şi să se simtă bine, în pofida durerii. Ştiu să îşi abordeze profesionist noii pacienţi încă de la început, să fie gazde bune şi primitoare, care îşi preiau noii prieteni din recepţie şi îi însoţesc pe tot parcursul acestei călătorii şi experienţe de recuperare. Oferă un suport psihologic şi terapeutic pe care pacientul se poate baza. Oameni de omenie, cu un caracter sănătos, săritori, cu spirit de echipă. 

ATMOSFERA

Am investit pentru a asigura condiţii civilizate de tratament, care lasă o bună impresie pacientului, încă din sala de aşteptare. Toată lumea remarcă imediat faptul că la Socrates Clinic este curat, elegant, nou, luminos, spaţios, un design modern, gust pentru estetică, o muzică plăcută, uniforme personalizate, un spaţiu de primire generos şi plăcut, separeuri de electroterapie ce oferă intimitate şi reduc deranjul pacientului, lift pentru persoane cu dizabilităţi sau greu transportabile, vestiare confortabile, o sală de gimnastică spaţioasă unde poţi respira în voie. Un spaţiu modular, uşor de organizat şi adaptat la nevoi, proiectat la cele mai înalte standarde ale clinicilor specializate din Austria sau Ungaria, cu suprafeţe de 4-5 ori peste standardele minime de autorizare adoptate de alte cabinete. 

Ce servicii de recuperare medicală oferim?   

Livrăm servicii şi experienţe de calitate de 5 stele. Servicii premium, care pun accentul pe experienţa plăcută a pacientului, o terapie centrată pe pacient. Prin eforturile noastre comune, împreună cu pacienţii, obţinem tonifierea musculară, creşterea mobilităţii şi flexibilităţii articulaţiilor, creşterea forţei şi masei musculare, biostimularea şi regenerarea musculară. 

PROCEDURI DIVERSE ŞI COMPLETE

O paletă largă de proceduri, de la A la Z, pentru o recuperare intensivă şi de calitate. Procedurile recomandate de medic se leagă perfect între ele. Circuitul complet de tratamente de recuperare medicală este proiectat cu gândul mereu la pacient: fizioterapie, masaj, kinetoterapie la sală, hidro-kinetoterapie în bazin. Pacienţii noştri au acces sub acelaşi acoperiş la diverse tehnici de electro şi kinetoterapie de actualitate. Prin procedurile recomandate în faza acută a unei afecţiuni reuşim să combatem atât durerea şi disconfortul produs – prin efectul antalgic, cât şi să reducem inflamaţia – prin efectul antiinflamator. În faza subacută (cronică) se adaugă, pe lângă efectele antalgic şi antiinflamator, şi cele vasculotrofice, tonifiante ale unor grupe de muşchi, biostimulante, decontracturante, excitomotorii sau miorelaxante. 

APARATURA HIGH-TECH PENTRU TERAPIE

Am selectat o aparatură nouă, de ultimă generaţie, cu microprocesoare computerizate şi touch-screen. Echipamente profesionale, ergonomice şi moderne, din gama premium, având caracteristici cu valoare adăugată, achiziţionate de la producători de echipamente de electroterapie lideri de piaţă, echipamente care ajută la evaluarea şi monitorizarea progresului tratamentului fiecărui pacient. Conform punctajului alocat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş – în urma evaluării furnizorilor de servicii de reabilitare medicală aflaţi în contract cu această instituţie – Socrates Clinic s-a situat în 2016 pe primul loc în privinţa dotării cu aparatură şi a bazei de kineto şi hidroterapie, cu un punctaj dublu faţă de următorul clasat din rândul clinicilor şi cabinetelor private din Timişoara.

ELECTROTERAPIE

Dotări: 12 paturi de tratament, laserterapie de top, ce asigură tratamentul profund şi rapid al durerii şi inflamaţiei şi vindecarea rapidă a leziunilor, edemelor, fracturilor şi luxaţiilor prin transferul energiei în adâncime, diagnostic EMG cu tratament de electrostimulare, urtrasunete, unde scurte, baie galvanică.

Aparatele de electroterapie permit presetarea unor terapii în funcţie de anumite protocoale clinice prestabilite, poziţionarea precisă a aplicatorilor (electrozilor), documentarea şi măsurarea progresului pacientului după fiecare sesiune de tratament, posibilitatea memorării pe un card (stick) personalizat a informaţiilor şi datelor asociate tratamentelor efectuate, ajută la practicarea unei medicini precise, pe baza unor date privind starea pacientului colectate în timp real prin monitorizarea parametrilor de sănătate, utilizarea tuturor formelor de curenţi de joasă, medie şi înaltă frecvenţă, posibilitatea modificării parametrilor înainte şi în timpul tratamentului. Sunt uşor de utilizat, funcţionale, oferă soluţii „smart” care împuternicesc terapeuţii să furnizeze cele mai bune tratamente disponibile pentru pacienţii lor, cu o tehnologie „state of the art”, dispun de o bibliotecă clinică ce include imagini anatomice full-color aferente diverselor patologii ce pot fi expuse şi prezentate pacientului pe ecranul LCD, au interfeţe touch-screen care primesc comenzi prin simpla atingere a ecranului. Sunt partenerul terapeutului, o prelungire a acestuia. 

HIDRO ŞI KINETOTERAPIE

Dotări: bazin de 50 mp cu o apă menţinută la o temperatură constantă de 32 grade Celsius propice hidrokinetoterapiei, cadă de hidroterapie cu bule, aparat multifuncţional de gimnastică pentru diversele regiuni şi segmente ale corpului, benzi de alergat, biciclete ergonomice, scară rulantă, bicicletă eliptică, scripetoterapie de tip cuşcă Roche, placă de echilibru, pârghii de diverse grade pentru asigurarea mobilităţii, covor rulant, roată de reeducare a umărului, cotului şi mâinii.

Exerciţiile de gimnastică se pot efectua atât pe uscat, la sală, cât şi în apă, la bazin. De un mare folos este mişcarea în apă deoarece în cazul exerciţiilor de hidroterapie pacientul nu îşi dă seama de efortul depus şi îi este mult mai uşor să facă exerciţiile recomandate decât la sală. Combinând mişcarea în sală cu cea în bazin, pacienţii se recuperează mult mai repede. Ajutăm astfel pacienţii să-şi reia mai curând activitatea şi hobby-urile. 

De ce să alegeţi Socrates Clinic?   

Suntem clinica de recuperare medicală din vestul ţării cu cea mai bună dotare şi cele mai moderne facilităţi, cu cea mai largă adresabilitate din perspectiva patologiei acoperite. Cea mai completă bază de tratament urbană din Timişoara. La noi, vă recăpătaţi într-un cadru select şi confortabil starea de bine, funcţionalitatea normală a aparatului locomotor, independenţa funcţională. La finalul tratamentului veţi fi mai relaxaţi, odihniţi şi plini de energie.

Putem deservi în paralel mai mulţi pacienţi fără ca acest lucru să afecteze semnificativ timpii de aşteptare, capacitatea bazei de tratament este una ridicată, iar posibilitatea de a practica gimnastica în bazin sub supravegherea unor hidrokinetoterapeuţi specializaţi – care se asigură de efectuarea corectă a mişcărilor recomandate de medic – este un plus care poate face diferenţa pentru pacienţii cu afecţiuni osteoarticulare.

Cunoştinţe profesionale de specialitate temeinice, acumulate în timp, ale personalului Socrates Clinic ne permit o abordare holistică a pacientului, care combină eficient paleta de proceduri de tratament recomandate de medici.

Terapeuţii clinicii Socrates respectă întocmai prescripţia medicală privind timpii, procedurile, durata, frecvenţa curenţilor, intensitatea, localizarea cu precizie a electrozilor. Suntem atenţi la detaliile care fac diferenţa pentru a obţine efectul terapeutic dorit.

Educăm pacienţii pentru a-i conştientiza de necesitatea schimbării stilului de viaţă, pentru a-i determina să adopte pe termen lung un program de exerciţii personalizate de întreţinere a stării de sănătate a coloanei pe care să îl continue la domiciliu.

Peste 1.500 de pacienţi fideli revin periodic, cu încredere, în clinica noastră pentru a-şi recupera starea de bine şi a-şi întreţine sănătatea. Comunitatea formată în timp în jurul Socrates Clinic răsplăteşte toate atuurile noastre – expertiza de specialitate, echipa profesionistă de medici şi terapeuţi empatici, ambientul plăcut, spaţiul elegant, paleta diversă de proceduri, circuitul integrat şi dotările moderne, ne mobilizează şi ne desăvârşeşte ca oameni şi specialişti. 

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?