Socrates Clinic, o echipă întreagă de oameni calzi și binevoitori care mi-au depășit așteptările

Socrates Clinic, o echipă întreagă de oameni calzi și binevoitori care mi-au depășit așteptările

195 de articole

Adriana Ismana – registrator medical, dar și unul dintre absolvenții specializării Balneofiziokinetoterapie și Recuperare Medicală a Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara ce oferă din când în când, în regim de voluntariat, sprijin pentru recuperarea unor pacienți prin kinetoterapie – știe prea bine ce presupune dedicarea pentru cauza suferinței umane, pentru ameliorarea durerii și recuperarea funcționalității aproapelui tău. 

Cu atât mai mare i-a fost dezamăgirea să constate, fiind în interiorul breslei medicale, că atunci când a fost rândul ei să aibă nevoie de o mână profesionistă de ajutor, s-a confruntat cu indiferența la suferința umană. S-a simțit abandonată și neglijată, fapt ce i-a accentuat labilitatea fizică și psihologică asociată bolii. 

După o operație de implant parțial nereușită realizată la unul dintre genunchi, s-a trezit cu funcționalitatea grav afectată, musculatura atrofiată, piciorul blocat în flexie și modificări ale mersului care s-au transmis către celălalt picior și coloană, producând suferințe și articulației coxofemurale. 

Avea dureri cumplite, se ținea cu mâinile de pereți, nu se putea odihni bine, iar primele două încercări de a beneficia de o recuperare medicală profesionistă s-au soldat fie cu un dezinteres cras din partea unor oameni prea ocupați pentru a acorda atenție unei colege cu 30 de ani de experiență în aceeași instituție, fie cu recomandarea unor proceduri de recuperare care mai mult i-au agravat starea de sănătate. 

S-a trezit singură cu suferința ei și abandonată de colegi. Apoi s-a gândit la medicii de la care a învățat lucruri valoroase la facultate, când era studentă la Fiziokinetoterapie. Și-a adus aminte cu plăcere de abordarea pasionată a profesiei pe care o are doctorul Gogulescu și a constatat cu încântare că locuiește și lucrează chiar în apropierea clinicii Socrates. 

De la început, cei de la Socrates Clinic mi-au depășit așteptările. Dr. Armand Gogulescu a avut o atitudine ireproșabilă, plină de atențieîn relația profesională cu mine în calitate de pacient. M-a primit imediat și nu mi-a dat niciodată senzația că este prea ocupat pentru a se preocupa de starea mea de sănătate. Din contră, și-a manifestat permanent interesul pentru evoluția mea, s-a interesat îndeaproape la echipa terapeutică dedicată pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea ameliorării suferinței mele. 

L-am reîntâlnit la Socrates Clinic și pe Sergiu, fostul meu coleg de facultate, iar o față familiară, prietenoasă m-a făcut să îmi depășesc rapid rezervele date de experiențele neplăcute avute anterior în alte clinici, să îmi înving spaimele și să trec mai ușor la programul recomandat. 

Dana, Oana și Diana s-au ocupat și se ocupă îndeaproape de programul meu personalizat de kinetoterapie. Au avut multă răbdare cu mine, mi-au șters lacrimile atunci când nu mai puteam suporta durerile, mi-au ascultat plângerile și m-au întrebat mereu unde mă doare pentru a nu mă supune unor eforturi care mă depășeau. Se simte că își fac cu drag meseria, nu mi s-a mai întâmplat niciodată să întâlnesc o echipă întreagă de oameni calzi și prietenoși ca ei. 

Am beneficiat de dotările și aparatura sălii de gimnastică medicală atât cât am avut nevoie. Nu au stat cu ochii pe ceas să mă scoată din sală atunci când expira timpul și m-au lăsat să mă recuperez în ritmul meu. 

Am depus un efort susținut, întinsă pe pat când nu am putut să lucrez altfel, am făcut și acasă exercițiile care mi s-au recomandat, am slăbit 10 kilograme, ceea ce a ușurat presiunea pe coloană și pe articulațiile afectate. 

Acum mă simt mai ușoară, merg mai bine, sunt mult mai optimistă decât la început. Am devenit mai mobilă, merg singură și nu mai trebuie să mă sprijin cu mâna de balustradă sau de soțul meu. Urc singură scările, urc și cobor singură din pat. 

Mă simt bine printre medicii și fizio-kinetoterapeuții clinicii Socrates, la fel ca acasă. Eu sunt o persoană mai sensibilă și simt imediat când cineva se uită cu repulsie la mine ca pacient. Aici însă am interacționat firesc, de la om la om și am fost tratată mereu cu bunăvoință. 

Am primit o lecție dureroasă de la viață, dar în același timp am avut norocul să întâlnesc oameni calzi și luminoși, care știu cum să se poarte cu pacientul aflat în suferință și să îl aline. 

Mi-au schimbat viața în bine cei de la clinica Socrates și nu îi voi uita niciodată. Mi-au întins o mână la greu atunci când eram la pământ, căzută și lovită de soartă și de cei din jur și m-au ridicat. De aceea, îi voi recomanda tuturor prietenilor și cunoscuților mei, pentru că merită cu prisosință.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?