Adelina Florean este agent de vânzări la Orange și se recuperează la clinica Socrates în urma unei ligamentoplastii la genunchiul drept.
„Ca urmare a unei căzături banale, m-am trezut acum cinci ani cu o ruptură completă de ligament. Am dus-o pe picioare timp de cinci ani, încercând să evit operația.
În tot acest timp aveam piciorul mai mult umflat. Pe lângă edem, mă confruntam cu o reducere semnificativă a mobilității, iar atunci când schimbam brusc direcția de mers mă dezechilibram și chiar cădeam.
Nu aveam stabilitate în piciorul drept și trăiam cu senzația de săritură a genunchiului din lăcașul său. Atunci când am constatat însă că nu puteam lua în brațe un copil mic care, alergând spre mine, mă putea dezechilibra, m-am decis într-un final că a venit momentul să mă operez.
Operația – făcută la Szeged, în Ungaria, la începutul acestui an – a fost un succes. La 12 ore de la operație, am început deja recuperarea pe patul de spital, cu un aparat de flexie. Apoi am început să merg prin cameră și pe holul spitalului și să fac exerciții cu mingea.
La externare, am primit o listă de exerciții și mi s-a recomandat ca în primele zece zile să fac recuperare post-operatorie acasă. Totuși, eu am decis ca deja în următoarea săptămână după externare să îmi încep recuperarea într-o clinică, sub supravegherea unor specialiști.
Am avut mai multe motive să aleg Socrates Clinic. Soțul meu venise înainte aici pentru a-și corecta postura și a se trata de durerile de spate generate de munca sedentară, întrucât lucrează remote. De asemenea, un cuplu de vecini în vârstă a avut rezultate îmbucurătoare pentru starea lor de sănătate în urma tratamentului la Socrates. Precedentele de succes din proximitatea mea m-au convins că era cea mai bună alegere.
Pornind de la un RMN și de la analiza atentă a aspectului piciorului, în urma unui dialog purtat cu mine, dr. Gogulescu mi-a recomandat un plan de tratament pe care l-am urmat cu strictețe, zi de zi și săptămână după săptămână.
Electrostimularea zonei afectate, realizată de Paula, a contribuit semnificativ la întărirea musculaturii atrofiate, acționând pe toate grupele musculare ale piciorului drept, în special în zona coapsei.
Exercițiile de gimnastică medicală făcute sub supravegherea lui Alin la sala de kinetoterapie au fost abordate progresiv, tot mai multe și mai complexe pe măsură ce starea mea îmi permitea mai mult efort. Fac exerciții cu greutățile, la pat, pe banda de mers, la spalier, pe stepper, cu benzile elastice și mingi de diferite dimensiuni.
Sunt deja în a patra săptămână de recuperare la Socrates Clinic. Am venit la consultație în două cârje. După două săptămâni de gimnastică și electrostimulare am renunțat la prima cârjă. Spre finele lunii ianuarie nu mai foloseam liftul și am început să urc la tratament pe scări.
De la începutul lui februarie am renunțat să mai folosesc cârja la mers, ci doar pentru urcatul și coborâtul scărilor. De la o oră de stat în picioare fără a avea dureri, am ajuns să pot sta și două-trei ore, dacă a fost nevoie, fără a mă confrunta cu probleme.
Mă simt deja mult mai sigură pe piciorul operat și am ajuns să pot alerga prin casă ca să deschid ușa de la intrare fără nicio problemă.
Sunt încântată de felul cum am interacționat cu Paula. Este un om tare fain. E o plăcere să urmărești la lucru întreaga echipă de terapeuți a Socrates Clinic: felul cum vorbesc cu pacienții, răbdarea lor de a le asculta poveștile de viață, empatia cu cei în vârstă și bolnavi, faptul că nu te lasă să aștepți degeaba la aparat pentru reglarea intensității sau la terminarea tratamentului.
Și pacientul contribuie la succesul tratamentului. Am ascultat cu strictețe toate recomandările lui Alin în privința numărului de repetări, pentru a avea rezultatele urmărite.
Alin e un terapeut atent la comunicarea verbală și non-verbală a fiecărui pacient, reacționează la simplul contact vizual cu tine și nu te face să simți că e vorba de un exercițiu de grup, ci că ești tratat individual și personalizat.
Chiar și în momentele din zi când volumul de muncă e unul mare, toate echipamentele sunt bine întreținute, curate și dezinfectate, iar personalul e disponibil și săritor pentru nevoile fiecăruia.
Terapeuții sunt empatici și serioși, fiind trup și suflet dedicați binelui pacienților lor. De aceea, cred că 70% din succes le aparține terapeuților prin dedicarea lor, iar 30% depinde de disciplina, ascultarea și strictețea pe care ți-o impui tu, ca pacient, pentru a reuși.”