Thiago Marques Alcantara, sportiv profesionist

Thiago Marques Alcantara, sportiv profesionist

195 de articole

La Socrates Clinic am beneficiat de o recuperare intensivă şi de calitate, într-un timp scurt, care mi-a permis reluarea rapidă a activităţii sportive de performanţă

„Practic de 9 ani fotbalul de sală ca sportiv profesionist. Am jucat mai întâi la echipe din Brazilia, Spania şi Italia. Acum sunt jucător al echipei de footsal a clubului sportiv Informatica Timişoara, ce se află în prima ligă din România. Obiectivul nostru este câştigarea titlului, cupei şi supercupei şi participarea în UEFA Futsal Cup. Atât anul precedent, cât şi în acest an, echipa s-a situat pe locuri fruntaşe, în top 3 al primei ligi, fiind vicecampioană naţională la futsal în ediţia 2015, iar prezenţa mea activă la echipă ca jucător profesionist, în fiecare meci, este importantă. 

Cam acum un an, în octombrie 2015, în urma unei contre la o intrare mai dură a unui alt jucător, am avut un accident sportiv care s-a soldat cu o operaţie de ligament încrucişat anterior la nivelul genunchiului şi cu o operaţie de menisc. În primele cinci luni după accident, am început recuperarea cu un kinetoterapeut de la o clinică sportivă. Nu am fost însă mulţumit de ritmul în care mă recuperam, masa musculară nu se refăcea suficient de repede pentru a mă simţi sigur pe mine în timpul antrenamentelor şi al meciurilor. 

După cele cinci luni de recuperare parţială în urma operaţiei din 11 decembrie, am jucat meciul în finala ligii, apoi a urmat o vacanţă de o lună în care am lucrat şi exersat singur. Când am ajuns în cantonament, am simţit că nu mi-e bine şi după o lună de joc, m-am decompensat. 

Directorul clubului sportiv, domnul Florin Chiricescu, a vorbit atunci la Socrates Clinic şi am început un program complex de fizio şi kinetoterapie. 

Când am început tratamentul, simţeam că nu am suficientă forţă în picioare, îmi era teamă să şutez în forţă, nu aveam suficientă stabilitate şi rezistenţă pentru a avea încredere în mine. Aveam un mers şchiopătat, legănat, în balans şi recuperarea necorespunzătoare a musculaturii piciorului mă făcuse să îmi forţez coloana şi îmi provocase o durere intensă de coloană lombo-sacrată.. 

Fotbalul de sală este un joc extrem de dinamic, cu mult nerv, care necesită schimbări bruşte ale direcţiei de joc, este practicat într-o sală de mici dimensiuni şi pe o suprafaţă mult mai dură decât gazonul, care poate produce şocuri mari jucătorilor. Picioarele jucătorilor de footsal trebuie să aibă masa musculară şi starea mecanică perfectă pentru că altfel nu poţi alerga bine, nu ai suficientă viteză, nu poţi şuta în forţă şi ai reacţii întârziate la schimbarea direcţiei de joc. 

Instabilitatea în picior mă făcuse să îmi pierd pe moment încrederea în forţele proprii, ceea ce mă afecta mult ca sportiv profesionist şi afecta şi clubul. 

Am apreciat la Socrates Clinic dedicarea personală a medicilor şi terapeuţilor, tratamentul personalizat al pacienţilor, atenţia şi profesionalismul cu care am fost tratat. După doar 10 şedinţe, durerea lombară a cedat. Dacă la început, pe o scară a durerii de la 1 la 10, durerea percepută de mine era cam de 8, la finalul primei serii de şedinţe am rămas doar cu un mic disconfort suportabil, dar nu mă mai durea propriu-zis coloana. 

Electrostimularea, laserterapie şi exerciţiile de kineto au făcut minuni. Se vede clar şi evoluţia bună a masei musculare, îmi pot face mult mai uşor exerciţiile şi o simt în alergare, mobilitate şi forţă. Îţi dai seama pe loc de efectele unui tratament profesionist din starea ta ameliorată, din uşurinţa cu care te poţi plimba sau poţi şuta mingi. 

La clinica sportivă unde am făcut recuperare medicală în primele 5 luni după operaţie, făceam antrenament doar 7 minute zilnic, în timp ce la Socrates Clinic se lucrează direct şi personal cu mine cel puţin 3 ore în fiecare zi. 

Fizio-kinetoterapeuţii sunt atenţi şi comunică frecvent cu mine, mă întreabă cum sunt, cum mă simt după antrenamente, dacă mă mai doare. Dr. Armand Gogulescu se interesează personal de evoluţia mea, am revenit periodic la consult pe parcursul tratamentului şi remarc faptul că este prezent printre pacienţi în sala de tratament, în sala de aşteptare şi pe holuri, se interesează personal de starea şi evoluţia lor. 

Seriozitatea acordată tratamentului şi organizarea profesionistă a programului de recuperare contează enorm. La Socrates am recuperat în prima lună de tratament cât mi-ar fi luat dincolo cam timp de un an. 

Pentru un jucător profesionist este esenţială o recuperare intensivă şi de calitate, într-un timp scurt, care să îţi permită reluarea rapidă a activităţii sportive de performanţă, fără să întinzi nejustificat de mult perioada de recuperare. Nu vrei să stai accidentat, pe tuşă, să fii indisponibil pentru echipă şi pentru joc. Dacă faci prea puţine exerciţii de gimnastică şi proceduri de electroterapie într-o zi, recuperarea durează mult mai mult. 

Am înţeles că, între timp, clubul sportiv Informatica Timişoara a semnat un contract de colaborare cu Socrates Clinic prin care toţi sportivii clubului vor putea beneficia la nevoie de aceste servicii de recuperare medicală de calitate în cazul unui accident sportiv.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?