Tinerii terapeuți îmi zâmbesc mereu și îmi înseninează fiecare zi. Este ceva minunat să întâlnesc atâția oameni empatici și amabili într-un singur loc

Tinerii terapeuți îmi zâmbesc mereu și îmi înseninează fiecare zi. Este ceva minunat să întâlnesc atâția oameni empatici și amabili într-un singur loc

187 de articole

Doamna Mihaela Meidinger este asistent medical pe secția de chirurgie a Spitalului Municipal din Hunedoara. Știe deci prea bine ce înseamnă să lucrezi cu pacienții în domeniul sănătății și ce presupune să oferi zilnic servicii medicale de îngrijire.

De data aceasta, însă, rolurile s-au schimbat: domnia-sa a avut nevoie de îngrijiri și de servicii de recuperare medicală.

S-a confruntat cu o bursită, un chist situat în zona inghinală care i-a pus presiune pe articulația coxo-femurală stângă și i-a generat dureri pe picior și coapse. După o serie de puncții de drenaj cu infiltrații, s-a ales și cu alte complicații: o coxartroză secundară posttraumatică și o tromboză venoasă pe piciorul stâng care a lăsat-o cu un sindrom post-trombotic.

Avea neapărat nevoie de un plan complex și integrat de recuperare pentru a evita sau amâna operația. Un medic pediatru din Timișoara – care cunoaște bine clinica Socrates și este prieten cu dr. Armand Gogulescu – i-a recomandat să apeleze cu încredere la serviciile noastre:

„Doream să scap de intervenția chirurgicală – care este una complicată și dificilă și nu se efectuează în țară. În județul Hunedoara nu există o clinică similară cu Socrates, care să ofere un circuit integrat cu proceduri complexe de fizio-kinetoterapie în aceeași locație, inclusiv hidrokinetoterapie în bazin și kinetoterapie cu Imoove.

La 1 august am început tratamentul cu Robert, Lili și Thomas, constând în kinetoterapie la sală, hidrokinetoterapie la bazin, curenți și masaj. Acum încep al doilea pachet terapeutic și știu că este o recuperare de durată, ce presupune consecvență și răbdare.

În primul rând s-a îmbunătățit starea mea psihică. Nu doar mușchii mei erau atrofiați, ci și încrederea mea în sine era la cote scăzute. Acum, prin mișcare, exerciții zilnice și mers pe jos, după 10 luni de sedentarism și repaus la pat, mușchii s-au tonifiat, dar și tonusul meu psihic este din nou ca în vremurile bune.

M-am învățat cu procedurile zilnice și de abia aștept să vin la sală și la bazin, a devenit ca un medicament zilnic, cu efect miraculos, de care depinde starea mea de bine.

Fac zilnic mobilizări de șold, tonifierea musculaturii pelviene prin mișcări de flexie și extensie a șoldului și rotiri de bazin și exerciții de stretching pentru musculatura șoldului și piciorului.

Programul de reabilitare a șoldului oferit de aparatul multifuncțional Imoove – unde exersez ghidată de Thomas – se combină de minune cu exercițiile în apă – unde lucrez alături de Robert.

Toți terapeuții clinicii sunt amabili, drăguți și profesioniști. Tinerii aceștia îmi zâmbesc mereu și îmi înseninează fiecare zi. I-am văzut doar cu zâmbetul pe buze, de când mă primesc la sosirea în clinică până când plec de aici.

Iar doctorul Gogulescu te ascultă și stă de vorbă cu tine, ca pacient, nu doar în timpul consultației inițiale și de control, ci și pe parcurs, atunci când ne întâlnim întâmplător pe hol, când merg sau ies de la bazin. Mă întreabă mereu despre evoluția percepției și progresul meu terapeutic.

Pentru mine, care lucrez în domeniul medical, este ceva minunat să întâlnesc atâția oameni empatici și amabili într-un singur loc, care elimină stresul terapeutic al bolnavului și fac ca totul să curgă lin și firesc.

De aceea, i-aș recomanda oricui are nevoie de un program complex și integrat de recuperare de lungă durată, la fel ca mine. Dacă eu am venit din alt județ doar pentru asta, e o mare șansă să ai la dispoziție o asemenea clinică în apropiere, chiar la tine acasă sau în apropierea serviciului. Să poți să beneficiezi de tratament fără a-ți întrerupe rutina personală și profesională zilnică.”

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?