Un tânăr se luptă cu soarta la Socrates Clinic

Un tânăr se luptă cu soarta la Socrates Clinic

187 de articole

David Mihai Mihiț este student în anul II la Psihologie, un tânăr în vârstă de doar 22 de ani care a fost implicat în anul 2019 într-un accident teribil ce îl va marca toată viața.

În urma unui accident prin electrocutare, a fost aruncat de la înălțimea de 4 metri și izbit de pământ. Contactul violent cu solul i-a produs pe loc o fractură vertebrală gravă, cu afectare neurologică, iar datorită electrocutării a suferit multiple arsuri.

Diagnosticul necruțător al medicilor a fost de paraplegie spastică post-traumatism vertebro-medular. În limbajul omului simplu, paralizia membrelor inferioare cauzată de o leziune a măduvei spinării.

După operația cu rahisinteză metalică și tratarea arsurilor, David a mers din spital în spital pentru recuperare post-operatorie, la Arad, Zalău și Băile Felix. A făcut, de asemenea, în mod continuu kinetoterapie asistată la domiciliu.

Terapia cu costum ortetic TheraSuit pentru persoanele cu tulburări neurologice și neuromotorii l-a ajutat mult să își îmbunătățească percepția propriului corp, să își re-antreneze sistemul nervos central și a contribuit la reeducarea sa posturală prin readucerea aminte a poziției corecte a corpului.

Fiind la facultate în Timișoara, a căutat aici un centru de recuperare dotat cu bazin pentru practicarea hidrokinetoterapiei. A ajuns astfel la Socrates Clinic. Din păcate, în starea sa actuală și în absența unei macarale cu scaun care să îl ridice și coboare în bazin, a trebuit momentan să se limiteze la kinetoterapia în sala de gimnastică medicală.

Exercițiile de kinetoterapie recomandate de doamna dr. Mariana Pekurar și efectuate sub supravegherea atentă a kinetoterapeutului nostru Thomas Stoica urmăresc tonifierea musculaturii membrelor superioare, trunchiului și spatelui pentru susținerea eficientă a greutății corpului și reeducarea echilibrului cu ajutorul spalierului, barelor paralele, mingii, benzilor elastice și bicicletei activ-pasive din dotarea Socrates Clinic. De asemenea, tânărul efectuează exerciții de patrupedie la sol pentru reeducarea neuromotorie.

„Am nevoie permanent de kinetoterapie pentru a-mi lucra musculatura, pentru a nu mă atrofia și a putea să mă ridic singur din poziția stând în scaunul cu rotile în picioare, ajutat și susținut cu mâinile.

Trebuie să îmi folosesc picioarele zilnic și să întăresc musculatura bazinului și spatelui deoarece simt cum se activează nervii la nivelul picioarelor atunci când dau impulsul unor comenzi motorii la bicicleta pasivă, chiar dacă încă mușchii de la nivelul picioarelor nu răspund și nu pot face activ exercițiile la bicicletă.

Simt atât frigul, cât și căldura în picioare și nu mi-am pierdut speranța de a-mi folosi din nou cândva picioarele.

Thomas îmi place mult ca om, este receptiv, vede exact ce și cât pot să fac în mod realist în fiecare moment și are încredere în mine că simt corect care îmi sunt limitele. Nu lasă doar după mine, dar știe că oricum am tot interesul să dau maximul la sală atât fizic, cât și psihic. De aceea, nu mă forțează niciodată să fac mai multe exerciții decât simt eu că am capacitatea. Facem echipă bună și mă susține mereu în eforturile mele de recuperare.

Sper ca în viitor să pot beneficia aici atât de exercițiile în apă – care ar fi mai ușor de efectuat, cât și de cât mai multă aparatură adaptată pentru pacienții aflați în scaun cu rotile”, ne-a împărtășit David Mihiț.

Clinica Socrates

Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți victorioși peste suferință, să vă recuperați cât mai repede și complet starea de bine și de sănătate.

Unde ne găsiți?