„Citesc din când în când din cărţile tehnice ale aparatelor high tech din dotarea Socrates pentru a putea să ofer explicaţii la obiect, de exemplu privind rolul şi modul de acţiune al laserului în fizioterapie. Cred sincer că cea mai valoroasă formă de compensaţie care poate fi oferită întregii echipe de terapeuţi Socrates Clinic este să fim trimişi periodic la cursuri de specializare pentru a învăţa să folosim optim şi la întreaga capacitate aparatele mai noi şi sofisticate din dotare sau pentru a cunoaşte cât mai bine cum funcţionează corpul uman şi a fi cât mai creativi în abordările diverselor tehnici noi de kinetoterapie recomandate pacienţilor noştri.”
Zâmbetul şi starea de spirit pozitivă a terapeutului sunt ingredientele preferate de Sergiu pentru a crea o atmosferă plăcută şi relaxată pentru omul aflat în suferinţă. Pentru a-l ajuta să creadă în recuperarea sa medicală şi să se angajeze cu încredere pe acest drum de durată.
„Pacienţii nu vin de plăcere la recuperare. Vin cu durerile, cu tristeţile şi cu necazurile lor. De multe ori, vin atunci când sunt la capătul puterilor şi aproape nu mai rezistă. Au nevoie deci de o încurajare, de o vorbă bună şi o privire înţelegătoare. E rolul terapeutului să le ofere încrederea în sine şi în tratamentul de care au atât de multă nevoie. Să simtă cu adevărat că au pe cine să se bazeze, pe un om care le este mereu alături pe acest parcurs al revenirii lor la o viaţă normală.”
Sergiu este genul de profesionist competitiv care trage pentru el, dar care întinde şi celorlalţi o mână de ajutor.
„Îi ajut şi pe ceilalţi în măsura în care pot şi am timp disponibil, mai ales cu un sfat practic pentru terapeuţii mai noi, aflaţi încă la început de drum în profesie. Vreau să fim văzuţi ca o echipă de campioni care sunt căutaţi de pacienţi pentru că sunt cei mai buni din oraş.”
Face parte din echipa mai veche şi experimentată a clinicii, alături de Bianca, Diana şi Oana. De aceea, poate fi omul bun la toate pentru că se pricepe şi la aparatele de fizioterapie, şi la kinetoterapie, şi la mentenanţa bazinului de înot.
„Curăţ filtrele şi bazinul în fiecare zi pentru a mă asigura că nivelul de pH, temperatura şi concentraţia de clor sunt cele ideale, că apa nu e tulbure şi pacienţii se simt confortabil şi sunt protejaţi din perspectiva oricăror riscuri dermatologice de îmbolnăvire atunci când intră în bazinul de la Socrates. Am făcut sport de performanţă în copilărie, am practicat baschetul până la 12 ani şi apoi am terminat liceul sportiv. Am cumpănit bine şi îndelung dacă să merg spre specializarea în fiziokinetoterapie de la Medicină sau spre cea în kinetoterapie sportivă de la Universitatea de Vest. Am preferat totuşi să aprofundez mai mult partea de patologie în recuperarea medicală decât abordarea traumatismelor sportive. Îmi place mult să fac şi masaj, fiind renumit prin faptul că prefer o abordare puţin mai agresivă şi fermă a masajului, atacând frontal şi accentuat zonele mai dureroase pentru a obţine o bună relaxare musculară. Am fost şi maseur la birourile corporate şi am învăţat mult de la colegii cu care am lucrat de-a lungul timpului, fiecare având stilul lui propriu de a face masaj. Eu prefer masajul tare şi mai agresiv, care îl face pe bolnav să geamă la propriu, pentru că reduce eficient contracturile musculare şi face să dispară mai rapid durerea, încălzindu-l bine pentru gimnastica medicală ce urmează.”